Edirne İl Özel İdaresi’nin Ayşekadın’da bulunan tesislerinin, trafiği tehlikeye düşüren vakalar yaşanması gerekçesiyle kent dışına taşınmasına karar verilmiş.Bu alanın ticaret ve turizm alanı olacak şekilde plan değişikliğine gidildiği için bazı demokratik kitle örgütlerinden tepkiler alıyor ve şu sorular dile getiriliyor;

1-Edirne’nin göbeğine yeni bir AVM veya otel mi yapılacak?

2-İl Özel İdaresi;Ben buradan taşınıyorum ama yerine ne yapılacağını da belirleyeyim, otel yapılsın mı demiş?

3-Neden burası yeşil alan ve park olsun dememiş?

4-Yerine önerdiği otel veya AVM’nin de trafik yoğunluğu yaratacağını bilememiş mi?

5-Edirne İl Özel İdaresi’nin taşınarak bırakacağı 13 bin m2 alan kamusal alandır.Halkın,Edirnelilerin alanıdır.Bu alanın geleceğine de Edirne halkı karar vermelidir. Bu alan ranta kurban edilmek mi isteniyor?.

Açıklamaya ve yapılan itiraza en ufak bir sözüm olamaz ama birilerine rant endişesinde en ufak bir gerçek payı olduğu takdirde bu arkadaşların yanında olup en etkin mücadeleyi veririm.

Bana göre olayı bir başka perspektiften değerlendirmekte de yarar var.

Bir kere,ne DSİ nin nede eski Köy Hizmetleri yeni Özel İdarenin konuşlandığı alan yeşil alan değil çünkü her iki kurumunda eski yeni araçları ve ekipmanları ile her yer tamamen dolu hatta çirkinlik abidesi yani bu alanda bulunmaması gerekenler.

Binalar da cabası çünkü yeşil alandan yani boş alandan çok içinde bina var

Bu konuda bir anımı anlatayım.

Bu Kurumların arka cephesinde yapılmış olan DUVAN Hotel'in açılışı öncesi basın mensupları ile yapılan toplantı için üst katlara çıkmıştık.

Gazeteci kardeşlerimin bazıları ile bu konuyu konuşmuştuk.

Çünkü Futbol sahası dışındaki tüm alanlar dozerler,kamyonlar,grayderler,otobüsler,otomobiller ve hurda araçlar ile dopdoluydu.

Çalışan araçlar,giden araçlar gelen araçlar hem görüntü hemde ses kirliliğine neden oluyordu ve otel için büyük dezavantaj demiştik.

Bir başka olay da ETV nin de içinde bulunduğu Margi Otel Kompleksinin

karşısında sanayi ve sabahın seherinde araç seslerinin yanı sıra tamiratın çıkardığı gürültüler Margi

Otelde konaklayan insanlar için büyük işkence.

Bana göre DSİ ve Özel İdarenin yanı sıra Sanayi de buradan kalkmalı.

Artık bu alanlar da şehir merkezi konumuna geldi.

Geçmişte şehir dışında dediğimiz yerler şu anda şehrin göbeği oldu.

Buraları öyle bir planlama ile değerlendirilmeli ki;hem alışveriş merkezleri hemde park Cafe ve dinlenme mekanlarını barındırmalı.

En çok iki üç katı geçmeyen alışveriş yerlerinin arasına iki üç tane olmak üzere park ve mini orman yapılarak insanların hem ihtiyaçlarını karşıladığı hemde dinlenip gününü geçirdiği alanlar tesis edilmelidir.

Otel yapılsa bile devasa çok katlı oteller yerine az katlı Butik Oteller bana göre burasını cazibeli bir yer konumuna getirecektir.

Dileğim şu ki; Erastanın bulunduğu alandan başlayan ve içinde DSİ-Özel İdare ve Sanayi bulunan bu ada İstasyon yoluna kadar yenilenir ve çok modern ve Edirne'ye yakışır bir düzenlemeye kavuşturulursa sanırım kimsenin itirazı olmaz.

Hayırlısı diyelim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.