Daha öncede yazdığım gibi köşe yazılarımda en çok okunanlar Siyasi yazılar oluyor .Yerel iktidar CHP den sonra Genel İktidar Ak Parti ile devam edeceğim yazılarıma..Ülke genelinde gördüğü teveccüh ve aldığı oylarla 20 yıldan buyana iktidarda kalan Ak Parti ne yazık ki Edirne’de hatta Trakya da bu başarıyı yakalayamadı.Tekirdağ da bir dönem kazanılan Belediye Başkanlığı dışında.

Bakın Yazar Fuat Bol Ak Parti ile ilgili neler söylemiş;” Ak Partinin kuruluşunun hemen ertesi yıl yapılan seçimlerde tek başına iktidara gelmesi, tek başına olduğu iktidarını 20 yıldır kesintisiz sürdürmesi ve halen devam etmesi,böylesine devasa bir kitle partisinin bölünmeden, yekpare olarak varlığını sürdürmesi AK Parti’nin geleceğini tahmin etmek anlamında bir işaretti.Tek başına iktidara geldiği 2002 seçimleri, gizli oy açık tasnifin ilk kez yapıldığı 1950 seçimlerini hatırlatıyor. 50 seçimleri öncesi de halk büyük sıkıntı içindeydi. Türkiye 2. Dünya Savaşı’na girmemiş, bununla birlikte savaşın insanı kahreden olumsuzluklarını tümüyle yaşamıştı.”

2002 Genel seçimlerine ve 2004 Yerel seçimlerine Recai Koçaşlı Başkan ve yönetimi ile giren Ak Parti bu seçimler de ve sonrasında gerçekleşen Başkan ve Yönetim Kurulu değişimlerine rağmen başarıyı yakalayamadı. Bu başarısızlıkta yönetimlerin ve seçime giren adayların ne kadar etkisi vardır bilemem ama CHP üstünlüğünün önüne geçilemedi. Yerel seçimlerde Belediye Başkanlıklarında Genel seçimlerde de Milletvekili çıkarma konusunda hep CHP nin gerisinde kaldı.

Ak Partinin Edirne de ki başarısızlığını parti yöneticilerin yüzüne söyleyen İstanbul Milletvekili ve Edirne Koordinatörü Harun Karaca bakın ne demişti; “Neden Seçim kazanamıyoruz” sorusunu kendisi sorup kendisi cevaplayarak şunları söylemişti; “O kusur bize yani buradaki heyete ait. Giremediğiniz yer sizin değildir. Herkes üstüne düşeni yapacak. Selam vermeye korkuyoruz. Adam size niye oy versin? Selam vermiyorsunuz, evine, köyüne gitmiyorsunuz. İrtibat bürosunun ya da ilçe binasının açılışına gittiğimizde bize doğru düzgün ziyarete bile gelmiyorlar diyorlar. 280 tane kapıya gitseniz Edirne'yi kazanırız. Asıl olan iletişimdir. Her konuda konuşuruz biz. Öyle bir suratla gidiyoruz ki karşımızdaki insan gördüğü anda yolunu değiştiriyor. Onun için bizim özellikle samimi olmamız lazım”

Bana göre isabetli bir tespit değildi bu sitem. İstenilen seviyede gerçeklememiş olabilir ama bunlar yapılmaya çalışıldı. Ama ondan sonra gerçekleşen seçimlerde değişen bir şey olmadı maalesef. Başka sebepler aranmalı bana göre. Bundan sonra gerçekleşir mi bilemem ama CHP nin şuanda oy kaybettiğini ve seçimlerde başarılı olamayacağını hatta mevcut yönetimlerin çalışmalarını yetersiz bulmalarını düşünmüş olan Geçmiş dönemlerde partide önemli görevler üstlenmiş olan CHP liler bir bildiri ile Parti tabanını harekete geçirmeyi düşünmüşler ve eylemede geçtiler zaten. Köylerde ve şehir merkezinde halk ile bir araya gelerek ülkenin şu andaki durumu ile ilgili açıklamalarda bulunuyorlar. Yani şu anda İYİ Partinin desteklemediği bir aday ile seçim kazanamama gibi bir endişe yaşıyorlar galiba. Son yapılan Belediye seçimlerindeki durum onları endişelendirmiş olmalı. İyi Parti olmadan tek başına başarılı olması olası görünmüyor bana göre.

Pekala Ak Parti ne yapıyor?

Her akşam İftar yemekleri yeriyor ve halk ile bir araya gelip gönül almaya ve olası bir seçimde Edirneli destekçileri sayesinde bunun meyvesini yemeyi hesaplıyor.

Bu konuda ne kadar başarılı olurlar bilemeyiz ama her ne kadar Ak Partinin oy kaybettiği ve seçimleri kaybedeceği şeklinde ifadeler sıkça kullanılsa da seçim sathı mahalline girilene kadar neyin ne olacağını kestirmek çok kolay değil. Asparagas haberler ile insanların kafalarını karıştırmak ne kadar doğrudur ne kadar yanlıştır bunu okurlarımın takdirine bırakıyorum. Siyasette her zaman ve her şey olabilir çünkü siyaset buz pisti gibidir.

Ak Parti Genel Merkezi Edirne’deki başarısızlığı ortadan kaldırmak adına olmalı İl Başkan İİlyas Akmeşeyi istifa ettirerek yerine eski İl Başkanlarından olan Nesim İbanın eşi Öğretmen emeklisi Belgin İba’yı İl Başkanı olarak atadı.

 Öncelikle Parti binasını değiştiren İba; herkesin rahatça girip çıkabileceği bir İş Hanının giriş katına partiyi taşıdı ve tüm teşkilatın rahatlıkla konuşlanabileceği büyüklükte bir mekan olması nedeniyle birçok artıları olan bir değişim gerçekleşmiş oldu. Büroda oturmaktan çok köy ve mahalle gezilerini arttıran Başkan İbayı ziyaret için gelenlerin bazıları bende dahil sitemde bulunsalar da siyasi manada yapılanların doğruluğunu kabul etmek gerekir bana göre. Çünkü; İnsanların hastasına, ustasına, öğrencisine, askerine, düğününe, cenazesine dört gözle beklendiğini bilerek siyaset yapıyor görüntüsünde. ; Verdiği sözü hiçbir zaman ötelemeden yerine getirmenin o insanın güvenini sonrada oyunu kazanmak için yeterli olduğunu bilmesi gerekir.

Ak Parti Edirne Teşkilatının bir şansı da Fatma Aksal gibi Edirne’nin sorunları ile ilgilenen,MKYK üyesi olması dolayısıyla birçok konuda daha etkin siyaset yapma olanağı bulunan Aksalın beşeri ilişkilerdeki başarısı onun her daim puanını arttırmasını sağlıyor.

Edirne halkı Ak Partiden Ak Partide halktan çok şey bekliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.