“DELEGE AĞALIĞI” YOK

Türkiye Öğretmenler Sendikası Edirne Şubesi Saymanı Gökay Bilgin, “TÖS, “Delege ağalığına son” vererek, her üyenin seçme ve seçilme hakkını hayata geçirmiştir. TÖS’te kişilere veya gruplara bağlı sendikacılık yoktur. TÖS’te koltuk kaygısı yoktur. TÖS, ilkeli bir sendikacılık yürütmektedir” dedi.

“DELEGE AĞALIĞI” YOK

Türkiye Öğretmenler Sendikası Edirne Şubesi Saymanı Gökay Bilgin, “TÖS, “Delege ağalığına son” vererek, her üyenin seçme ve seçilme hakkını hayata geçirmiştir. TÖS’te kişilere veya gruplara bağlı sendikacılık yoktur. TÖS’te koltuk kaygısı yoktur. TÖS, ilkeli bir sendikacılık yürütmektedir” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Ekim 2021 Pazartesi 06:49
“DELEGE AĞALIĞI” YOK

ADD’nin binasında basın açıklaması yapan TÖS Edirne Şube Başkanı Celil Özcan,  sendikalarının ayrılan özelliklerinin olduğunu hatırlatarak,”Özellikle TÖS’de meclis sisteminin olması. Delege sisteminin bulunmaması bazılarını rahatsız etmektedir” dedi.

Konu hakkında açıklama yapan TÖS Edirne Temsilciliği Saymanı Gökay Bilgin, Türkiye’de Kamu emekçilerinin ilk sendikası olan Türkiye Öğretmenler Sendikası’nın, aynı zamanda “Meclis” sistemini hayata geçiren ilk ve tek sendika olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“TÖS Meclisi, yürütmenin üstünde olup, yasama görevinin yanında, yürütmeyi de denetler. Ayrıca, seçme ve seçilme hakkını tam olarak tanıyan tek sendika yine TÖS’tür. TÖS, “Delege ağalığına son” vererek, her üyenin seçme ve seçilme hakkını hayata geçirmiştir. TÖS’te kişilere veya gruplara bağlı sendikacılık yoktur. TÖS’te koltuk kaygısı yoktur. TÖS, ilkeli bir sendikacılık yürütmektedir. 

TÖS İlkeleri “Evrensel ilkeler”e uygundur. TÖS ilkeleri “Atatürk İlkeleri”ne uygundur. TÖS ilkeleri, akla ve çağa uygundur. TÖS ilkeleri, demokrasi ilkeleri ile uyumludur. TÖS ilkeleri yaşatır.

Bugün, Küresel aktörler, emekçileri köleleştirme girişimlerini en vahşi biçimde uygulamaya koymaktadırlar. Sanattan, spora; eğitimden, sağlığa; özgür yaşam alanlarından, doğaya, özel yaşamdan, toplumsal duyarlılıklara kadar sınırlar örmekte; bireyleri etkisizleştirmeye çalışmaktadır. Delege ağalığı ve kontrolsüz yönetim anlayışı gibi yöntemler geliştirerek, Demokratik kitle örgütlerini pasifleştirmeye çalışmaktadır.

ÖĞRETMENLERİN GERÇEK BİRLİĞİ ENGELLENMEYE ÇALIŞILMAKTADIR

Son olarak, 6. dönem memur toplu sözleşmesinde bir skandala imza atıldı. 2 Milyon memurun sendika yardımı zammından mahrum bırakılması adımı trajikomik bir durumdur. Anayasaya aykırıdır. Sendikal ayrımcılık yapılarak yüzde 1’den az üyesi olan sendikaların üyeleri cezalandırıldı. Böylece, yeni kurulan demokratik sendikaların önüne geçileceği sanılmaktadır. Bu ülkede her türlü özveriyi gösteren öğretmenlerin gerçek birliği engellenmeye çalışılmaktadır.

ÖĞRETMENLERİN EMEĞİ SÖMÜRÜLMEKTEDİR

Ayrıca, Hiçbir akademik ve bilimsel çalışma yapılmadan günübirlik eğitim politikalarıyla geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve gençlerimiz umutsuz, idealsiz, karamsar bireylere dönüştürülmeye çalışılmaktadır. Düzen, sömürüye endekslenince ilk müdahale eğitim üzerinden gerçekleşmektedir. İktidar;  hükümet güdümlü sözüm ona emek örgütlerini pazarlama şirketleri mantığıyla beslemekte etkisizi, yetkili hale getirmektedir. Öğretmenlik, karşılıksız bir etkinlikmiş izlenimi verilerek öğretmenlerin emeği sömürülmektedir. Eğitimi çok uluslu şirketlerin pazarı alanına dönüştürme gayreti yürütülürken, Bizler ekmeğimize ve özgürlüklerimize yönelen bu tehditler karşısında duyarsız kalmayacağız.

Eğitimcilerin yok sayıldığı bir dönemde; inadına Meclis sistemi, inadına seçme ve seçilme hakkı, inadına yönetişim ilkesi, inadına öğretmen sendikası, inadına Aydınlanma devrimi sloganıyla Türkiye emek mücadelesine yeni bir kilometre taşı yerleştiriyoruz.

Türk insanının “Seçme ve seçilme hakkı” kısıtlanamaz. Meclisin olmadığı yönetimler dikta yönetimleridir ve çağın gerisinde kalmıştır. Çağımız “meclis” çağıdır. Çağımız “Yönetişim” çağıdır. Yetki yerine “etki”yi kullanma zamanıdır. Birilerini korkutsa da,  TÖS, Türkiye öğretmen hareketinde yeniden değişimin adı olacaktır.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.