OBEZİTE OKULU'NDA ZAYIFLAYACAKLAR!

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Selimiye Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde hayata geçirilen Obezite Okulu'nda 48 kursiyer eğitimlere başladı.

OBEZİTE OKULU'NDA ZAYIFLAYACAKLAR!

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Selimiye Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde hayata geçirilen Obezite Okulu'nda 48 kursiyer eğitimlere başladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
29 Eylül 2017 Cuma 10:04
OBEZİTE OKULU'NDA ZAYIFLAYACAKLAR!

    48 kadın kursiyer Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Selimiye Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde hayata geçirilen Obezite Okulu'nda zayıflayacak. Fizyoterapist, diyetisyen ve psikologların ders vereceği eğitim 8 hafta sürecek. 
 “TOPLUMUMUZUN YÜZDE 30'U OBEZ”
    İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, toplumumuzun yüzde 30'a yakının obez olduğunu belirterek, “Edirne Sağlık Müdürlüğü olarak halkımıza hareketli yaşam kültürünü kazandırmak, obeziteye karşı etkin ve verimli mücadele etmek için birçok etkinlik yapmaktayız. Bugün burada halkımızın sağlıklı kilo vermesi için Sağlıklı Zayıflama ve Obezite Okulu'nun açılışını yapacağız. Biliyorsunuz obezite maalesef hayat kalitesini düşüren birçok kronik hastalığın birinci sebebidir. Hatta dünyada obeziteden ölümlerin 3 milyon kişiye ulaştığını yakın bir zamandaki çalışmalarda öğrendik. Obezite maalesef ülkemizde fazlasıyla bulunmakta. Özellikle kadın nüfusunun yüzde 40'a yakını, erkek nüfusunun da yüzde 20'sine yakını ve toplumumuzun yüzde 30'a yakını obez. Bunun dışında maalesef düzenli aktivite de yapmamaktayız. Erkek nüfusumuzun yüzde 70'i ve bayan nüfusumuzun yüzde 80'i düzenli fiziksel aktivite yapmamaktadır. Bu okulu da zaten bu yüzden açtık. Bu farkındalığı halkımıza bir şekilde kazandırmamız gerekiyor.” dedi. 
“48 KURSİYER EĞİTİM ALACAK”
    Hayat kalitesini düşüren hastalıkların birinci sebebinin obezite olduğunu belirten Kişioğlu, “Obeziteyle etkin mücadele yapmamız gerekiyor. Çünkü obezite toplumda çok sık gözüken örneğin kalp hastalığı, diyabet, tansiyon gibi birçok önemli hayat kalitesini düşüren hastalıkların birinci sebebi. Yine çalışmalardan okuduğum kadarıyla Betlike özellikle kalp hastalıklarının 3'te 1'i, diyabetin de yarısından fazlası sebebi obezitedir. Bu yüzden bu farkındalığı oluşturmak bizlerin birinci görevi. Burada gördüğünüz gibi okulumuzda sağlıklı kilo verme eğitimlerimizi başlatacağız. Geçen hafta bunun açılışıyla ilgili bir program hazırlayalım dedik. 120'ye yakın başvuru geldi. Bugün burada 48 tane kursiyerimiz ilk eğitimlerini alacaklar. Uzman ekiplerimiz eşliğinde teorik ve pratik eğitimler alacaklar. Fizyoterapistlerimizle, psikologlarımızla ve diyetisyenlerimizle hem teorik hem pratik eğitimler başlayacak. Bu program 8 hafta sürecek. Bu programda sağlıklı bir şekilde kilo veren, başarılı olan adaylarımıza çeşitli ödüller vereceğiz. Ayrıca onları bir sonraki eğitimlerde, eğitmen yani koçluk sistemiyle göreve çağıracağız.” ifadelerini kullandı.  
“15-20 KİLO VERMELERİNİ HEDEFLİYORUZ”
    Sağlıklı Hayat Merkezi'nin Sorumlu Doktoru Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Can Behzat Demirkan, programa katılan kursiyerlerin 15-20 kilo vermelerini hedeflediklerini söyleyerek, “Yürütmüş olduğumuz projede sağlıklı bir şekilde zayıflayıp obeziteyle mücadele etmenin halkta farkındalık duygusunu yaratmayı ve ömür boyu sürdürebilecek bir yaşam tarzını oluşturmayı düşünüyoruz. Başvuran vatandaşlarımız arasından özellikle aşırı obez olanları seçtik. Onlara sağlıklı hayat tarzını benimseteceğiz. Yapacağımız çalışmalarda fizyoterapistlerimiz, psikologlarımız, diyetisyenlerimiz eşliğinde yapılacak. 1-1,5 saatlik teorik eğitimler sonrası uygulama yapılacak. Haftanın 4 günü program yürütülecek. Hedefimiz her bir obezin, 15-20 kilo civarında kilo vermesi ve diyabet, hipertansiyon ve kalp hastalıklarına karşı olan risklerinin azaltılması. Ev hanımlarını öncelikli olarak almayı tercih ettik. Çünkü haftanın 4 günü hafta içi mesai saatlerinde burada olmalarını isteyeceğiz. Bu programa katılabilmeleri ve devamlılığın esas alınmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
    “İLK PROGRAMLARDAN BİRİ OLACAK”
    Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Esin Seçkin Sayhan, bu tarz bir programın ilklerden olacağını söyleyerek, “Farklı illerde farklı uygulamalar var fakat bu şekilde dersler pratikler içeren sağlıklı hayat merkezinde yürütülen ilk programlardan bir tanesi olacak. Onun için çok heyecanlıyız. 2 aylık süre çok uzun bir süre değil. Her şeyi tamamladık demeyeceğiz. Sadece onlara sağlıklı hayat felsefesini kazandırmayı ve bundan sonra da bu örüntüde devam etmelerini sağlayacağız. Bundan sonra da onlara desteğimiz devam edecek.” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.