DOĞAL KARIŞIMLARLA, KIŞA HAZIRLIK

Edirne'de bademezmesi, Kavala kurabiyesi, Deva-i misk gibi birçok lezzetin ustası Arif Meriç, yeni karışımlarıyla kışın vücut direncini doğal yollarla arttırmayı da sağladıklarını ifade etti.

DOĞAL KARIŞIMLARLA, KIŞA HAZIRLIK

Edirne'de bademezmesi, Kavala kurabiyesi, Deva-i misk gibi birçok lezzetin ustası Arif Meriç, yeni karışımlarıyla kışın vücut direncini doğal yollarla arttırmayı da sağladıklarını ifade etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Kasım 2017 Pazartesi 10:21
DOĞAL KARIŞIMLARLA, KIŞA HAZIRLIK

    Arslanzade Firması'nın sahibi Arif Meriç, Deva-i Misk'in yabanmersinli ve keçiboynuzlu olmak üzere 2 farklı çeşidi ve Hadise Sultan Kuvvet Macunu'nun da satışa sunulduğunu söyledi. Bu ürünlerle ilgili bilgiler veren Meriç, bu karışımlarım içindeki ürünlerle kışın vücut direncini arttırmaya da fayda sağladığını belirtti.  
“DOĞAL ÜRÜNLERİ BİR ARAYA GETİRDİK”
    Yaban mersinli ve keçiboynuzlu deva ile Hadise Sultan Kuvvet Macunu hakkında konuşan Arslanzade Firması'nın sahibi Arif Meriç; “Yapmış olduğumuz tarihimizden gelen bir güzellik var. O da 41 tane baharattan yaptığımız şifalı bir helva Deva-i Misk. İnsanlar bunu yerken, biraz tatlı geldiğini söylüyorlardı. Biz onu çeşitlendirdik. Yaban mersinli deva yaptık. Havalar öyle bir serinlemeye başladı ki, herkes rahatsızlanmaya başladı. Ne demişlerdi, keçinin boynuzunu bol bol için. Biz de keçinin boynuzunu koskoca deva kazanının içinde 41 değil, 82 tane baharatla bir araya getirdik ve onunla beraber öyle bir güzellik meydana çıktı ki; bal, keçiboynuzu, safran, misk hepsi bir Holiganbet arada. Ne oldu tarihe bir not daha düştük. Devayı yani güzelliğini ekledik. Bir de tabii ki Osmanlı'nın saraylarında gücü, kuvveti birinci dereceye çıkarmak mecburiyetinde insanlar. Bu da Hadise Sultan Kuvvet Macunu olarak, doğal olarak yapıldı. Çünkü öyle bir asırda yaşıyoruz ki, her taraf kimyevi ilaçlarla dolu. Bunun doğalı varken, neden başka şeylerle uğraşıyorsunuz? Biz de doğalını bir araya getirdik. Tam 41 tane baharatla, Edirne'mizin karaçalı ile akasya balını birleştirdik.” dedi.
“BU ÜRÜNLER BİR ARAYA GELİNCE, VÜCUT DİRENCİ ARTIYOR”
    Meriç, doğal ürünlerle kışın vücut direncini arttırmayı amaçladıklarını vurgulayarak; “Kışın vücut direnci malum düşüyor. Metabolizmada bir yavaşlama oluyor. Kan ne kadar hareket ederse, hastalıklara o kadar yumruğu vurur. Kan ne kadar durursa, o kadar da hastalıklar çıkar. Düşünün bu ürünlerin içindeki baharatların oluşu, balın oluşu, keçiboynuzunun oluşu, yabanmersininin oluşu hepsini bir araya getirdiğiniz zaman vücut direncini arttırıyor. Geçmişimize baktığınızda neden ecdat bunları kullanmış? Çünkü bunları denemişler. Avrupa ne yapıyor, başka türlü iğnelerle falan. Biz geçmişimizde olan doğal yolları, göz önüne çıkarıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.