31 Mart’ta yapılacak belediye başkanlığı seçiminde oy kullanacakların yer aldığı seçmen listelerinin muhtarlıklardaki askı süresi  bugün  sona eriyor.

Bu güne kadar listelerde isminin olup olmadığını  kontrol etmeyenlerin listeleri kontrol edip isimlerini belirleme süresi perşembe günü (bugün)  mesai bitiminde son bulacak.

Ondan sonra yapılacak başvurular seçmen olmak için yeterli olmuyor.

Bu arada engelliler için seçime katılma kolaylığı getiriliyor.

Engelli olduğu belgeleri ile kanıtlananlardan yatalak olanlar evlerine gelecek özel sandıklarda oylarını kullanabilecek.

Seçmen sandıklarının bulunduğu yere kadar gelebilecek engelliler ise  binaların alt katında bulunan sandıkta oylarını kullanabilecek. Bunu sağlamak için  engelli olduğu belgelerle kanıtlanması gerekiyor.

Seçmen listelerinde adı bulunmayan engelliler ise yakınları tarafından veya muhtarlıklarca engelli belgesi ile seçim kuruluna gidilip kaydı alınacak daha sonra seçim kurulunda  seçmen listesine alınacak.

---------------------------------------------------------------------------------------      

ESKİ HAMAM ESKİ TAS

Halk arasında yaygın bir söz vardır. Yapılan işlerde hiçbir değişikliğin olmadığını kanıtlamak için “ Eski hamam eski tas” ibaresi kullanılır.

Bunu neden yazıyorum.

Ülkemizin bir dizi sorunları var. Bakıyorum politikacılar yine eski taktiklerle işlerini yürütme gayreti içinde.

Kendileri bir yerlere gelebilmek için türlü ayak oyunları sergileniyor. Hiç kimse talip olduğu göreve laik olup olmadığını dikkate almıyor. Sen İl Genel Meclis üyesi olacaksın veya belediye meclis üyeliğine talipsin.

Önce kendini tartman gerekir. “Bende bu görevi yapacak  özellikler var mı?” Diye kendini test etmen gerekir.

Ancak bu işi yapacak özelliğin varsa o göreve talip olmalısın.

Peki öyle mi oluyor. Bakıyoruz,  politikada etkili adamını bulmuş parti yönetimi ile  olan kişileri ile ilişkisi iyi olan kişiler meclis üyeliklerine talip olmuş.

Halk bu göreve talip olanlara bakacak.  Eğer o vasıfları layık değilse bu kez o partiye oyunu dahi vermez. Bundan parti zararlı çıkar.

Mahalli Seçimler öncesi  meclis üyelerini seçmede etkili kişiler bu hususlara dikkat etmesi gerekir.  Eğer göreve  layık adam yerine adama göre görev uygulanırsa bunda en büyük zararı onları bu göreve layık görenlerin  partisi çeker.

Siyasi kulislerde bu tür atanma pazarlıklarının yapıldığı duyumunu alıyoruz.

Unutulmaması gerekir ki,  bu dönemde belediye ve il genel meclisinde görev alacakların sorumluluğu çok daha farklı olacaktır.

Ülkemizin yeni bir idari yapıya girdiğimiz unutulmamalıdır.

Bunun bazı yükümlülükleri olacaktır.  Meclis üyelerini atamalarda yetkili olan muhteremler bu konuda duygusal ilişkileri bir kenara bırakıp kendi görevlerine destek verecek donanımlı  meclis  ve il genel meclis üyelerinin oluşmasına katkı sağlamalıdır.

Yoksa görevleri sırasında tekeri patlayan araca dönerler.

Yeni dönemde herkesin birbirinin açığını yakalama peşinde olduğunu unutmamak gerekir.

GEÇ GELENE YA SOĞAN YA SÜVEN

 Halkımız arasında yemeğe zamanında yetişemeyen geç kalanlar için  yemeğe geç gelenin sofrasına  ya soğan konur ya da  tartaklanır.      

Burada soğanı önemsizleştirip hakaret ediliyor.

Çarşı pazarda soğan fiyatları bakıyoruz 7-8 liraya ulaşmış, Diğer yiyecekler arasında   fiyatı en çok yükselen konumuna gelmiş.

Keza pırasada öyle diğer sebze ve meyveler de onlarla yarış halinde.

Onun için kimse soğanı pırasayı hafife almasın. Ev hanımları artık soğan alırken  tane ile alıyor. Öyle eskiden olduğu gibi birkaç kilo almak yok.

Soğanı  soyup  yemeğe koyduklarında dış kabuklarına kadar yemeklere konuluyor.

Öyle soğanın  içini alıp diğer kısımlarını  atma dönemi geride kaldı. Pazara gidenler kılı kırk yarıyor. İhtiyacı olan şeylerin asgarisini  almak zorunda  kalıyor.

Eskiden kuruyan ekmekler çöpe giderdi. Şimdi o da idareli kullanılıyor.Ekmekler küçüldükçe küçüldü. Böyleci milletin gözünü boyuyorlar” Ekmek zamlanmadı “ deniyor. Ekmek zamlanmıyor doğru da gramajı düşüyor. Peki o zam demek değil midir?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.