Sabah Gazetesi Yazarları Edine Deveci Han Kültür Merkezinde Türkiye’nin Seçimi” adında bir toplantı düzenledi.

 Toplantıya Sabah Gazetesinin seçkin programcıları ve yazarları katıldı.

   Toplantıyı başından sonuna kadar izledim.

 Bu toplantının özü itibarıyla konuşmacılar başkanlık sistemini abartılı şekilde anlatıp bugüne kadar uygulanan parlamenter sistemi hatalı ve ülkenin geri kalmasına neden olan bir sistem olarak lanse ettiler.

   Bir anlamda İktidar partisinin söylemesi gerekenleri söylediler.  Bu arada kabul etmek gerekir ki dünya ekonomisi konusunda ve onların ülkemize uyguladıkları ambargo hakkında çarpıcı bilgiler verdiler.

Aslında bu ve bunun alternatifi siyasi görüşler burada olduğu gibi toplantılarla halka detaylı şekilde anlatılmalı.

Böylece halkımız kendi yararına olabilecek yönetim ve siyasiler hakkında bilgi sahibi olsun.

Konuları hakkında deneyimli olan konuşmacılar savundukları sistemi tüm detayları ile savundular.

 Bu arada başkanlık sisteminin demokrat parti iktidarından bu yana savunulduğunu belirtirken. Bunun savananlar arasında sadece sağ fikirleri savunan parti liderlerinden söz ettiler onların arasında farklı görüşte olanlar yok sayıldı.

 Mesela Bülent Ecevit” gibi Türk demokrasisinin örnek liderinden hiç bahsedilmedi.

Gönül isterdi ki bu toplantıda az da olsa karşı görüşte olanların da haklılık yönlerine konuşmalarda yer verilsin, mevcut hükümetin de hata yaptığı, yapabileceği kabul edilsin.

16 yıldır iktidarda olan partinin bugün neden bu yönetimi tercih ettiği,  erken seçim kararı aldığı farklı açıdan değerlendirilsin.

 konuşmalarda buna hiç değinilmedi.

Toplantıya katılanlara da baktığımızda bir partinin siyasi görüşlerinin yansıması şeklinde olduğuna tanık olduk.

 Buna rağmen toplantıya katılım yeterli düzeyde değildi.

Halkımız bu tür toplantılarda “ hem nalına hem mıhına” vuracak, bir sistemin eksikleri yanında doğrularının da  aktarıldığı görüşlerin tartışmasını istiyor.

  Bu toplantıda böyle bir hava ve yaklaşım görmedik.

 Buna rağmen dünya ekonomik durumunu yansıtan veriler konusunda  Prof Dr.. Dr Kerem Aklin hocadan  detaylı ve sağlıklı bilgi aldığımızı söyleyebilirim.

 Diyebilirim ki bu toplantı 24 Haziran’da yapılacak seçim konusundaki görüşleri tek yanlı gündeme taşıyan bir toplantı oldu.

********************************************************

GENÇLERİMİZİN DİKKATİNE

 Edirne’de şehir içi toplu taşıma araçlarında seyahat eden yaşlılar ve hastalıklı insanlarımız kısa mesafeli yol da olsa bu seyahatleri sırasında gençlerin oturup onların yaşlıların ayakta kalmaları vatandaşlarımız tarafından yadırganıyor.

Gençler açısından ayakta kalmak bir sağlık sorunu yaratmaz.  Buna rağmen bazı yaşlılarımız için araçların sıkışık durumu ve sıcak ortamda ayakta seyahat onları sağlık açısından zor durumda bırakabilir.

 Bakıyoruz, minibüslerde yolculuk eden bazı duyarlı gençlerimiz yaşlı, çocuklu ve hasta insanları  gördüğünde  hemen yerini vererek  yaşlılara olan saygısını gösteriyor.

Ne yazık ki bazı gençlerimiz bu duyarlılıktan yoksun. Yaşlı kimselere yerini verme yerine elinde cep telefonu ile meşgul oluyor. Yanında ayakta yolculuk eden yaşlı kimselere, hastalara  yerini vermeye gerek duymuyor.

  Ülkemiz insanının her zaman yaşlılara çocuklu annelere ve hastalara saygısı sonsuzdur.

 Ne yazık ki bazı gençlerimizde bu saygının yeterli oranda olmadığına tanık oluyoruz.

Bu arada yaşlılara yer veren gençlerimizi bu eleştirilerimizin dışında tutuyorum, onları tenzih ediyorum.

EDİRNE FESTİVALLER KENTİ

Tarihi kent Edirne’miz  son yıllarda festivaller  ve kültürel etkinlikler kenti oldu. Bir yanda Kırkpınar gibi uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapan Edirne.  son yıllarda büyük ilgi gören Kakava şenlikleri ile de gündeme geldi.

 Bu yıl yapılan Kakava şenliklerine 80 bin kişinin katıldığı söyleniyor. Bu Edirne turizmi açısından ve kentimizi tanıtımı için çok artı getirecek etkinlikler.

 Bunun yanında konserler, Ciğer ve Bando festivali ile  Edirne bu aylarda ülkenin gündemini oluşturan bir kent konumunda.

 Bu arada bizlere de öneli görevler düşüyor. Edirne’de yaşayan insanların her ferdi Edirne’yi tanıtımda üzerine düşeni yapmalı,  gelen turistlere kolaylık göstermeli, yol ve yer soranlara yardımcı olmalı.

 Esnaflarımız misafirlere fahiş fiyat uygulamamalı, işyerleri hijyenik olmalı, turistlere zorluk çıkaranlar ilgili kişilere duyurulmalı. Bunlar sağlandığı takdirde. Edirne her yıl daha çok turist celbeden bir il konumuna gelecektir. Edirne’de un hazır şeker hazır sadece helva yapacak insanlar lazım. Bu helvanın yapılmasına herkes katkı yapmalı.

FIKRA

TEMEL NÖBETTE

 Bir askeri birlikte bölük çavuşu topun başında  nöbette olması gereken  Temel’i  bulamayınca çevrede aradı sonunda koğuşta uyur vaziyette buldu.

 Hışımla Temel’e sordu.:

“ Neden nöbet yerini terk ettin,?

 Temel uykulu uykulu cevapladı.

“ Düşündü ki çavuşum, top çok ağır olduğundan  kimse alıp bir yere götüremez. Eğer kalabalık gelirlerse onlarla da ben başa çıkamam. O zaman ben neden topun başında  nöbet tutayım ki?

BUNLARI  BİLİYOR MUSUNUZ,?

İLK BASKETBOL MAÇANDA YUNANLILARI 49-12 YENDİK

Ülkemiz ilk milli basketbol karşılaşmasını Yunanistan’la  yaptı.

 24 Haziran 1936 günü  Beyoğlu Halkevi Spor Salonunda yapılan bu ilk milli maçı takımımız 49-12 kazandı.

 Nail Moran’ın kaptanlığındaki basketbol takımımızın   diğer oyuncuları  Sabri Usuoğlu,Nihat Ertuğ, Jak Habib, Hazdayi Penso, Feridun Koray,Dionisos  Sakalak ve  Hayri Arsebük’tü

Basketbolun resmen kuruluşu 1 Mayıs 1959’da  Türkiye Basketbol  Federasyonuyla  gerçekleşmişti. 1936’da kurulan bir federasyonla voleybol ve hentbolla birlikte yürütülen  basketbol bu tarihte  ayrı bir dal olarak Türk sporuna eklendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.