KAYA, "MİLLİ GÖRÜŞ HER ZAMAN YERLİ ÜRETİMDEN YANA"

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Samet Kaya, Necmettin Erbakan’ın her zaman yerli üretimi desteklediğini ve böylelikle Türkiye’nin neler yapabileceğini ortaya koymak istediğini dile getirdi.

KAYA, "MİLLİ GÖRÜŞ HER ZAMAN YERLİ ÜRETİMDEN YANA"

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Samet Kaya, Necmettin Erbakan’ın her zaman yerli üretimi desteklediğini ve böylelikle Türkiye’nin neler yapabileceğini ortaya koymak istediğini dile getirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Aralık 2022 Perşembe 06:00
KAYA, "MİLLİ GÖRÜŞ HER ZAMAN YERLİ ÜRETİMDEN YANA"

Kaya, devamında şunları kaydetti; “Necmettin Erbakan girişimci arkadaşları ile birlikte Gümüş Motor Fabrikası’nı ve hükümet olduğu dönemlerde de birçok fabrikayı kurmuştur, ayrıca Türkiye’nin ihtiyacı olan ağır sanayi hamlesini hayata geçirmeye çalışmıştır. Yerli üretimin teşvik edilmesi ve dışa bağımlılığın azaltılması için ilk olarak Sanayi Bakanlığı’nda bir birim oluşturularak yurt dışından ithal edilmek istenen makine ve teçhizatın yerli üretiminin mümkün olmadığına dair yerli imal durum belgesi alınmadan yapılacak ithalat yasaklanmıştır. Savunma sanayi dahil olmak üzere TEMSAN, TEMSAN, TAKSAN, TÜMOSAN, GERKONSAN, TUŞAŞ, TESTAŞ gibi kurum ve kuruluşlar hayata geçirilmiş, sanayi üretiminde lokomotif olacak fabrikaların temeli atılmış ve süratle yükselmeye başlamıştır. Milli Görüş iktidar olduğu her dönemde yerli üretimden yana olmuş ve bu alanda pek çok adım atmıştır. Örneğin 70’li yıllar, 18 çimento fabrikası, 16 gübre fabrikası, 14 şeker fabrikası, 23 Sümerbank fabrikası, 6 SEKA fabrikası, 77 büyük sanayi tesisi 63 organize sanayi bölgesi ve 250 küçük sanayi sitesi. Bütün bunlara ilaveten 7 demir çelik tevziat ve yeni kuruluşlar, 32 ağır makine fabrikası ve MKE’nin makine sahasında yeni büyük atılımları, 4 takım tezgâhı fabrikası, 10 motor sanayine ait tesis, 11 elektromekanik sanayine ait tesis, 3 araştırma merkezi, 4 elektronik sanayine ait tesis, telekomünikasyon sanayine ait 1 tesis, 1 tane de uçak olmak üzere 72 adet ağır sanayi kuruluşu sadece 5 yıl içinde yani 1982 yılına kadar başlanıp bitirilmek üzere hedefe alınmıştır. 300'e yakın fabrikanın temeli atılmış ve 70'e yakını tamamlanmıştır. 462 tesis için yaklaşık 240 milyar lira harcanmıştır. Bu atılımlar sayesinde o dönemde bölgedeki işsizlik problemleri çözülmüş, Türkiye çoğu üründe artık ithal eden değil ihraç eden bir ülke konumuna gelmişti. Bir yandan dış ticaret açığı kapanmaya başlarken bir yandan da milli gelir artmıştı. Böylelikle fabrikalarını kendisi kuran güçlü bir Türkiye konumuna gelmişti ve milletin refahı yükselmişti.”

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.