Saadet Partisi Edirne İl teşkilatının 6.İl Kongresini  baştan sona izledim. Genel Kurula halkın  ilgisi büyüktü .  Genel kurulda en çok dikkati çeken ise gençlerin  ağırlıklı olmasıydı.

Saadet Partisinin genel kurulu şimdiye kadar izlediğim en çok gençleri olan genel kurul olduğunu  söyleyebilirim.

Bu partinin en büyük gücü geleceğin güvencesi olan genç partilileri.

Saadet partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun da katılıp bir konuşma yaptığı genel kurulda. Gerek divana seçiler partililer, gerekse  burada konuşma yapanların  siyasi bakımdan donanımlı olduğuna tanık oldum.

Derslerine iyi çalışmışlar.  konuşmalarında  siyasi konuşmalarda sık olarak rastlanan öyle afaki şeylerden bahsetmediler.

Genellikle ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumu gündeme getirdiler.

Genel kurulda söz alan Karamollaoğlu,  her zaman olduğu gibi sakin tavırları  ülkede birlik ve beraberliği savunan konuşması ile dikkat çekti.

Saadet Genel Başkanı  konuşmasının büyük bölümünde ülkenin içine düştüğü siyasi açmaz ve ekonomideki  son duruma değindi.

Özellikle ekonomide en büyük sorun olan  faiz konusuna dikkat çekti.

Kutuplaşmanın ülke huzur ve güvenine zarar verdiğini. İktidarın herkesi kucaklaması gerektiği halde kutuplaştırıcı bir siyaset izlediği uyarısında bulundu. Ülkenin en önemli sorunun işsizlik olduğunu  en büyük işsizliği gençler arasında  yaygınlaştığını dikkat çekti.

Bu arada yargıdaki  sorunlara değinen Karamollaoğlu ülkenin 2,5 yıldır kanun hükmünde kararnamelerle yönetildiğini, bunun  hukuk kurallarına uymadığı uyarısında bulundu.

Hükümet yandaşlarının bir eli yağda bir eli balda olduğunu değinen Karamollaoğlu  onun dışında kesimin  açlık sınırında olduğunu değindi.

Karamollaoğlu konuşmasında” ülkede resmi kayıtlara göre 4 milyon işsiz var bunların %30’u gençler. Bu arada çok az yardım alarak geçinmek zorunda  olanları da işsizlerin arasına koyduğumuzda işsizlerin sayısı iki katına çıkıyor. Bu hükümet yardım olarak aldığı paraları yatırım yapma yerine  lükse  ve yola betona  harcıyor. Bir tarım ülkesi olan Türkiye  bugün  2,5 milyon ton makarnalık buğday ithal ediyor. Ülkede sertifikalı tohum üretemiyoruz ithal ediyoruz. Hükümet  bir yılda 140 milyar lira faiz ödüyor ülke  borç batağında . İş bulamadığı için ülkemizdeki vasıflı insanlar yurt dışına kaçıyor.

----------------------

ÜNİVERSİTELER İŞSSİZLER ORDUSU YETİŞTİRİYOR   

İşadamları da ülkede güven  ortamı olmadığı için  yurt dışına yatırım yapıyor.    Türkiye’de  216 üniversite var buradan mezun olan gençler işsiz kalıyor. Devlet yatırım yaparak gençlere iş bulmak zorunda.

Ülkemizde adalete güven yok. Devlet herkese karşı şeffaf olmalı.

Dini inançlarda zorlama olmamalı.

Biz parti olara başkanlık sisteminin  denetlenemeyeceği gerekçesiyle karşı çıktık. Bu hükümette kendisi  gibi düşünmeyen haindir anlayışı var.

İktidar  İstanbul ve Ankara seçimlerinin  kaybetmesinden sonra  ülkede kutuplaşmayı  artrdı.

Bu hükümetin neresine baksan dökülüyor Türkiye’yi itibarlı hale getirmek bu hükümetle neredeyse mümkün görünmüyor.

 Biz sömürüye  ve zulme karşıyız. Dünya’da barış isteyen,  bunu programına alan  tek parti Saadet Partisi’dir.  Ülkede seçimlerin iki yıl sonra yapılacağı söyleniyor. Erdoğan seçimi istediği zamanda seçim yapılır.

Ülkemiz birlik ve beraberlik içinde olmalı” mealinden Saadet Partisi lideri konuşmasında   barıştan huzurdan  yana sözler söyledi.

Bunlar herkesi altına imza atabileceği  sözler. Saadet Partisi ülke gerçeklerini iyi tahlile ederek ekonomi ağırlıklı  bir politika izliyor.

