Uzun bir süredir yazılarımda Edirne’nin şehir içi ulaşım sisteminde hizmet vermek üzere, hafif raylı sistem kurulmasını yetkililere öneriyorum. Ancak, ilgili makamlar şehrimizin bu konuda engellerinin bulunduğunu öne sürerek, bunun şimdilik mümkün olamayacağını öne sürüyorlar.

Halbuki, deneme olarak dahi olsa, şehir içi ulaşımda  Belediyemizin uygun göreceği, şimdilik bir veya iki hat üzerine ray döşenerek, bu sistem test edilebilir. Bundan elde edilecek deneyime göre hareket edilerek, ileriye dönük plan ve projeler hazırlanabilinir. 

Şehir içi trafiğine bakıldığında artık 20 kişilik minibüslerin de bu yükü kaldıramadığı, yolcuların kucak kucağa taşındığı bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor. Öncelik, hat  döşenebilir bir veya iki güzergah yetkili makamlarca belirlenerek, bu kesimlere ray döşenebilir. Diğer hatlarda ise yine mevcut minibüsler görevlerini sürdürebilirler.

Bu uygulamadan olumlu bir sonuç alınabilirse, ileride diğer şehir içi hatlarda uygulanacak bu sistem için önemli bir deneyim sahibi olunabilir. Bu gibi sistemler, denenerek tecrübeler elde edilir ve halkın hizmetine sunulabilir.

Biz denemede yarar sağlanabilir düşüncesindeyiz. Bugün için geniş bir uygulamaya geçmek, Edirne’nin nüfus yetersizliği bakımından  mümkün olmayabilir. Ancak, şimdiden Edirne’nin geleceğini düşünmek hem bizlerin, hem de seçimle yönetime gelenlerin boyunlarının borcudur diyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.