“7 mahalle kaldı”

CHP Keşen İlçe Başkanı Erdoğan Gümilcineli köylerde delege seçimlerinin tamamlandığını, sadece 7 mahallenin kaldığını, delege seçimi nedeniyle gittikleri köylerde köylülerin tarım girdi fiyatlarının yüksekliğinden yakındığını, hayvancılığın bitme noktasına geldiğini söyledi.

“7 mahalle kaldı”

CHP Keşen İlçe Başkanı Erdoğan Gümilcineli köylerde delege seçimlerinin tamamlandığını, sadece 7 mahallenin kaldığını, delege seçimi nedeniyle gittikleri köylerde köylülerin tarım girdi fiyatlarının yüksekliğinden yakındığını, hayvancılığın bitme noktasına geldiğini söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Ekim 2017 Perşembe 10:07
“7 mahalle kaldı”

     CHP ,Keşan İlçe Başkanı  Erdoğan Gümilcineli, delege seçimleri ile ilgili olarak yaptığı  açıklamada; “  Belirlenen takvim doğrultusunda önce köylerde delege seçimlerimize başladık. Keşan ilçesine bağlı 45 köyümüz bulunmaktadır. Bunun  yanında iki belde ve 11 mahallemiz var. Bugüne kadar köylerde delege seçimlerini tamamladık Ayrıca iki beldemiz ve dört mahallemizin de  delege seçimleri sonuçlandı.   
Çarşamba günü itibariyle  seçim yapılacak 7 mahallemiz kaldı..  Bu ayın onunda on mahallemizde de seçimimizi tamamlamış olacağız.  Bugüne kadar  Keşan merkezde sadece iki mahallemizde  delege seçim yapıldı.
Köylerimizde delege seçimlerimizde hiç bir sorun yaşamadık. Parti üyelerimiz CHP'li olmanın sorumluluğu içinde oylarını kendi iradeleriyle  kullandılar. Seçimlerde hiç bir müdahale olmadı. 
Bu seçimlerde il yönetiminden gözlemcilerimiz de bulundu. Bu  seçimlerde iki gurup yarıştı”  
“ÇİFTÇİLERİMİZ ZOR DURUMDA”
Köylerde  halkın sorunlarına değinen Gümilcineli, Keşan köylülerinin genellikle tarım ve hayvancılıkla uğraştığını belirterek; “ ilçemiz insanlarının genel uğraşısı  gelir alanı olan tarımda uğraşan halkımız gerçekten büyük sıkıntı içinde . Bu yıl her ne kadar verim yüksek olsa da, girdi fiyatları çok yüksek. Elexbet O nedenle  ektiği üründen geçimini sağlayacak geliri sağlayamıyor.  Çiftçilerimizin çoğu borç içinde” dedi 
ÇİFTÇİLER BORÇ İÇİNDE 
Son yıllarda köylülerin tarlalarını satmaya başladığını belirten Gümilcineli, “. Verimli topraklarımız bir bir elden gidiyor. Bu tarlaların kimlere gittiği ne amaçla alındığı da meçhul.
Bu şartlarda çiftçilerimizin destek görmediği, adeta sahipsiz kaldığını söyleyebiliriz.. Her gittiğimiz köyde  sıkıntıların bu noktada olduğunu gördük” dedi
 HAYVANCILIK BİTME NOKTASINDA
Bölgede hayvancılığın bitme aşamasına geldiğini belirten CHP İlçe Başkanı Gümilcineli;” Köylerimizde hayvan adedi çok azaldı. Bakıyoruz  çoğu bir tane sağacak kadar hayvan bırakmışlar.  Tarım girdi fiyatlarının yüksek olması nedeniyle  köylülerimiz hayvanlarını satıyor. Köylülere  neden hayvancılık  yapmadıklarını   sorduğumuzda  girdi fiyatlarından süt fiyatlarının ucuz olmasından  yakınıyorlar. 
Hükümetin verdiği sözleri tutmadığını belirtiyorlar. Bunun için özellikle  mazotu öne sürüyorlar. Mazot fiyatlarının yarıya ineceği sözü verildiğini, fakat bu sözlerin tutulmadığından dert yanıyorlar. Biz seçimlerde  mazot fiyatının 1.5 lira olacağı sözü verdik. Onlar  buna karşılık mazotun yarı fiyatına ineceği sözünü vermişlerdi. 
Seçimin ardından verilen bu sözler unutuldu. Tarımda kullanılan elektrik fiyatları da yüksek. Bilindiği gibi  bu yıl  buğdayda çiftçilerimiz  büyük zarar etti. Dileğimiz çeltik fiyatlarında aynı sıkıntı yaşanmaz. Üreticilerimiz emeğinin  karşılığını alır” değerlendirmesinde bulundu 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.