Sıcaklar birdenbire bastırdı yine. Kırklara yaklaşan dereceler böyle giderse patlayacak sanki. Torunlardan biri güneşe koymuştu da termometre patlamış, içindeki sıvı akmıştı.

Edirne ve bölgemize ne oldu böyle anlamak zor. Sıcaklık yönünden Antalya, Adana ve İzmirlere yarışır olduk.Çok zaman geçiyoruz bile.

Dışarı çıkmak bir yana ağaçların gölgeleri bile bunaltıyor. Ya dağlara kaçacaksın bu durumda , ya denize… Yada tarlada çapaya!.. İşleri ne denli zor. Onları gördükçe bir yerlerim kanıyor sanki.

Gelişmelerin ateşi de yükseklerde hep. Lanet olası teröristler yine ve bir kez daha askerimizi şehit etti. Sürekli ağlayan içi yanan bir ülke olduk neredeyse. Eli kanlılar ve onların uzantıları iyice azıttı da azıttı.

Bir yandan çok yeni ve sıcak bir başka yangın. Suriye’de olan biten. Ve şehit olan kahramanlarımız. Bu en azından tahrik edici ve onur kırıcı. Bu Suriye konusunda bizim hiç yanlışımız yok, demek elbette zor. Gerginliği doruklara tırmandıran olay ve sonrası neler yaşanır, belli değil.

Çatışmalar, cinayetler durmak nedir bilmiyor. Topluca çıldırıyor muyuz ne? Eline sopayı alan önüne çıkanı pataklama peşinde. Kadınlar ve çocuklara yapılanlar ise akıl alır gibi değil.

Ama uçağımızın düşürülmesi hepsinden öne geçti

Yani nereye baksan yangın, nerden baksan duman!

Neredeyse,”Biraz kül, biraz duman o benim,işte” şarkısıyla yanıp tutuşacağız.

Ama yinede bir şiir sıcağı ve yangınları belki de azaltacaktır:

AÇAR GÖNLÜMDE O HEP SEN

Kapağını açan tencere

İçini boşaltır içine

Dalını yan kesen ağaç

Selam duran yan/kesiciye

Doğarken ne denli Akpınar

İner akşamcıdan öğleciye

Sevgi dolmadan kumbaram

Değer yitirir göreceye

Altın tozlu sevdaları

Kuyumcular ateşler

Aklıma ne geldiyse şair

Seninki benden kara şiir

Uyanırım bu gün yarın

Uzatmalı kadrolara

Yüzerim yüzmesine ya

Gemim kara ben yara

Açar gönlümde o hep sen

Uçuşur bir dalgın uçurtma

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.