ŞİDDETLE BİR YERE VARAMAYIZ

            Edirne Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu sağlıkta sistemden kaynaklanan aksaklıkların sağlık çalışanlarına mal edilmemesi gerektiğini belirterek, 14 Mart Tıp Bayramında bir dizi etkinlik yapacaklarını söyledi.       

     ŞİDDETLE BİR YERE VARAMAYIZ

            Edirne Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu sağlıkta sistemden kaynaklanan aksaklıkların sağlık çalışanlarına mal edilmemesi gerektiğini belirterek, 14 Mart Tıp Bayramında bir dizi etkinlik yapacaklarını söyledi.       

Emre SEDEF
Emre SEDEF
08 Mart 2018 Perşembe 11:11
     ŞİDDETLE BİR YERE VARAMAYIZ

             Edirne Tabip Odası Başkanı Dr Ertuğrul Tanrıkulu yaptığı açıklamada, “ Bilindiği gibi 14 Mart tıp haftası önümüzdeki hafta kutlanacak. Bu konuda bazı bilgiler aktarmak istiyorum. Tabii ilk çağda tıp okulunun kuruluşundan bugüne kadar 14 Mart Tıp Haftaları çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Biz de Edirne Tabip Odası  ve  Türk Tabipleri Birliği olarak, Trakya Üniversitesi ve Sağlık Müdürlüğümüzle beraber 14 Martta çeşitli etkinlikler yapıyoruz.

            Atatürk Anıtına çelengimizi koyduktan sonra  Balkan Kongre Merkezinde , Tıp Bayramı ile ilgili konuşmalar yapılıyor 30-40 yılını dolduran Oleybet hekim ablalarımız ve ağabeylerimize  plaketleri veriliyor. Tıp Fakültesi dekanımız, müdürümüz ve Edirne Tabip Odası olarak konuşmalar yapıyoruz.

            Bu yapılacak konuşmalarda daha ziyade hekimlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi şiddete uğrayan hekimlerin gündemden düşmesi içi önerilerimiz olacak” dedi

            "ŞİDDET GÜNDEMDEN ÇIKMALI"

            Türk Tabipleri Birliği ve Edirne Tabip Odası olarak şiddetin gündemden çıkmasını istediklerini belirterek; “  Bu tür olaylar bir daha yaşanmasın bizim için önemli olan halkın sağlığının korunması ve tedavilerinin zamanında yapılmasıdır. Böyle kutsal bir görevi yerine getirirken  bu denli özveriyle  çalışıp bu kadar eğitim almışken kliniklerde, acillerde , sağlık merkezlerinde, yoğun bakım ünitelerinde şiddete uğramak istemiyoruz. Bu anlamda Edirne Tabip Odası  olarak bu yıl etkinlikleri  hekimlerin  meslek hayatı ve  iyi hekimlikle ilgili konuşmacılarımız olacak, nitelikli sağlığa ulaşma  konusunda da bazı önerilerimiz olacak.  Çok kişinin bilmediği Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Soner Tuna  Edirneli ünlü bir çizerimiz var. Bu çizerimizin “Çizgilerle Nazım” adında bir  çizgi romanı çıktı. Bundan önce de eserleri vardı. Biz de Edirne Tabip Odası olarak odamızda bir imza günü yapılım ve değerimizi de halkımıza tanıtalım dedik

            "SAĞLIĞA PEDAL ÇEVİRİYORUZ  ADINDA BİSİKLET TURU"

            Diğer  yanda Edirne Bisiklet Derneği, EBİS ile birlikte  Sağlığa Pedal Çeviriyoruz adında etkinliklerinin olacağını belirten  Tanrıkulu, “ bu arada engelliler ve çocuklarımızla bir kahvaltı etkinliğimiz olacak. Biz her yıl  bu faaliyetleri yapıyoruz EBİS’te Sadi beye de buradan teşekkür ediyorum. Bu turu uzun yıllardın geleneksel hale getirdi. Bu cumartesi günü inşallah Tabipler lokalimizde turu  başlayacağız.

 Halkımıza şunun söylüyoruz ki şiddetle hiçbir sorun çözülmez. Sistemdeki aksaklıkları lütfen sağlık ocağında hastanede çalışan hekime ve hemşireye yöneltmeyin. Eğer  siz iyi bir sağlık hizmeti alamadığınızı düşünüyorsanız, bu sistemden kaynaklanmaktadır. Sağlık sistemindeki aksaklıklar kişilere yöneltilirse o sorun çözülmez. O nedenle halkımızdan sağduyulu davranmasını bekliyoruz.  Biz Edirne Türk Tabipler Birliği ve Tabip Odası olarak insanlarımızın birlikte yaşamasını hoşgörülü  davranmalarını ülkedeki barışın da sağlanmasını düşünüyoruz. Bu ülkeyi birlikte kurduk, Yine birlikte  yaşayacağız. Bunu sağlarsak çocuklarımıza çok iyi bir dünya bırakırız. Bu dünyayı çocuklarımızdan ödünç aldık aynı şekilde de bırakmamız gerekiyor

RESİM 7956 DÜNKÜ RESİMLERDEN

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.