AK PARTİ’DEN ‘VARAN 3’

Eski Bakan Veysel Eroğlu’nun “Edirne eskiden köy gibiydi. AK Parti’yle gelişti.” sözlerinin ardından Edirne kamuoyunda başlayan tartışmalara, önceki gün AK Parti Edirne İl Başkanlığı tarafından tepki gösterilmiş ve AK Parti’nin Edirne’ye yaptığı yatırımların yazı dizileri halinde kamuoyuyla paylaşılacağı belirtilmişti. AK Parti Edirne İl Başkanlığı’ndan dün yapılan ‘Varan 3’ başlıklı yazılı açıklamada, Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün Edirne’ye yaptığı yatırımlar kamuoyuyla paylaşıldı. Açıklamada ayrıca muhalefete de sert tepki gösterilerek, “Karşımızda yalanı elbise gibi giymekten asla çekinmeyen bir muhalefet anlayışı var.” ifadeleri kullanıldı.

AK PARTİ’DEN ‘VARAN 3’

Eski Bakan Veysel Eroğlu’nun “Edirne eskiden köy gibiydi. AK Parti’yle gelişti.” sözlerinin ardından Edirne kamuoyunda başlayan tartışmalara, önceki gün AK Parti Edirne İl Başkanlığı tarafından tepki gösterilmiş ve AK Parti’nin Edirne’ye yaptığı yatırımların yazı dizileri halinde kamuoyuyla paylaşılacağı belirtilmişti. AK Parti Edirne İl Başkanlığı’ndan dün yapılan ‘Varan 3’ başlıklı yazılı açıklamada, Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün Edirne’ye yaptığı yatırımlar kamuoyuyla paylaşıldı. Açıklamada ayrıca muhalefete de sert tepki gösterilerek, “Karşımızda yalanı elbise gibi giymekten asla çekinmeyen bir muhalefet anlayışı var.” ifadeleri kullanıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Ekim 2020 Perşembe 10:02
AK PARTİ’DEN  ‘VARAN 3’

AK Parti Edirne İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
“YALANI ELBİSE GİBİ GİYMEKTEN ÇEKİNMEYEN BİR MUHALEFET VAR”
“Muhalefet dediğin alternatif demektir. Ancak Türkiye’de artık maalesef muhalefet karşıtlık anlamına gelmiştir. Bu çerçevede siyaset yaparsanız; Türkiye’nin temel meselelerinde doğalgaz bulunur sevinmezsiniz, ülkemizin savunmasına yönelik insansız hava araçları yapılır sevinmezsiniz, havaalanı yapılır sevinmezsiniz. Bir milletin sevincine, umuduna, heyecanına, inancına ve gelecek hayaline ortak olmazsınız.
Tüm bunların ışığında karşımızda yalanı elbise gibi giymekten asla çekinmeyen bir muhalefet anlayışı var. Muhalefet adına yaptıkları tek şey, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın "Bu hükümet dünyanın en doğru işini bile yapsa bizim bu hükümeti alkışlayacak halimiz yok" dediği gibi kanser haline gelmiş zihniyetini aşamadınız. Bu anlayışı reddediyoruz. Ülkemizde milletimizin faydasına ve çıkarına olan her çabayı değersiz hale getirme gayretinde olan ve bunu adeta kendilerine görev edinmiş muhalefet parti yöneticilerine karşı halkımızı bilgilendirmek amacıyla bugünkü yazı dizimize Tarım ve Orman Müdürlüğü’müzün AK Parti dönemimizde ilimize gerçekleştirdiği ve devam eden projeleri anlatarak devam ediyoruz.”

Açıklamanın devamında ‘Varan 3’ denilerek AK Parti döneminde Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilimize yapılan yatırımlar aktarıldı:
“Tarım ve Orman Bakanlığı’mız tarafından ilimize 2002-2020 yılları arası destek ve yatırımların toplamı 3 milyar 240 milyon TL’dir. Sadece 2019 yılında buğday, ayçiçek, kanola ve çeltik ürünlerinin ilimize ekonomik katkısı 2 milyar 690 milyon TL olmuştur.

