Sanat, evrensel bir olgudur.

Yani sanatın milleti, milliyeti ve sınırları olmaz.

Büyük Atatürk, sanata ve sanatçıya çok büyük değer vermiştir. Onun o ünlü sözünde dediği gibi; “Efendiler millet vekili, bakan, başbakan, ve hatta cumhurreisi olabilirsiniz, ancak sanatkar olamazsınız.”

En büyük sanatkar, hiç tartışmasız kainatların sahibi Yüce Allah’tır. Yüce Allah kendisinde var olan sanatından zerreleri, bazı kullarına ikram etmiştir.

Bu nedenle sanatın cinsi ve sanatkarın milliyeti ve de cinsiyeti ne olursa olsun, sanatkarlar Yüce Allah’ın seçkin kullarıdırlar.

Önceki gün rahmete eren fotoğraf sanatçısı Ara Güler, fotoğraf sanatı üzerinde dünyaca tanınan bir yurttaşımız idi. Ara Güler Ermeni kökenli bir yurttaşımızdı. Ölümünden sonra Türk ve Dünya medyasında yaşamı ve eserleri konusunda övgü dolu yazılar, fotoğraflar yayınlandı.

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayip Erdoğan’da Ara Güler için; “Büyük sanatçılar, vefatlarından sonra da geride bıraktıkları eserleriyle yaşamaya devam ederler. Ara Güler Ustayı daima saygı ile hatırlayacağız.” demiştir.

Demem o ki; sanatçılar, yaşadıkları toplumda saygıyı hak eden seçkin kişilerdir.

Edirne’mizden de yetişmiş değerli sanatçılar vardır. Bunlardan heykeltıraş İlhan Koman’ı rahmet ve saygı ile anıyoruz. Klarnet virtiözü Deli Selim’i de bu çerçevede anmak ve ifade etmek konumundayız.

Bugün Edirne’mizde sanatlarını icra ederek yaşayan değerli insanlarımız vardır. Bunların başında ressam ve fotoğraf sanatçısı Sn. Tayyip Yılmaz Hocamız gelmektedir. Kendisine buradan saygı ve sevgilerimizi ifade ediyorum.

Edirne’ de yaşamın her bölümünde işlerini sanat inceliğiyle yapan başkaca insanlarımız da vardır. Onların da farkına varıp kendilerini onore etmek, saygımızı ifade etmek görevlerimiz vardır.

Bu yazı vesilesiyle Ara Güler Usta’ya ve ahirete göç eden diğer sanatkarlarımıza rahmet dileklerimizi ve dualarımızı gönderiyoruz. Çünkü onlar yaşadığımız dünyayı sanatlarıyla bize sevdiren ve saygı duyduran seçkin insanlardır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.