Sanatla uğraşmak, hem çok zevkli hem de yıpratıcı. Şöyle ya da böyle; iyi ya da kötü kırk yıldır amatörce de olsa bu işin içindeyim, şiir ve yazılarımla. Bereket olumsuzluklara kulak asmıyorum. Küçümseyenlere paçayı kaptırmamaya çalışıyorum. Sevenler, takdir edenler de elbette var.

Onlara da insanı teşvik etmekteler.

Eleştiri elbette olacaktır. Ancak onun da kendi kuralları var… Alay, küçümseme… boyutlarında olmamalı. Çünkü bana göre sanat yolunda uğraş verenlerin hepsi kendine göre farklı ve özeldir. Kimsenin kimseyi kıskanmasına gerek yoktur. Her sanatçı farklıdır anlayacağınız.Tek ve kendine özgüdür.

Değerler zamanın eleğinden geçtikten sonra belirginleşecektir…

Şunu da eklemeliyim sanatla uğraşmak, bu konuda çaba harcamak bence bir ayrıcalıktır…Yorucu ama dinlendiricidir de…

Neyse, fazla uzatmadan asıl konuya döneyim.

Posta, Gazetesi’nin “Amatör Şairler” köşesi var. Her gün bir miktar şiir yayınlanır. Genelde bir bakarım. Bazen tanıdık isimlere rastladığım da olur.

İki kezdir kendime de rastladım. Oysa ben kendim o köşeye hiç şiir göndermedim. İster inanın ister inan mayın göndermedim.

Demek ki beni ya da şiirimi seven birileri varmış. Kim olduğunu bilmiyorum . Kitaplarımdan mı aktarıldı, onu da bilmiyorum. Bilmesem de olur. Fotoğraf ve kısa bilgiler de var. Ancak birinde yaşım 42 , diğerinde 65 olarak belirtilmiş. Oysa ben 42 doğumluyum (Kırklareli-Vize).

İlk çıkan şiirim “Beni Bana” Birkaç gün önce de torunum için yazdığım ve kitaplarımdan birinde yer alan ve ikinci torunum için yazdığım “Hoş Geldin Ozan”. Vesileyle o şiiri aktarayım:

HOŞ GELDİN OZAN

Virajlar döne dönüle günler sayıldı

İkinci torun beklentilerine ışıdı Nisan

İçim rüzgarlanır hey, tenim titreşir

Yaşantımız bundan sonra Ozan’la zengin

Yüreğimde

“Çağla Tadı”

Bir dal yeşerir

Ozan’cık henüz bebek, Çağla dördünde

Nur topu, topu dizelerde en güzel beste

Odalar gülüşürken, gülleşir tüller

“Dünyaya hoş geldin bebek” denir

Tuvalimde

Şiirler gökkuşağı devşirir

Şimdi herkes Ozanca mutlu telaşta

İyi ki geldin bebek

Uzun ve güzel yaşa

N.T.

O şimdi 12 yaşında. İlk torunumsa Çağla,”Çağla Tadı” da kitaplarımdan birinin adı…

Böyle bir durum da siz olsanız ne yapardınız bilemem. Teşekkür mü etmeli, yaksa; benden habersiz nasıl böyle bir şey yaparsınız diye kızar mısınız?

Bana her şeye rağmen birinci şık daha yakın geliyor. Ama doğru bulmadığı mı söylemem gerekir?..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.