Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, kendi kulvarında koştuğu bu yarışmada bir rekora imza attı.

Seyfettin Selim Ağa 11.kez Ağa oldu.

Bu başarısından sonra Sn. Seyfettin Selim’e saygı duymamak imkânsız hale gelmiştir.

Bilindiği gibi; 658. Tarihi Kırkpınar’da ağalık ihalesinde Seyfettin Selim’den başka ağa adayı olarak bir rakip çıkmamıştır.

Ağalık yarışmasını Belediye Başkanı Sn. Recep Gürkan 222 bin lira ile açtı. Baş Cazgır Şükrü Kayabaş, başka rakip olmadığı için Seyfettin Selim’e tekrar tekrar sordu ve rakam 661’bine vardığında; ağalık ihalesi de sonuçlanmış oldu.

658. Tarihi Kırkpınar’da çok yıllardan sonra ilk kez ağalık ihalesi tek aday ile yapıldı. Böyle bir durum, Tarihi Kırkpınar’ın geleceği açısından oldukça endişe vericidir.
Memleketin diğer zenginleri, ulusal kültürümüzün çok büyük bir parçası olan Kırkpınar’ın ağalığına ne için ilgi duymazlar? Hele Edirne’li zenginlerin hiç ses ve sedalarının çıkmaması, çok düşündürücüdür.

Ülkemizin hiçbir yerinden ağa adayı çıkmasa dahi, Edirne’nin ekmeğiyle-suyu ile hayat bulmuş zenginlerimizin Kırkpınar ağalığına sahip çıkmaları gerekmiyor mu?

Şanlı Tarihi Kırkpınar’ın varlığı, sadece kasketli, fakir-fukaranın işi midir?

Kültürel gelişimini sağlamış, parasal varlığı da yeterli olan Edirne’lilerin Tarihi Kırkpınar’a sahip çıkmaları gerekiyor.

Türkiye’nin içinde bulunduğu zorlu ekonomik koşullara karşılık, rakibi olmadığı halde kendi ile yarışarak 661’bin TL’yi Edirne Belediye’sine sunan Sn. Seyfettin Selim, her türlü övgüyü hak etmektedir.

Sn. Seyfettin Selim’in Kırkpınar’ı bu denli sahiplenişi, seremonilerde okutulan Kırkpınar Marşı’nın dizelerinde de bir değişiklik yaratmıştır. Sn. Seyfettin Selim’in bu konudaki isteğini kabul eden Belediye Başkanı Sn. Recep Gürkan, Bando Takımına talimat vererek;

KIRKPINAR AĞASI AĞALAR HASI

KIRKPINAR’DA AĞA TARİH MİRASI

YAŞAR HER ANIN BİR HATIRASI

EDİRNE KIRKPINAR ER MEYDA’NINDA

Dörtlüğünün seremonide okunmasını sağlamıştır.

Kırkpınar Marşı’ndaki bu değişikliği Ben de onayladığımı ifade ettim. Çünkü gerçekten Kırkpınar ağası, Tarihi Kırkpınar’ın vazgeçilmez varlığıdır ve mutlaka hak ettiği övgüyü de almalıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.