TRAKYA BİRLİK’TEN BAŞARILI SEZON!

2020 yılı değerlendirmesi yapan Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akgün, “Ürün alımlarında yüksek ortak memnuniyeti ile tamamladığımız bir dönemi geride bıraktık. Ağustos 2019 ayında başlayıp, Temmuz 2020 ayında biten 2019/2020 iş yılı sonunda Birliğimize bağlı 48 kooperatifimiz kanalı ile ortaklarımıza sunulan kooperatifçilik hizmetlerinde ve yurt geneli bayilik ağımız kanalı ile mamül satışlarında ulaştığımız rakamlar, birliğimiz faaliyetlerinde başarılı bir iş yılının daha tamamlandığını ortaya koydu.” ifadelerini kullandı.

TRAKYA BİRLİK’TEN BAŞARILI SEZON!

2020 yılı değerlendirmesi yapan Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akgün, “Ürün alımlarında yüksek ortak memnuniyeti ile tamamladığımız bir dönemi geride bıraktık. Ağustos 2019 ayında başlayıp, Temmuz 2020 ayında biten 2019/2020 iş yılı sonunda Birliğimize bağlı 48 kooperatifimiz kanalı ile ortaklarımıza sunulan kooperatifçilik hizmetlerinde ve yurt geneli bayilik ağımız kanalı ile mamül satışlarında ulaştığımız rakamlar, birliğimiz faaliyetlerinde başarılı bir iş yılının daha tamamlandığını ortaya koydu.” ifadelerini kullandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Ekim 2020 Salı 09:37
TRAKYA BİRLİK’TEN BAŞARILI SEZON!

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akgün tarafından yapılan değerlendirmede şu ifadeler kullanıldı:
“Yakalanan bu başarıda, fenni yem satışlarında son yıllaradaki en yüksek satış tonaj ortalamasına ulaşılmış olmasının katkısı yadsınamaz. Fenni yemde hem kaliteyi, hemde uygun fiyatı biraraya getirmeyi düstur edinen Birliğimiz, 2019/2020 iş yılı sonu itibariyle, hayvancılıkla uğraşan ortaklarımız ve müşterilerimizin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, 158 bin ton fenni yem ve 34 bin ton küspeyi peşin ve kredili olarak dağıttı. Ağustos ayında başlayan yeni iş yılında ise yem satışları geçen iş yılının Ekim ayına göre yaklaşık 2 katı oranında devam etmektedir.”
 

“RAFİNE YAĞDA YÜKSEK ORANDA SATIŞ”
“Halihazırda Rafine yağ ve Margarin pazarında yaşanan yoğun rekabete rağmen yurt genelinde tüketicilerin markalarımıza ve Birliğimize olan güveni paralelinde satış tonajlarımız artmış olup, 2019/2020 iş yılında rafine yağda 154 bin ton satış miktarı ile son dönemlerdeki yüksek satış tonaj ortalamasına ulaşılırken, margarinde de yaklaşık 10 bin  ton satış miktarı ile daralan ev tipi margarin piyasasına rağmen son yılların yüksek satış tonajına ulaşıldı. Ağustos ayında başlayan yeni iş yılında ise Rafine Yağ satışları geçen iş yılının Ekim ayına göre yaklaşık 2 katı oranında devam etmektedir.”

“FABRİKA YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR”

“Rafine Yağ ve Fenni Yem satışlarında kırılan satış rekorlarıyla beraber Fabrikalarımızda da yatırımlara devam edilmektedir. Entegre tesislerimizde; Margarin Ünitesi kase ve çoklu margarinlerin otomatik robot sistemi ile kolilenmesi, Likit Dolum Ünitesi 8,10,18’lik Dolum makinası ve otomatik paletleme sistemi, Entegre Tesisler Likit Dolum Ünitesinde kullanılmak üzere 1/2, 1, 2’lik pet şişe üretimi 4, 4,5, 5’lik pet şişe üretiminin Entegre tesislerimiz bünyesinde üretilebilmesi adına İNHOUSE sistemi kurulumu, Ektraksiyon Ünitesi tohum kabul bölümünde ayçiçek alım merkezinde mal alım çukurunun ve bina çelik konstrüksiyon yapımı ve  yeni toz toplama sisteminin kurulumu yatırımları tamamlanmış olup, Rafine Ünitesi 200 Ton/Gün kapasite artırımında ihale aşaması tamamlanmış olup kurulum aşamasına geçilmiş, 4 Adet 5.000 m3 kapasiteli çelik silo ve müştemilatı ile İç Saha Yangın Hidrant sistemi kurulumu ile ilgili ihale sürecine girilmiştir.

