“Sanat sanat içindir”

“Sanat halk içindir.”

Gençliğimizde bu iki konuyu tartışır ve hatta öğretmen okulundayken münazarasını yapardık.

Ben her zaman sanatın halk için olduğuna inandım ve hayatımı da bu düstura göre yönlendirdim.

Bildiğiniz gibi ben Türk Müziği ile şiir sanatı üzerinde çalıştım ve eserler vermeye gayret ettim.

Geriye dönüp baktığımda; Tük Sanat Müziği formunda şarkılar, çocuk şarkıları dalında ve marşlar kategorisinde eserler üretmişim.

Yine bildiğiniz gibi; bu eserler içinde KIRKPINAR MARŞI Edirne’nin sınırlarını aştı ve aziz milletimizin çok sevdiği bir marş makamına yükseldi.

Dün Edirne’ye yerleşmiş dışarlıklı bir insanımızla tanıştım. Bu insanımızın bana söylediklerini sizinle paylaşmak istiyorum: Bu insanımız, Samsun kökenliydi ve bana şöyle konuştu; “Hocam, Kırkpınar Marşını siz yazmıştınız değil mi ? Dün telefonla Başpehlivanlardan hemşehrim Recep Kara ile telefon görüşmesi yaptım. Recep Kara bana şu görevi verdi. Madem ki Edirne’de yaşıyorsun Kırkpınar Marşının bestekarı Beyazıt Sansı Hocayı da tanıyor olmalısın. Gördüğün yerde benim selamlarımı söyle, ellerinden öpüyorum.”

İşte benim şiir ve beste dalında ürettiğim bir eser, bana memleketimin çok uzaklarından ve çok ünlü bir Başpehlivanından selam ve saygılar getiriyordu.

Sanat halk içindir diyerek, Edirne’nin çok değerli müesseselerine çok güzel marşlar besteledim. Aynı şekilde çok saygın ve bana kişisel olarak hizmetleri geçen kişilere ve müesseselerine de  şiirler yazdım.

Kimler için şiirler yazmışım? ;

  1. GAZİBABA MEYHANESİ
  2. EMİRGAN ÇAY BAHÇESİ
  3. TARİHİ CİĞERCİ BAHRİ BEY
  4. ALİ İLTE MEYHANESİ
  5. BİZİM CİĞERCİ HASAN HÜSEYİNCA

Bunlara ek olarak bir de benim mahalle insanım Edirne’de acı biber üretiminin baş çiftçisi YILMAZ ULE için bir şiir yazdım.

Bu güzel insanlar kendileri için yazdığım şiirleri altın yaldızlı çerçeveler içinde dükkanlarına astılar.

Sözün kısası; Ben şiirlerimle bu güzel insanların mekanlarında yer almaktan onur ve gurur duyuyorum.

İnandığım doğrultuda “Sanat halk içindir.” tezini Edirne’mizde gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.