Türkiye Değişim Partisi adıyla parti kuran Mustafa Sarıgül  26 Eylülde yapılacak kurultay öncesi genel başkanlığa aday olduğunu Edirne’de açıkladı.Partisince Magri Otel’de düzenlene toplantıya Edirne ilçeleri başkanları yanında komşu ilçelerin   yöneticileri ve Genel merkez üyeleri karıldı.Toplantıya fazla ilgi yoktu.Sarıgül bunu kimseye haber vermeden toplantı düzenlemesine bağladı.

Sarıgül’ün konuşması sırasında toplantıya katılan  bir grup  genç  kendisine sloganlarıyla destek verdi.

Sarıgül, konuşmasında Türkiye Değişim Partisi’nin  ilkelerini anlattı.Bu konuşmasında kurdukları partinin bir sol görünümlü parti yerine bir merkez,liberal parti olacağı izlenimi verdi.

Savunduğu ilkeler hiçbir partinin karşı çıkamayacağı genel konular oldu

Sarıgül, konuşmasında hiçbir partinin adını vermedi içinden geldiği sol partilerin adını dahi kullanmadı.Bir orta yol izledi.

Ülkede barış ve kardeşliğin oluşmasını bu konuda sorunların bulunduğunu vurguladı.

İktidar kanadına dahi ismini belirterek eleştirme gereğini duymadı.

Sözlerini genel  eleştiri ile geçiştirdi.Genel başkan adaylığı için neden Edirne’yi seçtiğini açıklamadı.Partisinde üye olan herkesin Genel Başkan adayı olabileceğini,bunun parti üyelerince belirleneceğini savundu.

Sarıgül, çıktığı bu yolda ne kadar başarılı olur bunu zaman gösterecek.Yalnız siyasete taraf  olduğu partilerden ayrılarak  yeni parti kurma girişiminde olanlar bugüne kadar başarılı olamadılar.

Türkiye Değişim Parti Lideri Sarıgül de yaptığı konuşmasına bakıldığında siyasette  diğer partilerden farklı bir yeri  olmayan bir parti görünümü verdi

Bazı sözleriyle  Özal gibi bir merkez partisi olacağı  izlenimi verirken bazı sözleriyle de solda  boşluk olduğunu umarak, o partilere oy verenlere mesaj verdi.

İletişim araçlarının iktidar partisinin lehine olduğu, iktidar alternatifi olarak güçlü bir muhalefet ittifakının oluşturulma aşamasında  bulunduğu bir dönemde Sarıgül’ün bunlara karşı siyasi  tavrı ne olur onlardan ayrı olarak siyaset yapmasının Türkiye’de parlamenter demokrasinin askıya alındığı bir dönemde demokrasimize ne yararı olur?

Bu konuda fayda sağlayayım derken zararını dokunmasının faturası ona çıkarılmaz mı?

Sarıgül, konuşmasında   ve destekleyenler attıkları sloganlarda Başbakanlık adı verildi.Cumhur İttifakıyla başkanlık sisteminin bulunduğu, burada Başbakanlığın sembolik olacağı dikkate  alınmadan,adeta eski  parlamenter sistemin devamı olacağı sanıldı.

Ekonomik koşulların da siyasete büyük  ket vurduğu bir dönemde Sarıgül,  bunu  farklı kanallardan sağlanan destekle aşmış olsa dahi, ülkemiz için hayati önemi olacak bir seçimde halkın kendisine destek vermesi ne kadar  sağlanır? Onu da zaman gösterecek.

Bugün siyasette farklı amacı olanlar kendisine destek vermiş görünürler.

Bu  yanıltıcı olabilir.

Buna aldanarak, yola çıkması sonucu hüsrana uğrayabilir.Daha önceki yıllarda benzer umutlarla siyasete soyunup daha sonra boyunun ölçüsünü alan siyasetçilerin olduğu unutulmamalı.Sarıgül, bugün ülkenin dört bir yanını huzur içinde gezebilir.Bu kendisine değer verildiği desteklendiği anlamına gelmemeli.Bu gezilerinden fayda uman kendi iktidarlarına destek sağlayacağını senanlar kendisine kol kanat gerip destekleyebilirler.

Sarıgül, eski bir politikacı, bunu tüm boyutu ile  hesap etmesi lazım.

Bunun sonunda ülkeye iyilik yapayım derken kötü hatıralarla anılacak bir politikacı konumuna düşmesin.

-------------

İŞTE BU OLMUYOR

Belediye alt yapı ekipleri mahallede bir hizmet yapıyor.Daha sonra bakıyorsunuz çevrede kazı atıkları öyle bırakılıp gidiliyor.Bu belediyeye ayrı bir  görev gerektiriyor.Yapılan işin ardından çevresi kısmen de olsa düzenlenerek oradan ayrılmak ,arkalarında kazı atıkları bırakmamak kendileri için de faydalı olmaz mı?. Oralarının düzeni yine aynı ekiplerce yapılmak zorunda kalınıyor.Vatandaşların bu konuda yakınmaları var.

Bu tür hizmet yerlerinin denetlenmesi işlerini eksik yapan personelin uyarılması isteniyor.

Edirne sokaklarını gezdiğimizde halkın bu yakınmada haklı olduğunu görürüz.Yetkililere duyurulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.