31 Mart Yerel seçimlerinin sona ermesi ile sevinç yaşayan kazanan ve kaybeden Belediye Başkanları seçim heyecanını ve stresini üzerlerinden atarak normal yaşama dönmeye çalışıyor

Kolay değil seçim sürecinde yaşananlar.

Dünkü yazımda da kısmen değindiğim gibi o stresli günlerin insan ruhiyatında ve bedeninde meydana getirdiği olumsuzluklar çok çabuk telafi edilecek cinsten değil elbette.

İl Merkezinde yarışı sonuna kadar sürdüren Recep Gürkan ve Koray Uymaz’ın mücadelesi son yılların veya son zamanların Belediye seçimlerinin en çekişmelisi oldu.

Recep Gürkan’ın beklediği farklı seçim zaferine ulaşamamış olmasına rağmen Edirne halkından yeniden beş yıllık bir vize daha almış olması konusunu yazmıştım ve kendisini tebrik etmiştim.

2004 yılındaki Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Hatipler ve ekibinin başarısından sonra gelen önemli başarısı sanırım.

2009 ve 2014 seçimlerinde fark yiyen Ak Parti bu seçimde büyük bir atak yaparak 97 bin kişinin oy kullandığı seçimde farkı 4 binin altına düşürmeyi başardı.

Bunda hiç şüphe yok ki; Belediye Meclisi aday listesinden fazla oy alan Başkan adayı Koray Uymaz’ın daha seçimlere iki yıla yakın bir süre varken başlatmış olduğu çalışmalar ile seçim sürecinde Aile boyu göstermiş olduğu özverili çalışma ve cana yakınlık en büyük etkendir.

Kadın Kolları üzerine düşen görevi başarı ile yerine getirirken İl ve Merkez İlçe yönetimlerinin ortaya koyduğu performans Koray Uymazın hızına ve hayallerine yetişemedi.

Bu güne kadar yazmış olduğu köşe yazılarımda olumsuzluk olarak gördüğüm ve seçim çalışmasına katkı olarak olması gerekenden daha az bir katkının mevcudiyeti ifade etmiştim.

Zaten bu örgütler Koray Uymazın sarf etmiş olduğu gayret, fedakârlık ve özveriyi göstererek çalışma sergilemiş olsalardı bu seçimde şansı yüksek taraf bile olabilirdi.

Çünkü 21 binin üzerindeki sandığa gitmeyen seçmenlerin çoğunluğu CHP ye mensup vatandaşlar olarak ifade ediliyor.Yani Ak Partinin bundan daha önemli bir fırsat yakalaması her zaman mümkün olmaz.

Gelelim İlçelerimize.

Beni şaşırtan ve tahmin etmediğim bir sonucun tecelli ettiği İlçeler İpsala ve Havsa oldu.

Her iki İlçe Başkanları da yapılması gereken en önemli işleri yapmışlar ve herkes tarafından da favori gösterilmişlerdi. Yeni seçilenlere de başarılar dileyelim ve görevi devraldıkları İlçelerine en az eski Başkanlar kadar yararlı hizmetler yapmalarını dileyelim.

Uzunköprü de iki bayanın yarışması gerçekten de demokrasi açısından çok önemli bir olaydı.

Bu ilçemiz geçmişte sağ partilere mensup Başkanlar tarafından yönetilmesine rağmen 2009 yılı seçimlerinde Enis İşbilen Başkan ile CHP ile tanıştı ve onun sayesinde de önemli bir taban yaptı. Bu nedenle önemli bir hata yapılmadığı sürece bu ilçede CHP dışında seçim kazanmak çok kolay olmayacak ve bu seçimde de olmadı zaten.

Ak Parti Adayı Azbiye Ataş ta seçime renk kattı ve Uzunköprü’de önemli bir iz bırakan seçim çalışması yaptı. Kendisine geçmiş olsun, Özlem Becan kardeşime de başarılar diliyorum.

Keşan ile ilgili dünkü yazımda da belirttiğim gibi Mustafa Helvacıoğlu ile yarışa girecek kişi bana göre Mustafa Bezbaş Hocamdı ama aday gösterilmesi son anda engellendi sanırım.

Sonuçta malum. Keşan yıllar sonra sağ partili Başkan ile yönetilecek.

Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran’ın beş yıl daha koltukta oturacağını çünkü halkın teveccühünün çok olduğu yazmıştım. Kendisini tebrik ediyorum ve başlarılar diliyorum.

Lalapaşa Belediye Başkanlığını kazanan İsmail Arslan kardeşimi tebrik ediyorum çünkü bu ilçede dört dönem Belediye Başkanlığı yapmış olan Mevcut Başkan Bülent Şahinşah ile İki dönem Başkanlık yapmış olan Ali Osman Uzman ile yarışa girdi ve fark atarak seçimi kazanmayı başardı. Kutluyorum ve başarılar diliyorum.

Meriç İlçesi yani benim doğup büyüdüğüm ve 35 yıl yaşam sürdüğüm şirin ilçede bir değişim bekleniyordu ve gerçekleşti.

Mevcut Başkan Nihat Yörük’ün beşeri ilişkilerdeki zafiyetinin mevcudiyeti eski Başkan Erol Dübek’i 4.kez Başkanlık koltuğuna oturttu.

Her zaman söylediğimiz gibi insanlar ilgi, sevgi, yakınlık ve samimiyet bekliyor Belediye Başkanlarından. Bunun yokluğunda koltuğu alabiliyorlar altından.

DEVAM EDECEĞİZ….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.