Son aylarda Saadet Partisi Genel Başkanı gündemdeki yerini koruyor.  İktidar partisi ile ittifak yapması için her türlü zorlamaya rağmen buna yanaşmayıp bağımsız hareket eden ülke gündemini en iyi şekilde değerlendiren Temel Karamollaoğlu, bu konuda yaptığı açıklamaları ile taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandı. Bugün adeta ana muhalefet partisi gibi ülke gündemindeki yerini koruyor.

         İlkeli tavırları Türkiye’nin ali menfaatini her şeyin üzerinde tutması bunu halkın anlayacağı şekilde duyurması Saadet Partisine artı puan getireceğe benziyor.

    Diğer partilerin Saadet partisinden alması gereken çok dersler olmalı. Karamollaoğlu kavgacı değil barışçıl sözlerle meramını anlatıyor. Sinirlenmiyor, kötü kelam kullanmıyor veciz sözlerle kendini ifade ediyor. Adeta diğer partilere örnek oluyor. Saadet partisinin bu tutarlı tavrı nedeniyle kutlamak gerekir.

                         VAAT EDİLENLER DOĞRU DA  

         Edirne Ticaret Borsası eski yönetimi tek liste ile seçime katılacak ve yönetimine devam edecek.

       Yöneticilerin geçen dönemi değerlendirdikleri basın toplantısına katıldım. Yönetim kurulu Başkanı Özay Öztürk kurum ile ilgili çalışmalarını gündeme getirdi. Borsanın modernleşmesi için yaptıkları çalışmalara değindi.

     Bunlar güzel de borsa gibi maddi imkanları yüksek olan bir kurumun sosyal ve kültürel bakımdan hizmetleri de olmalı, Değişen ekonomik koşulları üyelerine duyuracak paneller düzenlenmeli, Ayrıca tüm üyelerin yararlanabileceği tarım ile ilgili yayınlar  bastırılıp üyelerin bu konuda bilgilenmesi sağlanmalı.

    Gerektiğinde CD’ler hazırlanıp köylülerin dinlenmesi sağlanmalı. Bilindiği gibi tohumculuk, gübre ve diğer tarım girdisi firmaları kendi mallarını pazarlamak için  her yöntemi deniyor.

    Borsa yöneticileri  bunların arasında bölgemiz topraklarına en yararlı olacak tohum ve diğer girdileri belirleyip üreticileri bu konuda aydınlatması doğru olmaz mı? Ticaret Borsasının sosyal ve kültürel anlamda üyelerini yeterince aydınlatıcı hizmetler yaptığına inanmadığını üyeler söylüyor.

     Yanlarına birkaç yönetici ve üye alarak gidilen fuar gezileri ne kadar yararlı oldu o tartışılır. Bu gezilerin sonuçları tüm üyelere duyurulmalı.

     Üyelerinin aidatları ile varlığını sürdüren bir kurum, özellikle Ticaret Borsası gibi etkin bir kurum üyelerini kültürel ve sosyal alanda daha donanımlı hale getirmeli, değişen teknoloji hakkında bilgi sahibi olmaları sağlamalı. Ne yazık ki bu konuda borsamızın yeterli olmadığını ben değil bu korumun üyeleri söylüyor.

*****************************************************************************

  Dünyaya kiracı gibi değil- yazlığa gelmiş gibi de değil

 Yaşa, dünyada babanın eviymiş gibi

Tohuma, toprağa, denize inan insana hepsinden önce

 Bulutu, makineyi kitabı sev

 İnsanı hepsinden önce.

***************************************************

                             BUNU BULİYOR MUSUNUZ?

                         Son Osmanlı padişahı Vahdettin Abdülmecit’in 41. Oğlu tahta geçmede 10. Sırada bulunuyor. 2. Abdülhamit tahttan indirilince yerine kimin padişah olacağı belirsizliği sürüyor. Abdülhamit’in büyük kardeşi ve diğer ağabeyi Kamalattın Efendi Fer-iye sarayında  gözetim altında tutuluyor. Reşat Efendi dışındaki bütün şehzadeler birer birer intihar ediyor. Böylece padişahlık için Vahdettin’in önü açılmış oluyor.

       MELEKLERİN BACAKLARI SEYREDİLİYORMUŞ

1570 yılında İstanbul Cihangir’de Takuyiddin tarafından kurulan devrin en büyük rasathanesi “ Allah’ın sırları araştırılıyor, meleklerin bacakları seyrediliyor” gerekçesiyle Padişahın emriyle Kılıç Ali Paşa tarafından yerle bir edildi.

*-Dünyada en büyük Anayasa kitapçığı olan ülke Hindistan.

*- kabak yanına ekilen karpuz sarı içli olur.

*- Japonlar geleneklerine bağlı oldukları için değil, değişime bağlı oldukları için gelişti. Japon dini diye bir din yok.

*- Atatürk 6 kardeşti Büyükleri Fatma, Ahmet, Ömer, ikişer yaşında öldü. Naciye, Atatürk Harp Okulunda okuduğu zaman vefat etti. Atatürk’ten sonra en çok yaşayan kız kardeşi Makbule oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.