HER DERDE DEVA BİTKİ: ÇÖREK OTU

Günümüzde kullanımı gittikçe yaygınlaşan çörek otu bitkisinin, faydaları say say bitmiyor. Hadislerde bile ölümden başka her derde deva şeklinde adı geçen bitki, birçok hastalığa iyi geliyor.

HER DERDE DEVA BİTKİ: ÇÖREK OTU

Günümüzde kullanımı gittikçe yaygınlaşan çörek otu bitkisinin, faydaları say say bitmiyor. Hadislerde bile ölümden başka her derde deva şeklinde adı geçen bitki, birçok hastalığa iyi geliyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
27 Temmuz 2017 Perşembe 10:01
HER DERDE DEVA BİTKİ: ÇÖREK OTU

Önceleri sadece poğaça ve böreklerin üzerinde kullanılan çörek otu bitkisinin kullanımı günümüzde oldukça yaygınlaştı. Aktar Elif Çetin çörek otu bitkisinin birçok hastalığa iyi geldiğini söyleyerek, mucize bir bitki olduğunu belirtti. 
    ''MUCİZE BİR BİTKİ''
    Aktar Elif Çetin, çörek otu bitkisinin kullanımının son dönemlerde yaygınlaştığını ve mucize bir bitki olduğunu söyleyerek; ''Önceleri sadece mutfakta börek ve poğaçaların üzerinde kullanılan çörekotunun kullanımı gün geçtikçe yaygınlaşmakta. Çörekotunun zengin besin içeriği vardır. Bunun yanında sayısız hastalığa hem şifa verdiği belirtilmekte hem de koruyucu özelliği olduğu söylenmektedir. Sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken, doğal şifa kaynağı, çörek otunun faydaları saymakla bitmiyor. Mucize bir bitki.'' ifadelerini kullandı.         ''FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR''
    Çetin, çörek otunun birçok hastalığa iyi geldiğini belirterek; ''B12, B2, B ve C vitamini bulunduran çörek otu ayrıca kalsiyum, demir, fosfor ve çinko içermektedir. Çörek otu bağışıklığı güçlendirir. Kanser hücrelerini öldürücü özelliği Retrobet vardır. Kolon kanseri başta olmak üzere tüm kanser türlerinde etkilidir. Düzenli kullanıldığında damar hastalıklarını önler. Süt arttırıcı özelliği vardır. Çörek otunun astım hastaları üzerinde olumlu etkileri olduğu bilimsel çalışmalarla ispatlanmıştır. Bronşit ve öksürüğe iyi gelir, özellikle nezle ve grip için etkilidir. Kan basıncını ve yüksek tansiyon yani hipertansiyonu düşürür. Sinüzit tedavisinde sıcak suyun içerisine altı damla çörekotu yağı damlatılır, buharı içine çekilir, ayrıca birer damla buruna damlatılır. Beş gün art arda uygulanıp üç gün ara verilerek üç kez tekrarlanırsa sinüsleri boşaltır. Çörek otu yağının saça sürülmesinin, saç dökülmesini önlediği söylenmektedir. Çörek otunun kan şekerini düşürücü, iltihap sökücü, hafıza güçlendirici etkileri vardır. Sayısız hastalığa şifa verir. Burun tıkanıklığının giderilmesi için kullanılabilir. Bir deri hastalığı olan sedef hastalığının iyileşmesine yardım eder. Kuru cildi onarır, cildin kuruyarak çatlamasını engeller. Faydaları saymakla bitmez.'' dedi. 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.