Belediyelerde  çalışanlar  belediye başkanının kolu kanadı  en yakın yardımcıları ve belediye personelidir. Belediye başkanı yapılacak hizmetlerde eksikliklerin tamamını  görmesi mümkün değildir, personel bu konuda yardımcı olmalıdır

Belediyenin çeşitli birimlerde görev yapanların  bu hizmetlerin yapılması konusunda kendisine  her  zaman destek olmaları gerekir .

Personelin ,  “Gözlerimi kaparım vazifemi yaparım” anlayışı belediye gibi toplumun her kesimine yapılacak hizmetlerde  sağlıklı bir yol  değildir.

 “ Belediye’de benim görevim sadece budur” diyemezsiniz.

Belediyeye yararlı olacak her hizmete imkânlar oranında personelin de bu hizmetlere  katkısı olmalı. Hem belediyede çalışacak hem de kendi çalıştığın kurumu kötüleyeceksin, buna izin verilemez.Belediyede  hiç  kimse yediği çanağa pisleyici konumda olmamalı.

Kuşkusuz , belediye hizmetlerinde aksayan yönler olabilir. Bunu “ belediye hiçbir iş yapmıyor” tarzında kurumu  kötüleyerek ifşa ederek   bir yere varamayız.

Belediye hizmetleri  komple olarak   orada çalışanların  yürüttüğü bir hizmettir.

Bu hizmetin yürütülmesi, tüm personelin yapılan hizmetlerde omuz omuza verilmesiyle başarılı olur.

Ne yazık ki, Edirne belediyesinden geçimini sağlayıp  bu kurumu kötülemekte yarış eden personeller var.

Sen oradan  evine ekmek parası kazanıyorsun.Belediye   hizmetlerinde   bir eksik gördüğünde bunu her yana duyurmadan önce  ilgili kişilerle görüşüp giderilmesi  yoluna gitmek senin görevin olmalıdır.

Bu kurumun işlerini kolaylaştırmak için orada görev yapıyorsun. Sen tüm  hizmetlere karşı duruş sergileyip  belediyeye karşı tavır alırsan senin o kurumda yerin olmamalı.

Bu arada Belediye Başkanının da  böyle art düşünceli kendi çalıştığı yeri kötüleyici tavır içinde olanlara gerekli uyarıyı yapmalı .

Bununla iflah olmuyorlarsa  gereken yaptırımı uygulamalı .

 Zira, yapılan iyi ve kötü icraatın sorumlusu belediye başkanı oluyor, davul onun boynunda . Temennim o ki, Belediye  başkanımız personelini  iyice tahlil etmeli.Bunu yaptığı zaman  görevini yapması da kolaylaşmış olacaktır.

---------------------

BAYANLAR İÇİN YENİ BİR HİZMET

Edirne belediyesinin bayanlara yönelik hizmetleri inkâr edilemez.

Diyebilirim ki, belediye hizmetlerinden en çok yararlanan kesim kadınlarımız oldu.

Bugüne kadar yapılan hizmetlerin yanında, eski Sera’nın binasında şimdi de Kadın Emek Evi hizmete girmiş. Burada kadınlarımız evlerinde yaptıkları elişlerinin satışını yapacak.

Buradaki kadınlarla konuştum çok mutlular.

Böyle bir arada olmaları, aralarında dostlukları geliştirmeleri onun yanında evlerinde yapıp bir türlü satma imkanı bulamadıkları emek ürünlerini satma imkanı sağlanması  onları ziyadesiyle sevindirmiş.

Bu ve bu tür hizmetler  toplum için çok yararlı hizmetlerdir.Belediye Başkanımızın çevresinde olan kendisine yardım etmesi gereken personel  böyle toplum yararına olacak hizmetler için kafa yormalı, fikir üretmeli projelerle destek vermeli.

Bu alanda çok başarılı olan belediyeler ancak başkan ile birlikte tüm personelin ortak gayreti sonucu başarılı olmuşlardır.

Bir muhalif belediyede hizmetlerin yapılması çok kısıtlıdır her zaman önüne bir engel getiriliyor. Belediyenin  başarısız gösterilmesi için ne gerekiyorsa yapılmak isteniyor.

Bunun son örneğini İstanbul belediyesinde görüyoruz.

Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu rakibinden  sekiz yüz bini aşkın oy fazla  almış. Belediyenin tartışılmaz başkanı olmuş.

Bakıyoruz belediye kaynakları elinden alınmak isteniyor.

Aynı durum diğer belediyelerde de geçerli.

Edirne gibi tarihi dokunun yaygın olduğu bir ilde de her zaman  belediye hizmetleri önüne ya vakıflar ya da anıtlar kurulu  engeli getirilir.

Belediyenin yapmak istediği hizmetlere ket vurulur.

Selimiye Camisi önündeki kazı alanının sorumluluğunu  konu hakkında bilgisi olmayan kişiler bunun suçunu  Edirne belediyesine yüklemek istiyor.

Bunda belediyenin zerre kadar suçu yoktur.

Kazılarda Yemiş Kapanı kazısı çıktı diye  bu alan yıllardır böyle harabe halinde duruyor.

Bir başka ilde olsa  daha kısa sürede soruna çözüm bulunurdu . Bunu Edirne’yi ziyarete gelen başka illerdeki vatandaşlar söylüyor.

Edirnelilerin bunda günahı ne?  Yapılan hizmetlerden her görüşte olan insanlarımız yararlanıyor. Bu engellemeler neden diye sormak gerekmiyor mu?

------------------------

FIKRA

BİZ BU SEMERLE ÇOK EŞEK SATTIK

Amerikalı bir antikacının yolu Türkiye’ye düşmüş. Hayvan pazarında geziyormuş.

 Birden önünde ihtiyar bir adamın durduğu zayıf bir eşek görmüş. Yalnız bu eşeğin üzerinde çok değerli olabilecek antika bir semer varmış.

Antika bilgisi olmayan eşek sahibinden eşeği çok ucuza alabileceğini düşünerek pazarlığa başlamış.

Sıkı bir pazarlık sonunda eşeğin 4-5 katına  satın almak üzere anlaşmış.

Milyonlarca dolar değerinde olan semeri 4-5 eşek fiyatına satın aldığı için sevinmeye başladığı sırada eşeğin sahibi oradaki çocuğa seslenmiş:

-“ Oğlum ahırdan yeni bir semer getir. Beyefendiyi eski bir semerle göndermeyelim” demiş

 Amerikalı telaşlanmış:

-“ benim için sorun değil, zahmet etmeyin diye eşek sahibine bayağı dil dökmüş. Sonunda ihtiyar dayanamamış:

-“ Boşuna uğraşma beyim biz bu semerle çok eşekler sattık” 

---------------------

İŞİN UCUNDA PARA OLUNCA

Bir gece Salamon’un dükkanına hırsız girmiş. Kasayı açmak için uğraştığı sırada, dükkanın üzerinde yatan Salamon gürültüyü duymuş. Hemen tabancasını alarak aşağıya inip kasayı açmaya çalışan hırsıza:

” Eller yukarı yoksa vururum..”

Hırsız Salamon’u tanıdığı için hiç istifini bozmadan:

“ Tabancana bin. Lira veriyorum bana verir misin?” demiş. Salamon bu teklif üzerine yumuşayıp silahı hırsıza uzatmış. Ve

“ Al hayirini  yör .. verdim gitti” demiş.

--------------------

ÖZLÜ SÖZ

Evinizde çok büyük kütüphane olacağına, kafanızda yeterli bilgi olması daha iyidir.

SEYLAN ATASÖZÜ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.