Geçen yıl parti çalışmaları için gittiği Iğdır'da beyin kanaması geçirip Ankara'da yaklaşık 4 ay yoğun bakımda tedavi gördüğü hastanede 59 vefat eden Edirne Milletvekili Erdin Bircan için Enez ilçesine bağlı Hasköy köyündeki mezarı başında anma töreni düzenlendi.

Anma Programına Bircan’ın ailesi, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Edirne Milletvekilleri Fatma Aksal, Okan Gaytancıoğlu, Orhan Çakırlar ile siyasiler katıldı. Buraya kadar her şey normal ve olması gerekenler. Riyasız ifade edeyim ki; arzu etmeme rağmen sağlıkla ilgili bazı yasaklamalar ve önlemler nedeniyle katılamadım ve gün boyu Sosyal Medya hesaplarından takip etmeye çalıştım.

En çok dikkat ettiğim ve arandığım konu ise katılan kişiler ve bilhassa da iki dönem Milletvekili seçildiği Partisi CHP Genel Merkezinden Partisini ve Genel Başkanı temsil eden bir kişinin bulunup bulunmadığıydı. Ama maalesef yoktu ve birçok kişi gibi bende yadırgadım ve üzüldüm şahsen.

Hatta görevde olduğu süre için de yanından ayrılmadığı  hatta Genel Başkan ile ters düşme pahasına destek verdiği kişi ve kişilerde maalesef yoktu. Hayatta en çok insanı ve geride kalanları yıkan davranış vefasızlıktır. Vefa herkesten beklenmez ama sergilenmesi mutlaka şart olan yerlerde bal gibi de beklenir.

Birkaç gündür düşünüyorum da; Erdin Bircan’ın Iğdır’da ne işi vardı? Niçin gitti ve orada komaya girmesine vesile olan kaza ile karşılaştı? Tabiiki kaderi böyleymiş demek kolay ama işin esası böyle kabul edilmemeli. Elbette yazısı böyleymiş ama görev için, Partisinin başarılı olması için verilen görevi yerine getiren bir insanın vefatı ve anma programları bu kadar basite alınmamalı bana göre.

Erdin Bircan sevdiğim ve takdir ettiğim bir kardeşimizdi. Bir yararını görmediğim gibi zararını da hiç görmedim.Çünkü bir işim düşmedi bir isteğim olmadı kendisinden ama bir insan olarak, bir vekil olarak yaptığı görevinde hep takip ettim kendisini. Sağ iken yanından ayrılmayan hatta gece gündüz peşini bırakmadığına tanıklık ettiğimiz bazı partililerin daha birinci yılındaki anma programına katılmamaları vefasızlığın dik alası bana göre.

Yazık derim sadece ve böyle olmamalıydı diyerek de üzüntümü ifade edebilirim. Hadi birkaç yıl geçmiş olsa neyse de daha 1.Ölüm yıl dönümünde bu görevi İl Başkanına veya diğer Milletvekilline devrederek işi savuşturmak çok doğru bir davranış kabul edilemez bana göre.

Ruhun şad olsun sevgili kardeşim Değerli Vekilim.Nur içinde yat ve mekanın cennet olsun inşallah.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.