Karacabey Yağ Fabrikamızda da; 1 adet 12 ton/h kapasiteli döner ızgaralı kömür kazanı ihale aşaması bitmiş olup montaj aşaması devam etmektedir. 2 Adet 4.000 m3 kapasiteli çelik silo ve müştemilatı, Mevcut doğalgaz kazanı ve ilerleyen yıllarda ihtiyaç duyulacak kabuk kazanını da kapsayan Buhar Santrali Binası, Buhar Dağıtım Hattı,  Yeni Buhar Santrali , ilave çelik silolar ve ilerleyen yıllarda yapılması  planlanan yem hammadde depoları için gerekli olan 2 adet trafo ile Pres-Ekstraksiyon ünitesinden çıkacak olan kabuk ve küspe hatları yatırımları da tamamlanmış, Yeni İdare Binası ile ilgili çalışmalarda devam etmekte olup ihale sürecine girilmiştir.”
 

“AYNİ VE NAKDİ DESTEĞİMİZ 234 MİLYONU GEÇTİ”
“2019/2020 iş yılında Birliğimizin ortaklarına sağladığı uzun vadeli ayni ve nakdi desteklerin toplamı ise 244 milyon 356 bin TL’yi aşarken, ortaklarımızın 2020 yılı yağlık ayçiçeği ekim dönemi tarla hazırlıklarına katkı sağlamak, yağlık ayçiçeği ekimini teşvik etmek ve ortaklarımızın mali durumlarını güçlendirmek amacıyla dağıtılan 22 milyon 125 bin TL nakdi krediden yaklaşık 3 bin 191 ortağımız faydalandı.        

Ortaklarımıza 2019/2020 iş yılında kısa vadeli kullandırılan kredilerde ise 234 milyon TL aşılırken uzun ve kısa vadeli kullandırılan toplam kredi tutarı 478 milyon 612 bin TL’yi geçti. Kooperatifçilik hizmetlerimiz kapsamında ortaklarımıza peşin ve kredili olarak verilen Ayçiçek, Mısır, Buğday, Arpa ve Çeltik tohumları ve zirai ilaç satışlarında da artış görülürken, geçen yıl 624 ton olan Hibrit Ayçiçek Tohumluğu satışları 628 ton’a, 74 bin 420 ton olan Gübre satışları 93 bin 754 ton’a,  139 bin 163 Litre olan Zirai ilaç satışları ise 190 bin Litre’ye yükseldi. Ayrıca Trakya Birlik markası altında Granül Üre satışlarına tüm kooperatiflerimizde başlanmış olup, daha önceki iş yıllarında Ocak ayında başlayan üre satışları bu yıl Trakya Birlik markasıyla Ekim ayından itibaren ortaklarımıza sunulmuştur.”

“ÜRÜN ALIMLARI BAŞARIYLA TAMAMLANDI”
“Birliğimiz Türkiye genelinde üretilen yağlık ayçiçeğinin yaklaşık yüzde 20-30’u, Trakya bölgesinde üretilen yağlık ayçiçeğinin de yüzde 50’ sini mübayaa etmektedir. Birliğimiz Bu yıl hasat döneminde Trakya ve Marmara Bölgesi ağırlıklı olmak üzere 13 ile yayılmış 48 Kooperatifinde bulunan 102 alım ve hizmet noktasında, Türkiye’de  630 bin hektar alanda üretilen yaklaşık 1 milyon 350 bin ton Yağlık Ayçiçeğinden yaklaşık 263 bin 696 ton yağlık ayçiçek tohumu alımı ve bunun karşılığında ortaklarına 1.065.000.000 TL ödemesi gerçekleştirdi. Ayrıca bu iş yılında Mısır alımlarına tüm kooperatiflerimizde devam edilmekte olup, bu zamana kadar 6 bin 115 ton Mısır alımı gerçekleştirilmiştir.  Ülkemiz ve bölgemiz çiftçisinin gurur kaynağı olan, “Güçlü Birlik, Güçlü Ortak” ilkesini şiar edinmiş Birliğimiz, önümüzdeki iş yıllarında da satış rekorlarını daha yükseklere taşımanın yanısıra kooperatifçilik  hizmet kalitesini daha yukarılara taşıyarak, başta ortaklarımız olmak üzere Türk Tarım ve Sanayine hizmetlerini arttırarak devam ettirmek olarak belirlemiştir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.