"ÖĞRENCİLERİMİZİN SAĞLIĞINA DİKKAT ETMELİYİZ"

Edirne Tabip Odası Başkanı Dr Ertuğrul Tanrıkulu, okulların açıldığı şu günlerde öğrenciler konusunda ailelerin çok duyarlı olmasını belirterek son baharın gelmesiyle öğrencilerin hastalanmaması için giyimlerine de dikkat edilmesi uyarısında bulurdu.

"ÖĞRENCİLERİMİZİN SAĞLIĞINA DİKKAT ETMELİYİZ"

Edirne Tabip Odası Başkanı Dr Ertuğrul Tanrıkulu, okulların açıldığı şu günlerde öğrenciler konusunda ailelerin çok duyarlı olmasını belirterek son baharın gelmesiyle öğrencilerin hastalanmaması için giyimlerine de dikkat edilmesi uyarısında bulurdu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Eylül 2017 Cuma 09:53
"ÖĞRENCİLERİMİZİN SAĞLIĞINA DİKKAT ETMELİYİZ"

    Tabip Odası Başkanı Tanrıkulu , konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında, “ Edirne Tabip Odası olarak 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında  öğrencilerimize  öğretmenlerimiz ve velilerimize başarılar ve mutluluklar diliyorum. Bu arada Edirne'deki okullarımızın sağlık sorunlarıyla  güvenlikleriyle ilgili gereken öneri ve uyarılarda bulunmak istiyorum. 
Bu aylarda mevsim değişikliği olduğundan çocuklarımız sabah erken kalktıklarında  kıyafetlerini hava koşullarına göre   düzenlemek gerekir” dedi
ELLERİN YIKANMASI KONUSUNDA UYARIDA BULUNULMALI       
Çocukların okula gönderildiğinde  hijyen ve tuvalet temizliği konusunda ailelerin çocuklara bilgi vermesi gerektiğini  belirten Tanrıkulu, “. Bu konuda ailelerin çocuklarına söyleyecekleri şey; ellerini sabunlu suyla  yıkamaları konusunda uyarılarda bulunmak olmalıdır.
Bilindiği yaz aylar sonbahara geçiş ayları olan Ekim Kasım aylarında soğuk algınlığı konusunda büyük artış oluyor. Çocuklar sınıflarında ve dışarıda aynı ortamda kalabalık olarak bulundukları için de  hastalık daha da yaygınlaşıyor, hastalığı birbirlerine bulaştırıyorlar. 
Bu konuda el temizliği çok önemlidir.  Hastalıkların büyük bölümü ellerden geçiyor. Neyine  öğrenciler  öksürmeleri durumunda ağızlarını kapatmaları çok önemlidir. Toplu  yaşam yerlerinde hastalık  daha da yaygınlaşıyor hastalığı  birbirimize bulaştırıyoruz, bu konuya dikkat edilmesi gerekir. Ailelerin, çocuklarını ödevleri konusunda fazla sıkıştırmamaları, öğretmenlerin verdiği görev dışında  fazla zorlamamaları gerekir.Bu durumda çocuklar okullardan soğumasına  neden olur.
    SERVİS ŞOFÖRLERİ DENETLENMELİ
    Bu arada  servis güvenliği konusunda görülen aksaklıklarda  hem belediyeyi  hem de ilgilileri uyarmaları gerekir. Biz Edirne Tabip Odası olarak özellikle sağlık konusunda çocuklarımızın aile hekimlerine  danışmaları çok önemlidir. 
    Çocuklarımızı kulaktan dolma sağlık bilgileriyle tedavi etmeye kalkmamamız lazım, onlar bizim gözbebeğimiz ve geleceğimizdir” dedi.
    TABİP ODASI OLARAK GEREKEN ÖNLEMLERİ ALDIK
    Edirne Tabip Odası olarak sağlık konusunda gereken önlemleri aldıklarını belirten Tanrıkulu.”
    Çocuklarımızın  beslenmelerine de çok dikkat etmeliyiz. Aileler çocuklarını kahvaltı etmeden okula göndermemeli. Öğrenciler için sabah kahvaltıları çok önemlidir. Okulda beslenme varsa ona dikkat edilmeli. Bir de çocukların dışarıdan gıda almamaları konusunda uyarmamız gerekmektedir” dedi
    TRAFİK KURALLARINA UYULMALI   
    Sürücülerin özellikle servis sürücülerinin trafik kurallarına uyması uyarısında bulunan Tanrıkulu, “ Bu konuda Edirne belediyemizin çok önemli bir uygulaması var. Şoförlerimize tıbbi tahliller yaparak  bu göreve gelmalerini sağlıyoruz. Bu anlamda araç sürücülerimiz de çok dikkatli olmalı özellikle okul önlerinde  öğrencilerin çıkabileceğini dikkate almaları gerekir. Bunun için de Trafik kurallarına harfiyen uysunlar” dedi   
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.