TÜBİTAK BİLİM FUARI’NDA 20 PROJE SERGİLENDİ

Tübitak 4006 Bilim Fuarı çalışmaları kapsamında 1. Murat Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu 20 proje, okulun bahçesinde sergilendi.

TÜBİTAK BİLİM FUARI’NDA 20 PROJE SERGİLENDİ

Tübitak 4006 Bilim Fuarı çalışmaları kapsamında 1. Murat Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu 20 proje, okulun bahçesinde sergilendi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
24 Ekim 2019 Perşembe 07:39
TÜBİTAK BİLİM FUARI’NDA 20 PROJE SERGİLENDİ

Tübitak 4006 Bilim Fuarı çalışmaları kapsamında Edirne’de birçok okulda öğrenciler tarafından biyoloji, kimya, fizik, teknoloji başta olmak üzere pek çok alanda projeler hazırlandı. 1. Murat Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan 20 adet proje de okulun bahçesinde sergilendi. Fuarın açılışına Edirne İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, Tübitak Proje Koordinatörleri ve öğretmenler katılım gösterdi.

YILDIRIM: “20 PROJE SERGİLENECEK”

Bilim Fuarının Proje Yürütücüsü Celal Yıldırım fuarın açılışında yaptığı konuşmada, “Okulumuzda şu anda 20 tane proje sergilenecek. Bu 20 projede bana yardımcı olan 17 tane danışman öğretmenim var. Toplamda projelerde görev alan 40 öğrencimiz var. Projelerimiz; biyoloji, kimya, fizik, teknoloji, tarımsal araştırma, coğrafya, tarih, psikoloji alanlarında yapılan projeler.” dedi.

TURAN: “TASARIM-BECERİ ATÖLYELERİYLE ÇALIŞMALARA DESTEK VERİYORUZ”

Edirne İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemal Turan ise, “2023 Eğitim Vizyonu kapsamında, okullarımızda öğrencilerimizin bu şekilde araştıran, yeni buluşlar ortaya çıkaran öğrenciler olarak yetişmesi Bakanlığımızın da bu anlamdaki bir paradigması. Bu yıl içerisinde il genelinde, öğrencilerin bu tür çalışmalarını desteklemek amacıyla Sayın Valimizin himayelerinde 155 tane ilkokul ve ortaokulda tasarım-beceri atölyesi yapmak suretiyle bu çalışmalara destek veriyoruz. Çalışmalara bu yıl içerisinde inşallah daha fazla hız vereceğiz ve birçok okulumuzun bu tür projeler yapmasını, bilim fuarları düzenlemesini, yeni birtakım buluşlar ortaya çıkarılmasına da tasarım-beceri atölyeleriyle katkıda bulunmuş olacağız. Projede emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve fuar alanında bulunan 20 adet proje hakkında bilgiler alındı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.