Bu halktan da ilgi görüyor. İl Kongresinde de bunu izledim.

------------------------------------------------------------------------------------

GENEL KURULUN BİR BAŞKA YÜZÜ

Saadet Partisi il kongresinde gördüğün eksikliklere de değinmek isterim. Açıklanan il yönetim kuruluna baktım  bir tek kadın üye  yok.

Tamamen erkeklerden oluşuyor. Saadet partisi  bu görüntüyü aşması lazım.

Yönetim kurulunda birkaç kadının bulunması  bu partiye halkın güvenini daha da artırır   Ülke nüfusunun yarısını oluşturan kadınların  siyasette yok sayılması bir siyasi partiyi yüceltmez.

Şu anki yapısıyla  Saadet Partisinde  böyle bir eksiklik olduğuna tanıt oldum. Bir diğer konu ise bu   parti kadroları  genellikle bir aile ağırlığı görüntüsü veriyor.

Partinin bu imajdan kurtulması yönetim kadrolarının farklı kesimden oluşması  bu partiyi aile partisi gibi göstermeye çalışan anlayıştan kurtarır.

Saadet  Partisi bu konuda da  adım atmalı. Tüm bu görüntüsüne rağmen şunu açıkça belirtmek isterim ki, Saadet Partisi gençlik kadroları partililerin partisine  sarsılmaz bağları ile geleceğin en güçlü temeli en çok güven veren bir   siyasi parti görüntüsü veriyor.

Saadet Partililer aynı ilkeler etrafında kenetlenen bu konuda taviz vermeyen  kimseler.

Bugüne kadar yaptıkları  parti çalışmalarında da bunu gözlüyoruz.

Diğer partilerin Saadet partisinden almaları gereken çok dersler var. 

---------------------

CHP’DE İL BAŞKANLIĞI  MÜCADELESİ ÇETİN GEÇECEK GİBİ

Önümüzdeki ay yapılacak CHP  Edirne l Kongresinde il başkanlığı seçiminin çetin geçeceği yönünde   bir  görüntü  var.

Bugüne kadar tek aday gibi görünen, şu an İl başkanı Fevzi Pekcanlı’ya tamamlanan  ilçe kongreleri sonrasında  yeni rakiplerin çıkacağı son günlerde  kulislerde tartışılıyor.

Bu arada   bugüne kadar  partide önemli görevlerde bulunan bir partilinin de bugünlerde  Ankara’ya gidip  parti üst yöneticileriyle görüşmeler yapıp ona göre İl Başkanlığı  adaylığını açıklaması  da gündemde. Anlaşılan CHP İl kongresi  renkli görüntülere sahne olacak. Onu da bekleyip göreceğiz.

-------------------------

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

MESİR ŞENLİĞİ 1939’DAN  BERİ YAPILIYOR

Türkiye’de Mesir Bayramı’nın ilk kutlanışı 15 Nisan 1539 günüdür.

Manisa ilinde  her yıl 15 nisan günü  düzenlenen şenliklerde  kutlanan bu bayramın en önemli özelliği, “ mesir macunu” denilen tatlının Sultan  camisinin minaresinden halka atılmasıdır.

Bu macun 41  çeşit maddenin karışımından yapılır.

Mesir macunu Merkez Efendi veya  Musa bin Musluhittin bin Kılıç tarafından hasta iyileştirmede  kullanılmıştı.

İlkin varlıklı kişilerin parayla edindikleri  macun sonraları büyük ilgi görünce, Manisa’da Sultan camisinin minaresinden  15 nisan 1539’da halka dağıtıldı.

Bütün hastalıkları iyi ettiği inancı halkta yer etmiştir. O günden bu yana her yıl düzenli olarak Mesir Şenliği kutlanır.

.-----------------------------

POSTACI MI ZANNETTİN?

Küçük Hans teyzesine gitmişti. Birkaç gün yanında kalacaktı. Kapıyı çaldı. Teyzesi kapıyı açınca hayretle;

“ Ah Hans sen misin ben postacı sanmıştım” dedi.

Gece, küçük Hans yavaşça teyzesinin yatağına girdi. Yalnız uyumaktan korkuyordu.

Teyzesi uyku arasında.

“ Hans sen misin” diye sorunca  Hans cevap verdi:

“ Evet benim teyzeciğim yine postacı mı sandın?" der.

********************************************************************************

ÖZLÜ SÖZLER

"Geçmiş bir dert için yakınmak, yeni dertler edinmektir."

SHOKESPEARE

-------------------------------------------------------------------------------

Paranızı ihtiyacınıza göre değil kazancınıza göre harcayın

AMERİKAN ATASÖZÜ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.