Türkiye’ye örnek olduk

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Türkiye'de örneği olmayan bir proje olarak başlatılan 'Tarihi Geçmiş İlaçların Bertaraf Projesi' kapsamında 2 yılda yaklaşık 1 ton tarihi geçmiş ilaç toplandı.

Türkiye’ye örnek olduk

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Türkiye'de örneği olmayan bir proje olarak başlatılan 'Tarihi Geçmiş İlaçların Bertaraf Projesi' kapsamında 2 yılda yaklaşık 1 ton tarihi geçmiş ilaç toplandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Eylül 2017 Salı 09:53
Türkiye’ye örnek olduk

    Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yaklaşık 2 yıl önce tarihi geçmiş ilaçların toplanması için ' Tarihi Geçmiş İlaçların Bertaraf Projesi' başlatılmıştı. İl ve ilçeler dahil olmak üzere toplam 52 sağlık merkezine yerleştirilen kutularla, yaklaşık 1 ton üzerinde tarihi geçmiş ilaç toplandı. 
     “1 TONUN ÜZERİNDE İLAÇ TOPLADIK”
    Edirne İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, 2 yıl önce başlatılan proje kapsamında yaklaşık 1 ton tarihi geçmiş tıbbi atık toplandığını belirterek; “Bundan yaklaşık 2 yıl önce İl Sağlık Müdürlüğümüzce yapılan ev gezilerinde ve çeşitli etkinliklerde vatandaşlarımızın evlerinde birtakım tarihi geçmiş ilaçları bulundurduğu ve bunları şehir çöplüklerine atmak zorunda kaldıklarını öğrenmiştik. Bu kapsamda konuyu Edirne Valiliğimizle paylaşarak ve belediyemizle de ortak bir proje geliştirerek Türkiye'de örneği olmayan bir projeyi Edirne'de başlatmıştık. Yaklaşık 2 yıldır bu projeyi sağlıklı bir şekilde devam ettirmekteyiz. İlimizde bulunan 52 sağlık merkezinde atık ilaç kutuları yaptırdık.  Bu ilaç kutularını, bu merkezlerimizde muhafaza ettik. Belediyemiz de bunları düzenli aralıklarla giderek topladı ve bunları atık bertaraf tesislerinde özellikle tehlikeli atık bertaraf tesislerinde muhafaza etti. Yaklaşık 1 ton tıbbi ilaç Celtabet topladık. Bu yaklaşık 1 ton ilaç şuanda belediyemizin muhafaza alanında bekletilmekte. Valiliğimizin finansmanıyla da çok yakın bir zamanda lisanslı doğaya ve çevreye zarar vermeyecek şekilde imha eden bir tesisle bu ilaçlar bertaraf edilecek. Burada bizim için en önemli olay, bu tür ilaçların doğaya ciddi anlamda zarar vereceğini biliyoruz. Ancak ikinci bir amacımız da halkımızda bu bilinci oluşturabilmekti. Vatandaşlarımız da evlerindeki tarihi geçmiş ilaçları getirerek bu kutulara attılar. Bence bu bilince ulaştılar. Asli amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum.” dedi.
    “PROJENİN DEVAMLILIĞINI SAĞLAMAK İSTİYORUZ”
    Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Ceren Yöndem, projenin devamlılığını sağlamak istediklerini söyleyerek, “Tarihi Geçmiş İlaçların Bertaraf Projesi'yle yaklaşık 2 yılda 52 kutuyla il ve ilçelerde yaklaşık 1 ton ilacı toplamış bulunmaktayız. Çevre konusunda göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Onlar olmasaydı bu projeyi başarıyla sürdüremezdik. Proje paydaşlarımızla birlikte bu projenin devamlılığını sağlamak istiyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.