ADALET KURULTAYI'NA EDİRNE'DEN BÜYÜK DESTEK

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Çanakkale'de başlattığı 'Adalet Kurultayı'na Edirne'den büyük destek geldi. CHP Edirne Milletvekilleri, Belediye Başkanı, CHP Edirne İl ve ilçe teşkilatları tam kadro kurultaya katıldı.

ADALET KURULTAYI'NA EDİRNE'DEN BÜYÜK DESTEK

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Çanakkale'de başlattığı 'Adalet Kurultayı'na Edirne'den büyük destek geldi. CHP Edirne Milletvekilleri, Belediye Başkanı, CHP Edirne İl ve ilçe teşkilatları tam kadro kurultaya katıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
28 Ağustos 2017 Pazartesi 09:52
ADALET KURULTAYI'NA  	EDİRNE'DEN BÜYÜK DESTEK

    CHP'nin 'Adalet Kurultayı' CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Eceabat Kocatepe'de başladı. Kurultaya CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ilçe başkanları ve il teşkilatlarından çok sayıda partili katılım gösterdi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultay öncesi şehitler anıtına bıraktığı ve üzerinde sadece 'ADALET' yazan çelenk ise dikkat çekti.
    ''BU MÜCADELE İNSANLIK TARİHİ KADAR ESKİDİR''
    Genel Başkan Kılıçdaroğlu 'Adalet Kurultayı'nın açılış konuşmasında ise; ''Çanakkale destanı yazıldı ama fazla sürmedi, 3 yıl sonra Çanakkale'den tek bir mermi bile atmadan düşman gemileri İstanbul'a gitti. Dolmabahçe'nin önünde demirlediler ve başkenti ele geçirdiler. Gazi Mustafa Kemal, yeni bir mücadelenin önünü açtı. Bugün 26 Ağustos 1922'de Başkomutanlık Meydan Savaşı'nın başladığı gündür. Onlara her zaman şükran borçluyuz. Herkese saygı duyduğumuz gibi bu ülke için kanını, canını veren herkese Jojobet şükran borçluyuz. Adalet Kurultayımızın ana teması; biz farklılıklarımızla bir arada bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine nasıl yaşayacağız? Biz adalet mücadelesini aslında yeni başlatmadık. Bu mücadele insanlık tarihi kadar eskidir.
    ''BERBEROĞLU'NUN TUTUKLANMASI BARDAĞI TAŞIRMIŞTIR''
    Bu ülkede 20 Temmuz darbesine ve o darbecilerin tümüne karşıyız biz. Mücadeleyi nasıl başlattık. Sarayın 15 Temmuz'u ve 20 Temmuz'dan sonra bir darbe gerçekleşti. İlk kez Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir sivil darbe gerçekleşti. Üniversiteden binlerce akademisyenin görevine son verildi. Her yerde her ortamda bunları söylemeye gayret edeceğiz. Enis Berberoğlu'nun tutuklanması bardağı taşıran son damla olmuştur. Ve yürüdük. “Yürüyemezsiniz” dediler, yürüdük. “Yolda kalırsınız” dediler, yürüdük. “Bu ülkede adalet var, niye yürüyorsunuz?” diyemediler.'' dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.