KONUK YAZAR: SAMİME ORUNÇ

            23 Nisan  Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gibi milli bir bayramımızın çok önemli bir anlamı bulunuyor. Bu bayramımız, milli birliğimiz ve beraberliğimizi güçlendirdiğimiz, millet olarak üzüntüde ve sevinçte bir olduğumuz gündür. Bu günde bize bu cennet vatanı, canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın  emanetlerini, nasıl daha iyi koruyarak ve geliştirerek, yarınlara taşıyabileceğimizi ve muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmayı konuşmalıyız, diye düşünüyorum.

            Tarihin akışı içerisinde, milletlerin kaderinde olumlu veya olumsuz olarak etkili olan binlerce devlet adamı bulunuyor. Bugün bunların pek çoğunun bırakınız eserlerini, isimlerini dahi hatırlamanız mümkün olmaz. Oysa Cumhuriyetimizin kurucusu , Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, devlet adamı ve halk kahramanı, bıraktığı eserler ve bu eserlere sahip çıkan milyonlarca insanımızla sonsuza kadar yaşayacaktır. Atatürk’ü farklı kılan ve tarihe altın harflerle yazdıran gerçek de budur.

            Bu nedenle Ulu Önder Atatürk’ü ve bizlere emanet ettiği büyük eserini sonsuza kadar yaşatma konusundaki kararlılığımızı, nedenleriyle birlikte çocuklarımıza anlatmalıyız. Anlatmalıyız ki, gelecek kuşaklar uyanık, kararlı ve bilinçli olabilsinler. Tarihi mirasımızı  koruma ve kollama konusundaki sorumluluklarını yerine getirebilsinler.

            Sevgili öğrencilerim,

            ATA’mızın sizlere olan şu hitabını hiç unutmayın!. ‘’Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk pırıltısısınız.! Memleketi asıl aydınlığa kavuşturacak sizlersiniz.! Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz.

            Sevginin, kardeşliğin tohumlarının bu güzel günden beklentimiz dünya geleceğinde hoşgörünün hakim olması, barışın ve mutluluğun sağlanmasıdır. İşte gelecekte ancakbunları sağlayabileceğinizi umuyor ve bekliyoruz.’’

            23 Nisan Ulusal ve Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada ilk kutlanan, ilk çocuk bayramı.  Atatürk’ün Türk çocuklarına armağan ettiği bu bayram şenliklerine son yıllarda yabancı ulusların çocukları da katılmaya başladı. Atatürk çocuklara çok değer verir, gezilerinde okullara uğrar, ders dinler, sorular yöneltirdi. ‘’Bugünün küçükleri yarının büyükleridir’’ diyen ATA’mız, devlet yönetimini bayram süresince öğrencilere bırakma geleneğini de  başlatmıştı.

            23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı , egemenliğin ulusta olduğu düşüncesinin kabul edildiği gündür. Çocuk Bayramı’dır. Yarının büyükleri olan siz çocuklarımızın bayramını yürekten kutluyor, derslerinde üstün başarılar diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.