TANRIKULU, SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK ŞİDDETİ KINADI !

Edirne Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, yurdun bazı bölgelerinde sağlık çalışanlarına şiddet uygulandığını ve bunu şiddetle kınadıklarını dile getirdi.

TANRIKULU, SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK ŞİDDETİ KINADI !

Edirne Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, yurdun bazı bölgelerinde sağlık çalışanlarına şiddet uygulandığını ve bunu şiddetle kınadıklarını dile getirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
13 Ekim 2017 Cuma 10:38
TANRIKULU, SAĞLIK  ÇALIŞANLARINA  YÖNELİK ŞİDDETİ KINADI !

    Edirne Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, son günlerde yurdun bazı bölgelerinde sağlık çalışanlarına şiddet gösterildiğini ve bunu şiddetle kınadıklarını belirterek; “Edirne Tabip Odası olarak son günlerde hekimler ve sağlık çalışanlarına karşı meydana gelen şiddet olayları konusunda ne kadar duyarlı olduğumuzu daha önceleri yaptığımız açıklamalarda değindik. Sağlık çalışanlara şiddet uygulayıp onların çalışmalarını daha da zorlaştıran hasta ve hasta yakınları konusunu Sağlık Bakanlığı ve ilgili yerlere duyurduk ve uyarılarda bulunduk. Bunda önemli olan bu tür saldırıları önleyecek caydırıcı cezaların yapılıp bu tür saldırıların önüne geçilmesidir.” dedi.
    “CAYDIRICI CEZALAR OLMALI”
    Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin cezalandırılması gerektiğini belirten Tanrıkulu; “ Hasta ve hasta yakınları,  sağlık konusundaki tepkilerini hekim arkadaşlarımız ve sağlık çalışanlarına yönlendirmemesi gerekir. Son günlerde ülkenin farklı bölgelerinde meydana gelen sağlıkta şiddet meselesinin,  sistematik bir şekilde bir daha yapılmamak üzere kalıcı tedbirlerle önlenmesi gerektiği kanısındayız.  Bunun en önemli Betlike yolu bu yola başvurulanların caydırıcı cezalara çarptırılmasından geçmektedir.” dedi.
    “ŞİDDETE BAŞVURANLAR CEZALANDIRILMALI”   
    Sağlık Bakanlığı'nın bu yönde bir çalışmasının olduğunu kaydeden Tanrıkulu sözlerini şöyle sürdürdü, “Bir an önce Sağlıkta Şiddet Yasası'nın çıkarılması ve şiddet uygulayanlara karşı caydırıcı cezaların verilmesini talep ediyoruz. Edirne Tabip Odası olarak, özellikle hekim arkadaşlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın her zaman yanında olacağız. Şiddete maruz kalmamaları noktasında da gerekli uyarı ve açıklamalarımızı halkımıza da gerekli duyuruları yapıyoruz. Kısaca söyleyeceğimiz de şudur ki, sağlık hizmeti vererek gerçekten özveri ile çalışan insanlar hakkında memnun olmayan bir durum varsa bunun sistemle ilgili olduğunu bu hatanın kişilere yöneltilmemesi gerektiğinin anlatılması gerekir. Halkımız da bu yönde daha duyarlı olmalı. Edirne Tabip Odası olarak sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınıyoruz ve bu konuda da bütün hekimlerimizin, sağlık çalışanlarımızın yanında olduğumuzu bir kez daha bildiriyoruz.” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.