Ali Gülen üretken bir şair-yazar Önder’de ki birlikteliğimiz yıllardır sürer: Henüz yüz yüze görüşmedik ama gönül gönüle görüştük, görüşüyoruz, görüşeceğiz. Çünkü aynı yolun yolcusuyuz.

Elbette Gülen yazıları ve şiirleriyle kendini özgün ve özgün bir kulvarda koşmakta Bıkmadan, usanmadan; yılmadan , yorulmadan.

Şairliği mi , yazarlığı mı önde? Yoksa sarmaş dolaş konumundalar mı? Bence sonuncusu. Yazılarının yanında ÖNDER’de yayımlanan şiirlerini de yıllardır, okurum. Şimdi ise şiirlerini kısa süre önce yayınladığı ve bana kargo ile gönderme inceliğini gösterdi

Yineleyelim:

Kitabın Adı: ÖMÜR DEDİĞİN

Yazarı:Ali GÜLEN

Kitabı okuduktan sonra anladım ki, o yalnız soyadıyla değil, şiirleriyle de gülen bir şair Şiirleri şairin kitabından okumanın zevki de bir başkadır, hani. Kitabını bana göndermek için imzalarken, ürünlerim için öyle olağanüstü ve çarpıcı şeyler yazmış ki gözlerime inanamadım.

Paylaşalım(mı):

 “Sözcüklere dans ettiren, dizelerine halay çektiren , dilinden ve ideallerinden ödün vermeyen, üretken şair ve ülküdaşım Necdet Tezcan’a sevgilerimle… (… Keşan)

Yani anlaşıldığı gibi o bir Keşanlı ve meslektaş. Kepirtepe Köy Enstitüsü çıkışlı. Şiirleriye bu okulu, bu sevgiyi anımsatıp yaşatmakta ve dillendirmekte.

 “…Bilemedi bunu toplumumuz/Yurdun biricik kurtarıcısı süsü/ 21 yerdeki 21 Köy Enstitüsü/Devrimlerdir ancak yolumuz”

Biraz tanıyalım yapıtın şairini isterseniz:

1932 ‘de Doğanca’da dünyaya gelir. 1945 yılında başladığı Kepirtepe’yi 51-52 ‘de tamamlar. Uzun yıllar öğretmen ve başöğretmen olarak çalıştıktan sonra 1981’de emekli olur. Bu arada Açık Öğretim fakültesini bitirir

Yaşamını ürettikleriyle (şiir-yazı) sürdürmektedir

Emine Dilek GÜLEN’in yayına hazırladığı kitapta anılarından derlenmiş fotoğraflar da yer almış.

Sayfa numarasın olmadığı yapıtta fotoğraflar renkli olabilseydi keşke. Ancak bunun mümkün olmadığını maliyeti yükseltebileceğini biliyorum. Ama gönül bu. Olabilmese de istiyor işte.

  1. Gülen’in şiirleri “öğretici” ve “yol gösterici” renkler de içeriyor. Bu özelliklerinin yanında Çağdaş

ögeler temellenmiş. Kişiliğinden kaynaklanan aydınlanmacı yanı da şiirleriyle bütünleşmiş.

Kendisini en içten duygularla kutlar, nicelerine diyorum. En doğrusu yapıtı bulup, okumak. Galiba şiirlerin tadına ulaşmanın en kestirme yolu bu.Emeği geçenlerin tümünü de kutlamak istiyorum.

İşte kitabında yer alan şiirlerinden yanlıca biri

ALİS

Ve, bir gün

Beni sevmeye kalkarsan eğer

Ve de, ben yoksam

Sen sevmesini sürdür

Dönebilirim

Tam seni seviyorum

Diyecektim

 (biliyorsun) başkaları dedi

Bize iş kalmadı, artık

Ölebilirim

Ali GÜLEN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.