Her eğitim kurumunda olduğu gibi minik öğrenciler de Yerli Malı Haftası kutlamaları için hazırlandı. Öğrenciler Tutum, Yatırım ve Türk Malları konulu pano çalışması hazırladı. Tüm sınıflar alışveriş yapıp dramatizasyon çalışması gerçekleştirdi.
Minik öğrenciler de ezberledikleri şiirlerini arkadaşlarına sundu. Yerli malı konulu sanat etkinliği çalışması yapılırken, çocuklar evden okula getirdikleri çeşitli meyve ve kuruyemişleri birbirleri ile paylaşıp afiyetle yedi. Minikler kutlamalar sırasında hem eğlendi hem öğrendi.
Ülkemizde yetişen yiyecek türlerini, özelliklerini ve faydalarını anlatan öğretmenler, öğrencilere paylaşmanın ve tutumlu olmanın önemine de dikkat çekip birçok örnek aktardı.
Yavuz Göktaş