“Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek”

Her yıl olduğu gibi 2018 yılında da, Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli şekilde yetişmelerini sağlamak, bağımlılıklardan uzak bir hayat sürmelerini hedeflemek amacıyla düzenlenen 'Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek' yarışmasının başvuruları devam ediyor.

“Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek”

Her yıl olduğu gibi 2018 yılında da, Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli şekilde yetişmelerini sağlamak, bağımlılıklardan uzak bir hayat sürmelerini hedeflemek amacıyla düzenlenen 'Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek' yarışmasının başvuruları devam ediyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
27 Ocak 2018 Cumartesi 09:50
“Sağlıklı Nesil,  Sağlıklı Gelecek”

    Edirne Yeşilay Şubesi ile Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklaşa çalışarak, Edirne ilindeki okullarda eğitim gören öğrencilerin yarışmaya katılması için çalışmalarına devam ediyor. Başarılı eserlerin ödüllendirileceği 'Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek' yarışmasının başvuruları 9 Şubat tarihinde sona erecek.
    Türkiye Yeşilay Cemiyeti Edirne Şube Başkanı Sebahattin BİLGİÇ yaptığı açıklamada; “Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından 2011 yılında İstanbul'da başlatılan, 2015'te Yeşilay şubelerinin bulunduğu illerde düzenlenen 'Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek' yarışmasının bu yılda Milli Eğitim Bakanlığı Matbet işbirliğiyle 81 ilde uygulanacak. Edirne ilinde bulunan tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde, “Bağımlılık” konulu edebi ve görsel kategori olarak, kompozisyon, şiir, afiş, resim, karikatür ve kısa video gibi alanlarda düzenlenecek yarışmada öğrencilerin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmeleri; sigara, alkol, uyuşturucu, teknoloji ve kumar bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkileri konusunda kendilerinde ve çevrelerinde farkındalık oluşturmalarını amaçladık. Öğrencilerin bağımlılık konularına duyarlılığını artırmak, yeteneklerini teşvik etmek ve başarılı bulunan eserleri ödüllendirmek amacıyla gerçekleştirilen Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması; “Bağımlılık” konulu eserlerin değerlendirildiği, 2011-2016 yılları arasında ilkokul, ortaokul ve liseler arasında afiş, resim, karikatür, kompozisyon ve şiir alanlarında düzenlenmiştir. 2017 yılından itibaren yarışmanın formatında değişikliğe gidilerek edebi ve görsel kategori olarak 2 ana dalda ilkokul, ortaokul ve liseler arasında toplam 18 ödül belirlenmiştir. 2018 yılında da “Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek” yarışmasını devam ettiriyoruz. Bu anlamda katılım sağlayan öğrencilere, okullarda bu konuda ilgi gösteren öğretmenlere ve idarecilere teşekkür ediyorum. Yarışmaya katılım sağlayacak öğrencilerimiz için ilgili duyurular ve yapılması gerekenler okul idarecilerine iletildi. Ayrıca okullarda uygulamaya koyduğumuz Yeşilay Tanıtım Stantlarından da yarışma ile ilgili afiş ve broşürler mevcut.“Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek” konulu yarışma için Yeşilay'ın sitesini de takip edebilirler”, dedi.
    SAĞLIK NESİL, SAĞLIKLI GELECEK YARIŞMASI DEĞERLENDİRME VE ÖDÜL TÖRENLERİ:
    Edirne Yeşilay şubesi ve Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hareket edilerek, yarışmaya katılacak öğrencilere aktif rehberlik hizmeti sağlanmaktatır.
    YARIŞMANIN GENEL DEĞERLENDİRMESİ;
    Öncelikle yarışmaya katılım sağlayan öğrenciler okullarında, eğer ki bir ilçeden katılım sağlanıyorsa sonraki adım da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde ve daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleşecek olan değerlendirmeler neticesinde; Genel değerlendirme Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezinde, Milli Eğitim Bakanlığından 5, Yeşilaydan 2 temsilci olmak üzere toplam 7 kişiden oluşacak bir jüri tarafından yapılacaktır. Jüri, il birincileri arasından görsel ve edebi kategorilerinde Türkiyebirinci, ikinci ve üçüncülerini belirleyecektir.
    * Genel değerlendirme yapıldıktan sonra 04 Mayıs 2018 tarihinde İstanbul'da büyük ödültöreni düzenlenecektir. Büyük ödül törenine ülke genelinde dereceye giren öğrenci,öğrenci velisi ve öğrencinin eser gönderdiği alanın branş öğretmeni katılacaktır. Branşöğretmeninin olmadığı durumlarda ödül törenine öğrencinin sınıf öğretmeni katılacaktır.
    Ödüller;
    İl birincilerine il düzeyinde gerçekleştirilecek ödül törenlerinde 500 TL ödül verilecektir.Ülke genelinde eserlerin değerlendirilmesi sonucunda her bir kategoride birinci gelenkatılımcılara 5.000 TL, ikinci gelen katılımcılara 3.000 TL, üçüncü gelen katılımcılara ise1.500 TL ödül verilecektir.Ülke genelinde dereceye giren öğrenciler ayrıca yurtdışıgezisi ile ödüllendirilecektir.
    Okul ve ilçe birincilerine ise bulundukları okulların e-posta adreslerine başarı belgesi gönderilecektir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.