Havsa ilçesi Oğulpaşa  köyünde meydana gelen sel felaketi  köyde büyük hasara neden oldu.

Sel felaketinde bir vatandaş yaşamanı yitirdi.

Köyü ziyaret ettiğimde selin izlerinin yaptığı zararın ortada  olduğunu  izlerinin  devam ettiğini gördüm.

Evleri su altında kalan vatandaşların zarar gören kullanılamaz duruma gelen ev eşyaları için devletten bir yardım gelmemiş.

Köylüler” bu bir doğa felaketi bizim bunda bir suçumuz yok. Bu tür felakete uğrayanlara devletimizin yardım etmesi gerekmez mi.?

Bu iş cüzi bir yardımla geçiştirilmemeli herkesin evinin zarar tespiti yapılıp yardım sağlanmalıydı.

Evinin buzdolabı, çamaşır makinesi  ev eşyaları kullanılamaz durumda olan insanlarımız var.

Bunları  geliri kısıtlı  insanlar zararları giderilmesi gerekirdi.

Ne yazı ki bu konuda yardım  yapılmadı. Geçimini zorlukla sağlayan  insanlar kendi imkanlarıyla evlerini onarmaya , harç borç ev eşyası almaya çalışıyor.Diye  yakındılar.

Sel felaketi sonrası  yatağının DSİ tarafından genişletilip  olası bir taşkınlığa karşı önlem alınması köylülerin tekrar sel felaketine uğrama riskini azaltmış. Dere yatağının geliştirilmesiyle köyün yağışlardan zarar görmesi  mümkün görülmüyor.

Köylüler” keşke daha önce başlatılan yarım bırakılan  dere yatağından temizleme işlemi tamamlanmış olsaydı. Biz bu tehlike ile karşılaşmasaydık” diye sitemlerini dile getiriyorlar.

Köylülerin  zararları karşılanmalı.Halkın evini onarıp eşyalarını tekrar alma gücü yok.

Köylülerde bu konuda şikayetler var..

-----------------------------------------------------------------------

TOPLUMA CAMBAZA BAK DENİYOR

Her zaman Ülkemizde halkın geniş kesimi ilgilendiren bir sorun olduğu zaman bakıyorsunuz hiç gündemde olmayan, halkın ilgisini güncel konularından uzaklaştıracak bir sorun gündeme taşınıyor. Ya toplumla ilgisi bulunmayan konular gündeme geliyor  ya halkın dikkatini başka yöne yöneltecek, dikkatini dağıtacak haberler  oluşturuluyor. Bakıyorsunuz o günlerde  ya bir petrol bulunur ya da halkın duyarlı olduğu konularla ilgili haberler gündeme taşınır.

Medya’nın büyük bölümünün de bu sorunu gündeme taşıması  siyasilerin de katkısı ile ülkenin önemli konusu  suni gündemle unutulup gidiyor.

Özellikle bu günlerde ekonomik sıkıntının doruğa ulaştığı zamanlarda halk cambaza bak algısı ile kandırılıyor.

Bu yöntem bugüne kadar defalarca uygulanmasına karşın halkımız yine bu oyuna geliyor. Bir süre sonra da  ülkenin önemli konusu unutulup gidiyor.

Dilim varmıyor fakat insanlarımıza “balık hafızalı” denmesi böyle olayları kısa sürede unutmamız nedeniyle bu söz haklılık kazanıyor.

Dileğim o ki, toplum daha ne kadar cambaza bak aldatmacasına kanacak.  Kendisi için hayati önemi olan sorunları unutmaya devam edecek. Böyle devam ettiği sürece daha çok bu senaryolar sergilenir. Cambaza bak senaryoları uygulanır.

*************************************************

ADI VAR KENDİ YOK SENDİKALAR

Bir toplumda sendikalar ne için vardır.?

Kendine bağlı aidatları ile varlığını sürdürdüğü meslek guruplarının veya işçilerin haklarını savunmak amacıyla  faaliyet gösterirler..

Bu görevleri nedeniyle de belli bir ücret alırlar. Bu ücretler işçilerin aldığı ücretlerden kat kat fazladır. Bu ücretler işçilerin ve memurların alacağı maaşlarından ve aylıklarından kesilir.

Son yıllarda bakıyoruz. İşçi ve memur haklarını savunması gereken sendikalarımızda  tık yok.

Tabanlarından gelen tepkiler bu tuzu kuru sendikacıları ilgilendirmiyor.

Daha önceleri sendikalar  göstermelik de olsa  ara bir sorunları hakkında kamuoyuna  açıklamalar yaparlardı. Onlar da  son buldu.

Size koltuklarınızda oturun gününüzü gün edin diye o görevler verilmedi.

Ekonominin açmazda olduğu bir dönemde  yasalar çerçevesinde sizin topluma açıklayacağınız  bir talebiniz yok mu ?

İşçinin hiçbir sorunu yok her şey tıkırında mı gidiyor.

Bazı iş dallarından işçi çıkarmaları var.  Bu zamanda  işsizliğin ne demek olduğunu ancak onu yaşayanlar bilir.

Sizin işinden atılanlar hakkında bir açıklamanız olmayacak mı?

Her şeyi yukardan gelecek talimatlara göre mi kabulleniyorsunuz.

Eğer öyleyse  sizlerin oralarda durmanıza ne gerek var.

ORTALIK TOZ DUMAN

Belediye Başkanlığına soyunanlar bakıyorsunuz her gün  yeni bir kamuoyu  yaptırıp kendilerini üstün çıkaran  sonuçları halka açıklıyor. Sosyal  medya ve bazı basın organların  bu günlerde yaptıkları haberlere bakıldığında  taraf oldukları partilerin koşulsuz taraftarı gibi hareket ediyor

Bu günlerde  mahalli yönetime talip olanlar tarafından  Edirne’nin her yeri ziyaret ediliyor. Bugüne kadar yüzü görülmemiş, selam dahi verilmeyen insanlar kucaklanıp hal hatır soruluyor, talepleri alınıyor.

Endişem o ki, siyasi partilerin üst yönetimlerinde doruğa çıkan ağır sözleri içeren  suçlamalar önümüzdeki günlerde tabana da yansıyacak endişesini taşıyorum.

En tehlikeli olan bu.

Doğruluğu tartışılan üst yöneticilerin  kullandığı ağır sözler   parti tabanı tarafından benimsenip  propaganda malzemesi olarak kullanılması  toplumda derin yaralar açar.

Dostluklar zedelenir, akrabalar dahi birbirine rakip hale gelir. Bundan kaçınmak gerekir.

Bu sonuçta bir mahalli idare seçimidir. Seçim yapılınca her şey bitmeli . Seçimde çok oy alan kazanır. Seçim bitince yine herkes  yoluna devam dostluklar baki kalır.

Bunu farklı mecralara çekmek toplumun birliğine zarar verir. İnşallah halkımız, Partilerin  üst yönetimlerinin sert üslubundan, birbirilerine yönelik  ağır eleştirilerinden etkilenmez.

Özellikle Edirne halkı kendine has sağduyusunu kullanıp seçimlerin dostça yapılmasına katkı yapar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.