Sevgi her yaşta insanların ihtiyaç duracağı bir güzel duygu,yaşamımızın olmazsa olmazı, Sadece gençler değil yaşı ilerlemiş olanlar dahi bu gün geldiğinde  geçmiş yıllara ait sevgiler  nükseder..Aradan yıllar geçse de köklü sevgiler özellikle eşler arasında sevgi artarak devam eder.Yaşlılar arasında sevgi  bağları çok daha önemlidir.

Görücü usulüyle evlenmiş olsalar da sevgisini, paylaşan ,ömür boyu mutluluk içinde yaşayan ailelerimiz var. Bugün gereksiz yere evliliğini yıkan nesiller için bu örnek olmalıdır.Sevgililer günü sadece eşine hediye alarak mutlu edeceğini sananların günü olmamalıdır.  Yaşamımızda her yaşın ayrı bir sevgisi mutluluğu  vardır.

Sevgiyi sadece bir günle sınırlamamak gerekir. Asıl olan yılın her günü sevgi bağlarının eksilmediği aynen bugünkü gibi devam ettiği günler olmalı.

Sevgi günle değil yılın her gününe yansıtılmalı

---------------

SEVGİ SADECE HEDİYE ALMAK DEĞİLDİR.

Ne yazık ki  bu günleri  tüketim ekonomisini 14 Şubat  Sevgililer gününü sadece  hediye  verilmesi  gereken  bir gün olarak lanse ediyor.

Ne kadar yüksek değerde hediye alırsan o kadar sevgin yüksek ve kalıcıdır anlayışı yanlıştır.

Bu günde imkanı olmadığı için küçük hediye alıp veya almadan sadece gününü kutlayan  fakat sevgisini eksilmeyen çiftler olduğu gibi, bu günde yüksek değerde hediye alıp daha sonraları  sevgisini ihmal eden,sevgiyi sadece hediye olarak düşünen ,bir güne sığdırmaya çalışan sevgi yoksunu sevgisini başka alanlarda harcayanlar da vardır.

Birbirine bağlılık sözü verip kısa süre sonra mutlu yuvasını yıkan eşlerin son zamanlarda artıyor.

 Bu  sevginin ömür boyu sürmesi,karşılıkla fedakarlıkla yaşanacağı anlayışının yoksunluğunu göstermiyor mu?

-----------------

SEVGİ SADECE EŞLER ARASINDA SINIRLI KALMAMALI

Dünyamızda sevgi doyulması, sevilmesi gereken o kadar çok şey var ki, bu  güzel duyguyu sadeci  bir günle sınırlamak diğer alanlarda sevgisiz  kalmak ,yaşamı dayanılmaz hale getirir.

Evrenin dört bir yanında  insanlar için  sevgi odağı olabilecek her şey, hayvanlar kuşlar çiçekler, gökyüzü insani ilişkiler, doğanım diğer güzellikleri sevgi kaynağımız olmalı.

Kış mevsimi olmasına karşın  bakıyorum cadde ortasına bahçelere, balkonlara  ekilen renk renk çiçekler, ömürleri kısa olmasına karşın bizler için sevgi huzur  kaynağı, Allah’ın bizlere bahşettiği güzellikler  olmalı.

----------------

SEVGİ VE HOŞGÖRÜYE MUHAÇ OLDUĞUMUZ GÜNLERDEYİZ

Özellikle böyle sıkıntılı zamanda sevgimizi daha da  çoğaltmalı yaygınlaştırmalıyız.

Sevmesini bilen için doğamızda o kadar çok şey var ki  bunların bazılarının farkında dahi olmadan yaşam sürüyoruz.

Temennim o ki gittikçe sevgi yoksunu haline gelen toplumumuz tıpkı sevgililer gününde olduğu gibi  sevgisini her şeyin üzerinde tutan hoşgörülü ,kutuplaşmayan bir toplum haline  gelelim . Bundan da  en çok siyasilerimiz nasibini alsın.

Bu duygularla tüm halkımızın  Sevgililer gününü kutlarım.Aman sevginizi başka meraklara feda etmeyin.

----------------

FIKRA

HIRSIZI GÖREN KÖPEK HAVLAR

Fransa’da bir hatip meydanda konuşma yapıyor.

Konuşmayı dinleyenlerin arasında Kısa sürede yasa dışı yollarla zengin olan  bir siyasetçi de var.

Herkes gerçekleri konuşan,halkın sorunlarını dile getiren konuşmacıyı dinlerken,Ona karşı olan çekemeyen zengin olup köşeti dönen siyasetçi ayağa kalkıp, sesini de yükselterek,”Ne havlayıp duruyorsun be adam?” diye bağırır.

 Bunun üzerine konuşmacı hei isti,fini bozmadan :

“Ne yapayım hırsızı gören köpek elbette havlar”

---------------

ÖZLÜ SÖZ

İnsanlar ancak sevdikleri, hoşgörülü oldukları zaman kötülük etmez.

Anatole FRANCE

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.