Edirne'li vatandaşların, "bu nasıl bir enerjidir,nasıl bir Edirne sevdasıdır,nasıl bir Edirne tanıtım tutkusudur,nasıl bir Edirne aşkıdır?" sorularını sormakta ne kadar haklı olduğunu benim gibi birçok kişi biliyor ve kabul ediyor.

Kimden bahsettiğimi zaten anladınız bile.

Edirne aşığı,insan sevdalısı değerli kardeşim Bahri Dinar'dan bahsediyorum.

Bahsetmeliyim;çünkü Kurtuluş Bayramında da öyle bir tanıtım hazırlığı yaparak ortaya çıkardığı görsel kompozisyon ile resmi geçit yapmış ki;dillerden düşmüyor.

ETV de bende izledim hayran oldum gerçekten.

Gerçi bunun hazırlanışını aralarında benim de bulunduğum birkaç kişi biliyorduk ve kopya çekilmemesi için saklı tutuyorduk ama bu kadar sükse yapacağını tahmin etmiyordum şahsen.

Kimi görsem; "adamın yine bir numara hocam" ifadelerini duyuyorum.

Benim için kardeşlerimden farksız kabul ettiğim ve görevim dışındaki zamanımın büyük bölümünü birlikte geçirdiğim bu güzel insan gerçekten de bizim adamımız ve kardeşimiz.

Böyle olmasa ayni karenin adamlarından biri olan Beyazıt Sansı Hocam bu çalışmaya destek vermek için elinde pankart ile resmi geçitte yürür mü?

Mükemmel bir düşünce herşeyden önce.

Guinnes rekorlar kitabına girmiş olan "dünyanın en büyük çiğer tavasını yaptırıp öglerini de fotoğrafları ile içine yerleştirip çok mükemmel bir buluş oltaya çıkarmak sanırım takdir edilmesi gereken bir düşünce ve buluş.

Tebrik ediyorum kardeşimi.

Edirne için yapamayacağı fedakarlık olmayan bu kardeşimiz maddi ve manevi hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak hem Edirne Tava Ciğerini,hem de Edirnemizi tanıtarak turist sayısını arttıran en başarılı kişi ünvanını da elinde bulunduruyor.

Birçok kez yazdığım köşe yazılarımda kendisinden sıkça bahsettiğim ve güzel kalbini dile getirmeye çalıştığım bu değerli esnafımızın yapmış olduğu fedakarlıkların bırakın tamamını çeyreği yapılmış olsa sanırım Edirne'nin hayal ettiği 10 milyon Turist beklentisi birkaç yılda gerçekleşir.

Yüzlerce TV Programına ve gazetelere çıkarak Tava Ciğeri ve Edirneyi tanıtan programlarda onu gören insanlar sadece onun dükkanına mı geliyor ciğer yemek için.

Elbette hayır.

O halde bu tanıtımlarda her esnaf üzerine düşen görevi yapmalı ve bu manevi hazzı yaşamalıdır.

Bayramdaki resmi Geçit sırasında Belediye Başkanımızın memnuniyetini anlamak zor değildi gerçekten.

Onun buluşu olan ve rekorlar kitabına girmeyi başarmış bir ögeyi Bayramda canlandırıp halkın görüşüne sunmak onu da mutlu ve bahtiyar etti elbette.

Bu başarılı buluşların ve programların mimarı çok değerli kardeşimiz Tarihi Ciğerci Bahri beyi bir kez daha yürekten tebrik etmek isterim Hayat Üniversitesinin Edirne şehrine sunduğu bu tanıtım profesörünün bitmek tükenmek bilmeyen enerjisinin ve Edirne sevdasının devam ederek bu güzel şehirde diğer insanlara da örnek olmasını diliyorum.

Bahri Dinar kardeşime sağlık, esenlik ve bereketli işler diliyorum.

İyi ki varsın güzel insan Bahri Dinar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.