2002 Yılında yapılan seçimlerde birçok partiyi baraj altında bırakarak iktidar olan ve üç dönem ard arda seçim kazanarak oylarını arttırarak İktidarını sürdüren tek Siyasi Parti durumundaki Ak Parti ile başladığımız Siyasi yazılarımıza son Ak Parti yazımız ile devam ediyoruz.

Genel seçimlerde belki de Dünyada en başarılı sonuçlar elde eden bir Siyasi Parti durumundaki bu Partinin Yerel Seçimlerde neden başarılı olamadığını ve başarılı olmak için nelerin yapılıp nelerin yapılmaması gerektiğini dilimin döndüğünce anlatmaya çalışıyorum.

Bir köşe yazarımız Ak Partiyi şöyle tanımlıyor; "Türk’ü Türk yapan tarihsel değerlerle tekrar barışık hale getirmeye ve tekrar İslam’ın sancaktarlığı şerefine yüceltmeye, her türlü ihanetin hesabını görmeye, yobazlığın her türlüsünü ayaklar altında paspas etmeye ve bu aziz milleti tekrar dünyaya efendi kılmaya vazifeli bir inşa müessesesidir."

Doğrudur yanlıştır,genel bir bakış açısıdır veya kişinin kendine ait bir yorumlamasıdır bilemem.

Bu gün Ak Parti ile ilgili son yazımda Ak Partinin Edirne'deki son durumunu değerlendirmeye çalışacağım.

Yaklaşık 4 yıl AK Parti Edirne İl Başkanlığı görevini sürdüren İlyas Akmeşe’nin istifa etmesinin ardından bir dönem AK Parti Edirne İl Başkanlığı yapan Nesim İba’nın eşi,Geçmiş Dönem Ak Parti Belediye Meclisi Üyesi Belgin İba Cumhurbaşkanının tensipleri ile Ak Parti Edirne İl Başkanlığına atanmıştı.

Bu yıl yapılan seçim sonrasında rakipsiz olarak İl Başkanı seçilen İba doğrusunu söylemem gerekirse kendisinden beklemediğim bir başarı sergileyerek görevini sürdürüyor.

Ak Parti bir Bayan İl Başkanı atamakla tüm Partilere Kadın Haklarına ve Kadınların savunuculuğuna ne kadar önem verdiğini göstermiş oldu.

Tüm Partilere örnek olması en büyük temennimdir.

Lafla Kadın savunuculuğu ve Kadına değer vermek olmuyor ne yazık ki.

Belgin İba bir anne,bir Eğitimci ve bir İş İnsanı.

Eğitimciliğin kendisine yüklediği görevi en önemli bir Eğitim Kuruluşu olan TED Kolejini İlimize kazandırarak yerine getirdi.

Özel işlerini Eşi ve Ailesine bırakarak oluşturduğu Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Ak Partinin Ülkeyi Yönetmekte olan bir Parti olduğunu kendisi gibi bir bayan olan Milletvekili Dr.Fatma Aksal ile birlikte yaptığı çalışmalar ile kanıtlamaya ve göstermeye çalışıyor.

Kamu kurum ve kuruluşlarını,Odaları,Demokratik Kitle Örgütlerini,Siyasi Parti Teşkilatlarını,Okulları,Hastaneleri,Belediye Başkan ve Meclis Üyelerini,Hizmet Üreten tüm Birimleri,Spor Kulüplerini,Üniversiteleri,Çevre İllerin Parti Teşkilatlarını,Muhtarları ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulunup İl Başkanı olarak yapması gerekenleri tespit etmesi ve Ankara ile irtibatlandırması yapılan en güzel ve anlamlı davranışlar olarak görülüyor ve takdir görüyor.

Gerek İl Başkanının,İlçe Başkanlarının,Gençlik Kollarının ve Kadın Kollarının İl Milletvekili Fatma Aksal ile uyumlu bir şekilde çalışması sanırım Ak Partinin Ülke genelindeki başarısını Edirne'ye yansıtmaya vesile olacaktır.

CHP İLE DEVAM EDECEĞİZ...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.