Şu anda Edirnenin hatta yanlış bilmiyorsam Trakyanın tek yerel televizyonu olan Edirne Televizyonunda Perşembe akşamları gerçekleştirdiğim Yerel Gündem Programında bu hafta Siyaset konuştuk.

Genel manada olduğu gibi Edirne siyaseti ile ilgili değerlendirmelerde de bulunduk konuğum Hüseyin Erkin ile.

Daha çok seçimlere yaklaşıldığında veya seçimler çok konuşulmaya başlandığında bu konuyu ele alırım yıllardır.

Bu günlerde ne kadar samimi ve ciddi olduğunu bilemediğim erken seçim çağrıları sıkça telaffuz ediliyor Muhalefet kanadında.

Hem bu söylemlerin artması hemde ülkede yeni yeni partilerin kurularak hiç değilse ittifaklar sayesinde azda olsa meclise temsilci sokmak hayalinde olanlar ile partilerinde sorun yaşayarak ayrılanların başını çektiği parti kurma furyasını konuşmak için bu konuyu seçtim bu hafta.

Belediye Başkanlığı,Belediye Meclisi üyeliği,İl Genel Meclisi Üyeliği ve Muhtarlık gibi insanların en yakınında olan ve her fısatta gereksinim duyduğu ihtiyaçlarına çare olacak kişileri tespit etmede yaşanan olumsuzluk ve olumlulukları ele aldık.

Genel Merkezlerin bu konuda demokrasiye hiçte uygun olmayan dayatmalar ile adayların belirlenmesinin yanlışlığını ve ortaya çıkan sonuçların olumsuzluklarını dile getirmeye çalıştık.

Siyaseten görev üslenecek kişilerin Parti yetkililerinin isteği ile değil,halkın değerlendirmeleri sonrasında tespit edilmesi gerektiğini düşünerek savunulan tezleri değerlendirdik.

Siyasetin gönül alma,gönlüne girme ve kişinin kafasında yer etmek için verilen bir mücadele olduğu bilinci ile adayların bilgi,beceri ve karakterastik özelliklerini çok iyi tahlil ederek sorumluluk yüklemek gerektiğini,bununda Genel Merkezler tarafındaan değil,yerel temsilcilerin görevi olması gerektiğini vurgulamaya çalıştık.

Genel seçimler ile Yerel seçimlerin farklı olduğunu bilerek aday belirlemesi yapılması gerektiğini dile getirerek siyasi tarihimizde görev almış kişilerin başarılarının örnek alınması gerektiğini vurguladık.

Adayların partiler için ne kadar önemli olduğuna ve aday belirlemede dikkat etmenin şart olduğuna dikkat çekmeye çalıştık.

Tabiiki Parti teşkilatlarının büyük önem taşıdığını ve Genel Merkezlerinde buna dikkat ederek kendilerine insiyatif bırakmaları gereklilliğini dile getirdik.

Çok değerli bilgili,becerikli bir aday olmasına rağmen Parti teşkilatının yapmış olduğu hatalar ve yanlışlar nedeniyle istediği başarının yakalanamadığı çok seçimlerin yaşandığını,bunun için de aday ile teşkilatlar arasındaki ilişkiler de çelişkiler olmaması gerektiğini vurguladık.

Teşkilatta görevli yöneticilerin kişilik ve karakterlerinin büyük önem taşıdını,toplumla barışık,insanları küçük görmeyen ve onların sorunları ile yakınen ilgilenen,yapamayacak olsa bile ona yardım ettiğini veya etmek istediğini hissetiren yakınlığı ve ilgili göstermesi gerektiğine dikkat çektik.

Teşkilatlarda beşeri ilişkilerin çok önemli olduğunu,yöneticilerin birbirleri ile diyalokları ve ilişkilerinin dedikoduya mahal bırakacak cıvıklıkta olmaması ve vatandaşın yanındaki konuşma ve davranışlarda çok dikkatli olunması gerektiğini dile getirdik.

Çünkü onların yaptığı bu hataların en iyi,güçlü ve başarı elde edecek adayın bile başarılı olamayacağı görüşünü tüm partilerin kabul ederek uygulamaları gerektiğine dikkat çektik.

Şu anda birçok yeni partinin kurulma amacının tartışıldığı ve değerlendirildiği programda siyasi partilerin durumları dile getirilerek olası sonuçlar üzerinde yorumlamalar yaptık.

Bu konu ile ilgili bundan sonrada programlar yapacağımı ve köşe yazımlarımda bu konulara yer vereceğimi bilmenizi isterim.

İyi günler dileğiyle.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.