Birçok özel gün gibi Sevgililer günü de her yıl dünyanın hemen hemen her ülkesinde 14 Şubat‘ta kutlanan bir gündür.

14 Şubat,Tarihi verilere göre 1800 yıllarda Amerika’lı Esther Howland’ın ilk Sevgililer Günü kartını yollamasından bu yana çok sayıda insanın kutladığı toplumsal bir olay olmuştur.

Bunun doğal sonucu olarak olayın ticari yönü çok fazla önem kazanmış, sevgililer günü tüm dünyada ticaretin canlandığı bir dönem haline gelmiştir.

Sevgililer Gününün kökeni olarak Valentine ya da Valentinus denen Hıristiyan Roma azizlerinden biri gösterilir.

Tarihçilerin büyük bir kısmına göre tamemen uydurma olarak kabul edilen bu hikaye şöyle; ” Roma İmparatoru tarafından Hıristiyan inanışında olduğu için tutuklanan Aziz Valentine hapishanede ki gardiyanın kör olan kızkardeşi Julia ile zaman geçirmeye başlar. Gardiyan Valentine’ın Hz. İsa ile ilgili anlattığı körlerin gözlerinin açılması mucizesinden etkilenerek kızkardeşini Aziz Valentine’ın yanına getirmiştir. Günlerce beraber zaman geçirirler.Valentine Julia’ya bildiği herşeyi anlatır. Julia kendisinden çok etkilenir. Bir gün Julia diz çökerek görmeyi çok istediğini söyler ve görmek için dua etmeye başlar. Aziz valentine’da dua etmeye başlar. Birden bir ışık belirir ve Julia görmeye başlar. Ertesi gün Valentine için ölüm ömrü çıkar. Aziz Valentine Julia’ya son bir mektup yazar ve mektubu “Senin Valentine’ından” diye sonlandırır."

Yani bir Hırıstiyan geleneği olmasına rağmen birçok ülkenin sahiplendiği bir gün olarak ülkemizde de kutlanmakta.

Ticari açıdan bir hareketlenme meydana getirdiği için de takdir gören ve beğenilen bir adet olarak benimsenir.

Her ne kadar Sevgililer günü görmeyen gözleri açan bir dua ve aşk sonrasında ortaya çıkmış bir oluşum olsa da,sevgiyi iki cins arasındaki yaşanan bir olay olarak sınırlamak yanlıştır bana göre.

Sevgi sadece erkek-kadın ilişkisinde yeşeren ve ortaya çıkan bir olgu değildir.

Sevgili bazen bir eş,bazen anne ve baba,bazen kardeş ve arkadaştır.

Hepsinin yeri ayrı olmasına karşın ortak payda sevgidir nihayetinde.

O nedenle bu gün sadece sevgilinize,eşinize değil tüm sevdiğiniz kişilere sevginizi haykırın.

Sevenlerinizin ve sevilenlerinizin bol olması dileğiyle Sevgililer gününüzü tebrik ediyor,sağlık,mutluluk ve huzur dolu yaşam dileklerimi sunuyorum.

SİZİ SEVİYORUM....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.