Her seçim öncesi olduğu gibi siyasilerimiz üsluplarını sertleştirdi. Bel altı vurmalar arttı.

 Bu siyasetin özüne yakışıyor mu derseniz; hiç yakışmıyor. Halkımız politikacılardan kavga, birbirini suçlama değil yapacakları hizmetleri anlatmalarını bekliyor.

Son iki günde bunu beklemek mümkün  değil. Bu üslup kendilerine ne kazandıracak o meçhul. Açıkça ifade etmek gerekirse  halkımız bu tür içi boş tartışmalardan bıktı usandı.Millet icraat , hizmet istiyor. Parti yöneticileri bugün birbirlerine ağza alınmayacak sözler ediyor.

Pazar günü seçim bitecek onlar hiç bir şey olmamış gibi yollarını devam edecek.

Bu çirkinliklerin izleri halka sirayet edecek ceremesini onlar çekecek.

Bakıyoruz bu günlerde halkın en önemli sorunu olan ekonomik sorunlar ikinci planda kaldı. Kişisel sürtüşmeleri  halkın sorunlarını ikinci plana itti, onları gündeme taşımak isteyenlerin sesleri kısıldı.

Yarın  bu sıkıntılar devam eder hayat pahalılığı son bulmazsa ,bugün bazı partilere alkış tutanlar  en çok tepki gösteren kişiler olacak fakat iş işten geçmiş olacak.

AKŞENER SİYASETE FARKLILIK GETİRDİ

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kadın olarak erkeklere karşı cesaretli söylemleriyle  siyasetimize  bir farklılık getirdi. Kadınların da siyasette  başarılı olacağının sinyallerini verdi.

 Gerçekten  kadınların bulunduğu yerlerde dirlik düzen olduğunu bugün özel ve resmi kuruluşlarımıza baktığımızda görüyorduk.

Kadınların eli değer her şeyde nizam intizam oluyor. Kadınların  bugüne kadar etkili olmadığı kurumlarımıza  siyasete kadınların da katılmasıyla daha aktif ve düzenli olabileceğini Akşener gösterdi.

Kendisine akıl almaz suçlamalar getirilmesine karşın soğukkanlılığını koruyup kendilerine gerekli cevabı veriyor. Siyasetin tepesinde erkek üstünlüğüne karşı bir kadının çabası mahalli yönetimlerde yer almak isteyen kadınlara da cesaret verdi.

Bölgemizde bakıyoruz belediye meclisinde, il gelen meclisinde ve muhtarlıklarda görev almak isteyen, bu görevlerde ben de varım diyen kadınların sayısında artış oldu.

 Bu demokrasimiz açısından olumlu bir gelişme.

Nüfusun yarısını oluşturan , birçok iş dallarında en az erkekler kadar başarılı olan kadınlarımızın siyasette de etkili olmasıyla demokrasimiz bugünkünden daha ileri düzeye ulaşacak.

Kadınların olduğu yerlerde erkekler de üsluplarına dikkat eder. Rahmetli Çetin Altan’ın bir sözü vardı “ Kadınlar erkeklerle birlikte kahvelerde yer almadığı sürece bu ülkeye medeniyet gelmez” sözlerinde haklılık payı yok mudur?

Dileğimiz o ki siyasetimizde ve meslek kuruluşlarımızın yönetimlerinde kadınlarımızın sayısı artsın. Bu arada kadınlarımız da hemcinslerinin destekçisi olsun.

O zaman ülkemiz bugünkünden çok daha iyi konumda olacak.

KURUMLARDAN EMEKLİ OLANLAR UNUTULMAMALI

Bir kurumuzda üst düzey yöneticisi olarak görev yapıp emikli olar bir vatandaşımız uyardı. Bu uyarısında haklı. Vatandaşımızın talebi şu” Ben bir kurumdan emekli oldum.Hizmet bitince bağlarımız da koptu.Daha sonraki yıllarda birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızın bazıları vefat etti.

Onlarla uzun yıllar birlikte çalıştık.Daha sonra işimiz bittiği için  bağlarımız koptu.birlikte görev yaptığımız arkadaşlarımız vefat ettiğinde haberimiz olmuyor. Aramızdan  ayrılan  arkadaşlarımıza  son görevimizi yapmamız gerekirdi.

Vefat ettiği konusunda haberimiz olmadığı için cenazelerinde bulunamıyoruz.

Belediye   dahil hangi kurumumuz olursa olsun daha önceleri o kurumlarda görev yapanlara eski personelinin vefatını duyurması o kadar zor bir iş mi?

Kurumlarımızın bu tür sistemi kurmalarında ne sakınca olabilir. Böylece uzun yıllar o kuruluşta görev yaptıktan sonra yaşamını yitiren arkadaşlarının bir telefonla duyurulup  vefat eden arkadaşlarının cenazelerine katılmaların sağlanması gerekmez mi?”

Emekli olan bu vatandaşımız kısaca şunu demek istiyor. Bir kuruluşta görev yapıp emekli olanlar vefat ettiği zaman emekli olan arkadaşlarına telefonla iletme sistemi kurulamaz mı?

Sanırım bu günümüz teknolojisinde o kadar zor bir iş değil. Böylece birlikte görev  yapanlar  arkadaşlarına son görevini yerine getirmiş olurlar.

Başta belediye olmak üzere tüm yetkililere duyurulur.  

MUHARREM İNCE ACABA NE DİYECEK?

Siyasete farklı üslup getiren,Cumhurbaşkanlığı seçiminde  tüm çabasına karşın seçimi kaybeden CHP’nin  Cumhurbaşkanı adayı bugün Edirne’de olacak.Üstelik seçim arifesinde İnce’nin  başka illere değil de Edirne’ye gelmesi anlamlı.

İnce halk üslubu ile konuşan, toplumu etkileyen bir lider.

Her ne kadar bugün  bazı partililer tarafından ikinci plana kalmış gibi gösterilse de seçim sonrası Muharrem İnce  CHP’de yine gündemde olacak.

İnce seçim döneminde  belki de  yanında  parti desteği olmadan kendi imkanlarıyla yurdun dört bir yöresini dolaşıp CHP’nin başarısı için çalışıyor.

Edirne’ye gelme sebebinin de bu olduğu kanısındayım.

Buraya çay kahve içmek için gelmiyor. Herhalde bildiği bir şey vardır.

İnce burada esnaf ziyareti yaparken  bazı uyarılarda bulunacağı , mesajları da vereceğini sanıyorum. Aslında CHP’nin bu tür uyarılara ihtiyacı var.Partide bazı küskünler var. İnce onlar için de söyleyecekleri olacağını sanıyorum.

Bugün Muharrem İnce’nin konuşmasını bir kenara not etmek gerekir.

Zira orada tecrübe ve deneyimi olan bir siyasetçi fikirlerini duyuracak.

----------------------------------------------------------------------------------------------

ÖZLÜ SÖZ

Dostlarının, zamanında nasihatlerine önem vermeyenler, düşmanlarını memnun ederler.

PANÇATANTRA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.