Bursa'nın ilçelerini ziyaretim sırasında iktidar ve muhalefete mensup yerel politikacılarla da görüştüm.

İktidar partili seçmenlerin ağırlıkta olduğu bu bölgelerde muhalefet partileri siyasi çalışmalarında işi sıkı tutuyor. Kısa sürede seçim olacak gibi hazırlıkları var. Bunun için halkla bütünleşen ziyaretler yapıyor.

Buradaki muhalefet partileri bölgemizdeki gibi rehavet içinde çalışmalarını parti binalarında sürdürmüyor, sahadalar çalışıyor.

Muhalefet partilerinin en güçsüz olduğu ilçe ve köyleri de ziyaret edip partilerini tanıtmayı sürdürüyorlar . Özellikle İYİ Partililer bu konuda çok daha aktif. Bu bölgelerde her geçen gün artış gösteren seçmen tabanları da var.

CHP'liler arasında" cumhurbaşkanlığı kim olacak tartışması" gibi partililer arasında her zaman var olan kısır çekişmeler burada da var. Sosyal demokratların değişmez zaaflarını burada da görmek mümkün.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen yeterli olmasa da muhalefet partileri,biraz da genel merkezin yönlendirmesiyle halkın ayağına giderek siyasi çalışmalarına ağırlık veriyor,. Meslek kuruluş ve köy ziyaretlerine devam ediyor.

Ülkedeki ekonomik zorluklar muhalefetin çalışma alanını genişletiyor. İktidar partilerine oy veren seçmenler de ekonomideki olumsuz gidişten endişe duyuyor.

Seçimde oy verecek partileri yeniden değerlendireceklerini belirtenler var. Bunlar genellikle iktidara oy veren partililer arasında yaygın, bunun nedenlerini sorduğumda "lafla peynir gemisi yürümüyor."Bugüne kadar ekonomik sorunların çözümü hep lafta kaldı. Verilen sözler tutulmadı. Halk laf değil sorunlarına çare bekliyor" cevabını alıyorsunuz. Her ne kadar bu sorunlar iktidarın ağırlıkta olduğu medya tarafından gizlemeye çalışılsa da halk sosyal medyadan her an gerçekleri öğreniyor.

-----------------------

BU İMKANLARDAN YARARLANMALIYIZ

Edirne'ye has sayısız değerlerimiz var. Tarihi eserlerimizin ülke genelindeki güzellikleri yanında bir de kentimize has ürünlerimiz mevcut .Örnek vermek gerekirse hardaliyemiz var. Bu değerli ürüne yeterince sahip çıkamadığımız için hardaliyeyi Kırklareli sahiplendi. Bu bize has ürün" diyorlar . Bu alanda ürün tanıtımı için büyük çaba harcıyorlar.

Kırklareli belediyesini ziyaret ettiğinizde size hardaliye ikram ediliyor. Bölge ürünlerine sahiplenme böyle olur.

İsmi Edirne ile anılan peynirimizi de sahiplenemedik , bazı kişilerce bu güzel ürünümüzün kötü tanıtımı nedeniyle peynirde Edirne'nin liderliği ikinci planda kaldı. Şimdi peynir dendiğinde Edirne yerine Ezine akla geliyor. Bunun sorumlusu bizleriz.

------------------------

ATATÜRK EDİRNE SABUNUYLA BANYO YAPIYORDU.

Edirne sabunu ülke genelinde ün kazanmıştı. Bunun bilincinde olan Ulu Önder Atatürk banyoda her zaman Edirne sabunun kullanıyordu. Bunu birçok insanımız bilmez. Bu dahi kentimiz sabununun önemi için yeterli tanıtım aracı olur. Bölgemizde son yıllarda meyve sabunculuğuna önem verilmesi bu alanda çalışmalara Halk Eğitim Merkezinin de önderlik etmesi olumlu bir gelişme. Yine Edirne süpürgesi türlerine de sahip çıkmalıyız.

Edirne sembolü olan, burada yapılması gereken hediyelik eşyalarının maketlerinin başka illerde yapılması bir eksikliğim olmuyor mu?

Tatil için geldiğim yerde bölgemizin meyve sabunlarını gösterdim . Bunun Edirne'de uzun yıllardan bu yana yapıldığını söyledim bir anlamda bölge ürünlerimizin tanıtımına katkı yapmak istedim.Çok mutlu oldular. Edirne'yi tanıtıcı broşürü ilgi ile izlediler. Kentimizin tanıtmak için başka illere giden herkesin sözle tanıtmak yerine bir broşür ve bölge hediyelik ürünleri ile tanıması çok yararlı oluyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.