BİTKİSEL HAYVANSAL VE DİĞER DESTEKLERİMİZ (2002-2020)
İlimiz Tarım ve Hayvancılığının gelişmesi, üretiminin artması, daha kaliteli ürün üretmek ve üreticilerimizin refah seviyesinin artması amacıyla yapılan fark ödemesi, hayvancılık ve diğer desteklemeler 2002 yılında 37,3 Milyon TL olup, 2020 yılında ise bu rakam 329,2 Milyon TL’ye olmuştur. 18 yıllık AK Parti iktidarlık dönemimizde (2002-2020 yılları arasında) toplamda ilimiz çiftçi ve üreticilerimize 3 Milyar 178 Milyon TL destek ödemesi yapılmıştır.

KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLEMESİ PROGRAMI (2007-2020)
Doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, kırsal ekonomik altyapının güçlendirilmesi, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile 2007-2020 yılları arasında toplamda 13 Etap’ta 99 Projeye (Yatırımcıya) 41 milyon 444 bin TL hibe desteği verilmiştir.

HİBE DESTEĞİ VERİLEN SULAMA PROJELERİ (2007-2019)
Tarımsal faaliyetler için geliştirilen, 101 Damla Sulama, 12 Yağmurlama Sulama ve 37 Tamburlu Sistem Sulama Projesiyle birlikte toplamda 150 projeye 2 milyon 370 bin TL hibe desteği verilmiştir. Böylece daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, kırsal alanda üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesine katkı sağlanmıştır.

GENÇ ÇİFTÇİ PROJELERİ (2016-2018)
Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak amacı ile ilimizde 2016-2018 yılları arasında toplam 476 genç çiftçimize 14 milyon 280 bin TL hibe destekleme ödemesi yapılmıştır.

MERA ISLAH VE AMENEJMAN PROJELERİ
Mera ıslahı ve amenajmanı projemiz ile hayvanların meradan yararlanmasını engelleyen (yabancı bitkiler, karaçalı vb.) faktörlerle mücadele etmek amacı ile 2004 yılından bugüne kadar 49 köyde yaklaşık 145.114 dekar mera alanında, proje Kapsamında 2 milyon 443 bin TL harcama yapılmıştır.

KARAÇALI MÜCADELESİ PROJESİ ÇALIŞMALARI
İlimiz meralarında yoğun olarak karaçalı kaplı alanların temizlenmesi amacıyla 2013 yılında 759.920,00 TL’ye Karaçalı Kesme Makinesi alınmış ve şu ana kadar 60 Köy ve beldedeki yaklaşık 17.000 dekar mera alanı temizlenmiştir.
İlimizdeki çiftçi ve üreticilerimizi destekleyerek, refah seviyesini yükseltmek, tarım alanında Türkiye’nin en önemli bölgesi haline getirebilmek adına yaptığımız ve yapmaya devam edeceğimiz proje ve desteklemeler meyvesini vermeye başladı.
Bu kapsamda çeltik ekim alanı 2004 yılında 292 bin dekar iken 2019 yılında 513 bin dekara çıkmıştır. Buna bağlı olarak çeltik üretim miktarı 2004 yılında 221 bin iken 2019 yılında 432 bin tona çıkmıştır. Çeltik üretiminin %43’ünü karşılan Edirne’miz, Türkiye’yi birinci sırasındadır.
Tarım ve Orman Bakanlığı’mızın hayata geçirdiği projeler ile ilimizde 2004 yılında 198 bin olan küçükbaş hayvan sayısı, 2019 yılında 356 bine yükselmiştir.
AK Parti kadroları olarak bizler Edirne’mizde; tüm kademelerimiz ile birlikte, uyum içerisinde çalışacak, koşturacak, yalan siyasetinin milletimizin kafasını karıştırmasına müsaade etmeyeceğiz.
AK Parti olarak Edirne’mizde yaptığımız hizmetlere, yatırımlara karşı rahatsızlar. Bu rahatsızlıklarını açıkça dile getiremedikleri için her şeye çamur atıyorlar. Biz muhalefet partililerinin yaptığı gibi, her şeye karşı olmak, yapılan hizmetleri görmezden gelmek gibi boş işlere enerjimizi sarf etmedik. Ülkemizin gelişmesi, daha da ileriye gitmesi ve bu güzel serhat şehri Edirne’mize daha fazla hizmet gelmesi için enerjimizi bu yönde kullanıyoruz. Siz ne yaptınız?
Ülkemizin 81 vilayetinde olduğu gibi Edirne’de de yapacak daha çok yatırımımız var. Şehrimizde vatandaşlarımıza sunacak daha çok hizmetimiz var. Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştırmak için her alanda atacak daha çok adımımız var.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.