En güçlü çiftçi örgütü olan Trakya Birlik Yönetim Kurulunun yeni başkanı olarak Şafak Kırbiç seçildi. Edirne merkezde 188 Trakya Birlilk Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifinin 5 dönem başkanı olan, uzun yıllar bölgemizde kuruma büyük hizmet veren, son olarak T. B Yönetim Kurulu üyesi olan Kırbiç'i Yönetim. Kurulu üyeleri arasında yaptıkları seçim sonucu başkanlığa getirildi.

T. Birliğin kurulmasında etkili olan bir kurumun merkezinin bulunduğu Edirne' den başkanın seçilmesinin sayısız yararı olacaktır.

Daha önceki yıllarda Edirne'den başkan olanlardan bu imkan sağlandı. Kırbiç'i de bu konuda bölgemize ve T. Birlik yararına çok faydalı hizmetler yapacağına inanıyorum. Yeni başkanın bugüne kadar yaptığı hizmetlerle bunu kanıtlıyor.

Kırbiç içinde olduğu tarım konularında birikimi olan bir yönetici .

--------------

YAĞ TEKELLERİ PUSUDA BEKLİYOR

Ülkenin en büyük çiftçi kuruluşu olan Trakya Birliğin sorunlarının çözümü, yağ tekellere karşı direnç yeni başkanla daha da güçlü hale gelecek. Üreticilerimiz bundan sonra daha kolay yoldan başkana ulaşma imkanı bulacak.

----------------

TRAKYA BİRLİK İŞ DALINDA EN GÜÇLÜ KURULUŞ

Ülkemizde daha önce faaliyette olan birlikler daha sonraları izlenen yanlış politikalar sonucu birbiri ardına etkinliğini kaybetti, yok oldular. Şimdi Panko Birlik, Tariş, ve diğerlerinin adını hatırlayan yok.Etkinlikleri çok azaldı. Tamamı sermaye kurbanı oldu.

Ülkemizde birlikler içinde işverenlere karşı en çok direnç gösteren Trakya Birlik oldu.

Güçlü yağ sanayicilerinin her türlü engeline rağmen T. Birlik her zaman varlığını sürdürdü. Üreticilerinin hakkını koruma mücadelesinde başarılı oldu .

Ülkemizde en güçlü sermaye grubu olan yağ tekellerine karşı direnmek çok zor. T. B Yönetim Kurulu üyeleri ve ona destek veren üreticiler, T. Birliğin sermaye güdümünde girmesine bugüne kadar izin vermediler. Bundan sonra da işverenlere karşı daha dirençli olacağına inanıyorum.

Bu arada bölge çiftçilerimiz ve siyasi partilerimiz Kırbiç ve yönetimine tam destek vermeleri gerekiyor.

Onun başarısının bölgemiz başarısı olacağını unutmamak gerekir. Benim yönetim kurulu başkanından bir ricam olacak

Kurumun geniş maddi olanakları var. Bunların bir kısmını çiftçilerin bilinçlenmesi haklarını daha iyi koruması, teknolojik gelişmelerden yararlanmaları için kullanılması, çiftçilerimiz, onların sırtından geçinen diğer kesimlere karşı daha güçlü ve dirençli hale getirir. Çiftçilerimiz Atatürk'ün de isteği doğrultusunda toplumun efendisi konumuna gelir. Trakya Birlik bizim, bölgemizin onurudur. Üreticilerin en güvenli sığınağıdır. Bu birlikteliğin bozulmasına izin vermemeliyiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.