“BU MEVSİMDE GRİBE DİKKAT!”

Edirne Tabip Odası Başkanı Ertuğrul Tanrıkulu, mevsim nedeniyle grip hastalıklarının yaygın olduğu uyarısında bulunarak, vatandaşların bu konuda dikkatli olması gerektiğini söyledi.

“BU MEVSİMDE GRİBE DİKKAT!”

Edirne Tabip Odası Başkanı Ertuğrul Tanrıkulu, mevsim nedeniyle grip hastalıklarının yaygın olduğu uyarısında bulunarak, vatandaşların bu konuda dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
10 Ocak 2018 Çarşamba 10:21
“BU MEVSİMDE  GRİBE DİKKAT!”

    Tanrıkulu, bu mevsimde yaygınlaşan grip hastalığı  ile  ilgili olarak yaptığı açıklamada” Özellikle kış aylarında grip, nezle ve soğuk algınlığı konusunda şikayetler artmaktadır. Her zaman kış aylarında  bu tür hastalıklar artış göstermektedir.Bu durumda yapılması gereken,  mevsim normallerine göre giyinmeli, sıcak ve soğuk hava farkından dolayı sağlığımıza  çok dikkatli etmeliyiz.  Bu mevsimde bol bol su tüketmeliyiz.” Dedi
“ELLER SIK SIK YIKANMALI”
Özellikle bu mevsimde ellerin sık sık yıkanması uyarısında bulunan Tanrıkulu, “  Çoğu  zaman ellerimizle  virüsleri birbirimize bulaştırabiliyoruz. Onun için sağlığımız açısından el yıkama konusu çok önem taşımaktadır. Herkes günde 5-6 kez elini yıkarsa   bu konuda kendine dikkat ederse grip, nezle gibi  bulaşıcı hastalıklardan büyük oranda  korunmuş oluruz. Benim Edirneli hemşerilerime önerim, bol sulu yiyecek tüketmeleri , soğuk ve rüzgarlı havalarda soğuktan korunacak şekilde giyinmeleri olacaktır.      Bu aylarda  evler ve kapalı alanlar günde birkaç kez  havalandırılmalı. Kapılı mekânlarda özellikle toplu yaşam alanlarında grep nezle gibi bulaşıcı hastalıkların arttığına tanık oluyoruz. Bunu önlemek için toplu  yaşam alanları, sinema salonları ve kahvehanelerin   her zaman havalandırılması gerekmektedir. Bu aylarda sıvı tüketilip sebze ve meyve ağırlıklı yiyecekler yenilmelidir” 
“C- VİTAMİNİ YÜKSEK  YİYECEKLER TÜKETİLMELİ”
Bu havalarda insanların “ C “ vitamini yüksek olan  portakal, mandalina, limon gibi  gıdalara ağırlık verilmesi gerektiğini belirten Tabip Betebet Odası Başkanı  Ertuğrul Tanrıkulu,”   Bu mevsimde yeşil sebze meyve  yenilmeli sıvı gıdaların tüketimine ağırlık verilmelidir. Burada tekrar etmem gereken nokta  ise  kişisel hijyene, öz bakıma özen gösterilmeli  ellerimizi sık sık yıkamalıyız. Özellikle  salgın hastalıkların yoğun olduğu bu aylarda  fazla öpüşmemeliyiz, özellikle çocukların öpülmesine izin vermemeliyiz. Çocukların öpülmesiyle bizdeki virüsler çocuklara geçebilir. Bu mevsimde çocukları soğuktan korumak için atkı ve bere kullandırmalıyız   Kış aylarında   kronik hastalığı olanlar, kalp hastaları, akciğer hastalığı olanlar, solunum zorluğu çekenler havanın sisli olduğu zamanlarda sokağa çıkmamalı ve giyimlerine özen göstermeli temiz hava olan yerlerde bulunmaları   sağlıklı kalmaları açısından çok önemlidir. Bu mevsimde evler sık sık havalandırılmalıdır” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.