Hastalıktan, doğal yollarla korunun

Aktar Nesibe Nazan İncesöz, kış aylarında soğuk algınlığından korunmak için vatandaşların ilk önce ilaç tedavisi yerine bitki karışımlarının kullanılması gerektiğini belirtti.

Hastalıktan, doğal yollarla korunun

Aktar Nesibe Nazan İncesöz, kış aylarında soğuk algınlığından korunmak için vatandaşların ilk önce ilaç tedavisi yerine bitki karışımlarının kullanılması gerektiğini belirtti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
24 Şubat 2018 Cumartesi 05:00
Hastalıktan, doğal yollarla korunun

    Aktar Nesibe Nazan İncesöz, kış aylarında soğuk algınlığında korunmanın reçetesini verdi. Soğuk algınlığına kapılan vatandaşların ilaç tedavisi yerine ilk önceliklerinin bitki karışımlarının olması gerektiğini dile getiren İncesöz; "Her şeyden önce hemen ilaca yönlenmemeleri gerekir. Nedeni ise o anda bastırır. Antibiyotik vereceklerdir, belki öksürüğü  var diye öksürük şurubu vereceklerdir, ama doğal bir ürünü aldıkları zaman hem yan etki olmayacak hem de çok daha sağlıklı bir şekilde tedavi olacak. Yatırmayacak, ateş yapmayacak . Çok güzel bitkiler var bu yönden. Nedir en başta grip olmamak içinde soğuk algınlığını yaşamamak için de koruyucu şeyler kullanmak gerekir kış aylarında. Yaz'ın nasıl serinletici şeyler kullanıyoruz, kış'ında ısıtıcı, ve hasta olmamak için de kullanılan bitkiler var. Hasta olduğumuzu düşünelim. Ki kışın olmamak mümkün değil. En azından ailemizden birinde enfeksiyon varsa yayılacaktır. En azından evin içerisinde bir yerlere de bulaştıracaktır. Hem evde kullanılabilen bitki çayları var. O bitki çaylarında da en önemli çaylardan bir tanesi de tabi ki ada çayı. Papatya, Hatmi, ebegümeci gibi bakteri ve mikropları yok ediciler ve vücudumuzun bağışıklık sistemini kontrol edici bitkiler var. Propolis gibi, tarçın gibi, havlıcan gibi.  Havlıcan bitkisini birçok insan bilmiyor. Havlıcan ki bu çok etkili bir ottur. Havlıcan ile öksürük çok kolay bir şekilde geçiyor. "
    "İNTERNET AĞI VE TELEVİZYON YANLIŞ BİLGİ VERİYOR"
    İnternet ve Grandbetting Televizyonlardan insanların yanlış bilgiler edindiğini söyleyen Aktar İncesöz sözlerini şöyle tamamladı; "İnsanlar internetten, televizyonlardan o kadar çok etkileniyorlar hep yanlış şeyleri kullanıyorlar. Ama yanlış yapıyorlar. Karışımlar daha güzel. Tek bir bitki yerine karışım yapıldığında yanı tıp ilaçları gibi daha güzel tepki veriyor. Mesela günlük içeceklerde hibiskusun yanında hibiskus karışımı yapılabilir çayı ile birlikte. C vitamini olarak çok zengin bir bitki. Ama bu tek başına kullanılmaması gerekiyor. Yanında ada çayı, papatya, ebegümeci, zerdeçal gibi vücudun direncini yükselten ve tedaviyi de yapan bitkiler meyan kökü kullanılması gerekir diye düşünüyorum. 
    Yerli çayımızı içerken içerisine elma, karanfil gibi ısıtıcı özelinde arttırılabilir. Bana göre insanların biraz da doğru beslenmesi gerekir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için sadece bitki de yetmez. Sen boyuna turşu, abur cubur kullanıyorsan sağlıklı olamazsın ki. Önce iyi beslenmek ve doğru beslenmek gerekir. "

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.