Muhalefet partileri iktidarı seçim için zorluyor. Ülkemizde seçim koşulları ve ne zaman yapılacağı belli.

Daha önceki seçimlerde olduğu gibi iktidara bugüne kadar destek veren, hiç bir sorun çıkarmayan MHP, erken seçime onay vermediği sürece muhalefet partilerinin çabasının yeterli olmadığını bugüne kadar yapılan örnekleriyle gördük.

Bu konuda kamuoyu baskısı da yeterli olmadığına göre seçim iktidar partisinin istediği zamanda yapılacak gibi görülüyor.

Bundan sonra muhalefetin seçim diye diretmesinin de yarar sağlayacağını sanmıyorum.

-----------------

HALKIN DERDİ GEÇİM

Döviz fiyatlarında büyük oranda indirim yapıldı. Halk bunu "tüketici fiyatlarına yansıyacak, ucuzluk gelecek, halk rahatlayacak "diye olumlu karşıladı.

Şu ana kadar halkın beklentisi henüz gerçekleşmiş değil. Akaryakıt fiyatlarında yapılan küçük oranda indirim halkın derdine çare olmadı.

Çarşı pazara çıktığınızda fiyatlarda bir değişim, indirim yok, tamamı yerinde sayıyor. Bazı ürünlerin fiyatlarında ise artış var. Halkı döviz inmiş, binmiş, onunla bir ilgisi yok. İnsanlar cebini, aldığı parayla nasıl geçineceğini düşünüyor.

Özellikle dar gelirliler dört gözle, tıpkı dövizde olduğu gibi tüketim fiyatlarından da büyük oranda indirim bekliyor. Döviz indiriminde de yetkililerce bunun piyasaya yansıyacağı vadinde bulunuldu. Bu beklenti bugün de devam ediyor. Bir de halkın, özellikle emeklilerin bir endişesi var. Dövizde indirimi sağlayanlar. "Yabancı paralarda indirim sağladık. Yaşam şartlarında bir süre sonra iyileşme olacak. Emekli fiyatları da bunu dikkate alarak düşük seviyede belirlenebileceği gündeme gelebilir" korkusuyla dört gözle emekliye verilecek zam oranlarını bekliyor.

Bu oranın asgari ücret düzeyinde belirlenmesi en makul beklenti. Bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceği önümüzdeki birkaç gün içinde belli olacak. Eğer bu sağlanmaz, zam oranı düşük tutulursa o zaman vay fakirin, dar gelirlinin haline. Onun için politikacılar gereksiz şeylerle uğraşmamalı. Özellikle muhalefet partileri bugün için erken seçim söylemini erteleyip halkın bu pahalılık girdabından kurtulması işin çare bulunmasına katkı yapmalı. Sıkıntılar böyle devam ederse halkın siyasilere güveni yok olma aşamasına gelir.

O zaman ne iktidarın ne de muhalefetin seçim zamanında halkı ikna edecek sözleri kalmaz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.