‘İKTİDAR İÇİN ATILIM’ TOPLANTILARI DÜZENLİYOR

Vatan Partisi Türkiye’nin bir çok ilinde düzenlediği ‘iktidar Atılım Toplantıları’na Edirne’de de devam etti.

‘İKTİDAR İÇİN ATILIM’ TOPLANTILARI DÜZENLİYOR

Vatan Partisi Türkiye’nin bir çok ilinde düzenlediği ‘iktidar Atılım Toplantıları’na Edirne’de de devam etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Temmuz 2021 Pazartesi 06:50
‘İKTİDAR İÇİN ATILIM’ TOPLANTILARI DÜZENLİYOR

Vatan Partisi Edirne İl Başkanlığı toplantı salonunda düzenlenen toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Vatan Partisi Merkez Eğitim Bürosu Başkanı Osman Bilge Kuruca, yapılan toplantılarda örgütle parti olarak iktidar yürüyüşündeki belirlenen taktiksel hareketleri değerlendireceklerini dile getirdi. Vatan Partisinin tüm Türkiye’de bir iktidar atılımı hareketi başlattıklarını hatırlatan Kuruca, “Partimizin bir iktidar atılımı başlatmasının temelinde Türkiye’nin sorunlarının sistemin içinden çözülemeyeceğinin ortaya çıkmasıdır. Baktığımızda Türkiye’nin dört bir yandan bir kuşatma tehlikesiyle karşı karşıya olduğun görmekteyiz. Türkiye buna karşı bütünlükçü bir stratejiyle karşı koyabilir” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin ekonomik anlamda da sıkıntılı günler yaşadığını hatırlatan Kurucu, açıklamasına şöyle devam etti:

“Diğer yanan ekonominin durumu herkesçe görülmektedir. Bazı alanlarda adımlar atılsa da köklü çözümlere yönelmiyor hükümet. Ekonomik istikrarsızlık alabildiğine büyüyor. Hem bağımsızlığımızın güvence altına alınması,  hem de üretim devriminin gerçekleşmesi için Vatan Partisi’nin iktidar olması şarttır.

Özellikle Güney Doğuda partimize yöneliş görülmektedir. Orası ABD emperyalizminin karıştırdığı bir yerdir. Ülkemizin bağımsızlığı için vatan partisine büyük bir yöneliş görmekteyiz. Türkiye’nin bir çok bölgesinde vatan partisine yönelmekte. Vatan partisiz,  bir çözüm olmayacağı için, bağımsızlık mücadelesi olmayacağı için iktidar atılımı başlattık. Bugün bunu partililerimizle değerlendireceğiz.

Burada kritik durum şudur. Türkiye devrimci bir sürece girmiştir. Türkiye tarihinde bundan önceki devrimci süreç 1911- 1922 yılı arasındadır. Yani Trablusgarp Harbi ile Büyük Taarruz arasında büyük devrimci dönem yaşadık. O devrimi dönemin sonunda bir Cumhuriyet devrimi yaptık. Türkiye yüz yıl sonra yeniden sorunların sistemi içerisinden çözülemeyeceği döneme girmiştir. Onun için sisteme karşı alternatif programı olan köklü devrimci programa sahip olan Vatan Partisi’nin yıldızı parlamıştır. Onun için iktidar atılımı diyoruz, onun için 81 ilde ve ilçelerinde de, mahallelerinde de komiteler şeklinde örgütlenmeyi önümüze bir görev olarak koyuyoruz. Türkiye’nin geleceğini de bugün sistemin belirlediği statükolar içerisinde yer alan, sistemin ölçümleri içinde yer alan partilerin olması zor gözüküyor. Ama sisteme karşı çıkan aynı Müdafaa-i Hukuk cemiyetleri gibi, Atatürk’ün partisi gibi sistemi değiştirecek partinin hızla toplumun etrafında birleştiğini görüyoruz.”

Açıklamanın ardından Kuruca Edirne İl örgütüyle yapılacak toplantıya geçti.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.