Sosyal Medya adı verilen ve sınırsız özgürlük platformu zannedilen haberleşme ve yazılı iletişim aracında o kadar saygı ve vefa yoksunu paylaşımlara rastlıyorum ki;bu günkü köşe yazımı bu konuya ayırma gereğini duyuyorum.

Yüz yüze iki kelimeyi bir araya getirip münazara yapacak donanıma sahip olmayan insanlar bu platformda akla gelmedik paylaşımları yaparak kişileri refüze edici olabiliyorlar.

Tabiiki beni kişilerin bu davranışları,vefasızlıkları ve saygısızlıkları ilgilendirmez ama mesleği öğretmenlik olan ve yetmişi aşkın biri olarak biraz daha dikkatli olunmasını istemek galiba hakkımdır diye düşünüyorum.

Özel konular ve kişilerin özel sorunları ilgili bu alanda savaş açmaları ve olur olmaz paylaşımlar yapmaları hoş değil ama ve beni ilgilendirmiyor ama kamu hizmeti yapmış ve bu ülkeye ve bulunduğu şehre öyle veya böyle kazanımlar sağlamış kişiler hakkında olur olmaz laflar ve söylemler sarf etmek dedikodunun ve vefasızlığın dik alası olur bana göre.

CHP de adaylık açıklamalarında bazı sorunların yaşandığı,üzüntülerin, şaşkınlıkların ortaya çıktığı günlerin varlığı gerçektir.

Ama bu güne kadar kararlarına saygı duyduğunuz ve takdirle andığınız Parti yöneticilerini bu platforda yerden yere vurmak veya ağır eleştiriler ile kamu oyuna lanse etmek çok doğru bir hareket olmasa gerek.

Olayın bir başka boyutu aday gösterilmeyen mevcut Başkanlar hakkında yapılan olumsuz paylaşımlar.

Adam 15 yıl bu şehre hizmetler yapmış,muhalefette olmasına rağmen Hükümetten yardım ve destekler alma başarısı göstermiş,hibe desteklerinde ilin en başarılı yöneticisi olmuş,kalkınma ajanslarının desteklerinden olabildiğince yararlanarak şehrine büyük kazanımlar sağlamış bir kişi için "ohhh olsun,yeter be kardeşim" demek,Kral öldü yaşasın yeni kral anlayışındaki kişilerin söyleyeceği sözlerdir.

Adam beş yılda bir şehrin çehresini değiştirmiş,kenar köşede unutuldu zannedilen bir şehri Ülkenin ve dünyanın bir çok yerinde duyurma başarısı göstermiş bir Başkan aday gösterilmedi anda bayram yapmak ve onu eleştirmek yine Yeni Kralcıların işidir.

Sevabı ve günahı ile bir çalışma dönemini sonlandırmış yöneticilere teşekkür edip bundan sonraki yaşamında başarı dilemek en vefalı ve saygılı bir davranıştır.

Zaten onun günahı varsa yasalar arkasını bırakmaz.

Ama ortada hiçbir şey yokken sırf kişisel hıncını tatmin etmek için yakışıksız sözleri bu platformlarda paylaşmak sanırım insani bir davranışta değildir.

Ha...yapılanların doğruluğu ve yanlışlığını,Genel Merkezlerin aday atamalarındaki taraflılığını ve tarafsızlığını,adam kayırmacılığının varlığını ve yokluğunu konu alan yazılarımız olacak elbette.

Hemde çok çünkü 31 Marta daha çok var.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.