AKMEŞE, 'TEK'RAR ADAY

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, cumartesi günü Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılım göstereceği kongrede tekrar aday olduğunu ve tek listeyle seçime gidileceğini ifade etti.

AKMEŞE, 'TEK'RAR ADAY

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, cumartesi günü Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılım göstereceği kongrede tekrar aday olduğunu ve tek listeyle seçime gidileceğini ifade etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
28 Aralık 2017 Perşembe 10:26
AKMEŞE, 'TEK'RAR ADAY

    AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, partinin il binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında cumartesi günü yapılacak olan seçime tek listeyle gidileceğini ve tek aday olduğunu söyledi. Akmeşe, bundan sonraki ilk hedeflerinin 2019'un Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde bütün belediye başkanlıklarını kazanmak olduğunu belirtti. 
    “2 SEVİNDİRİCİ OLAY YAŞANDI”
    Taşeron yasası ve çiftçi desteklemeleriyle ilgili konuşan Akmeşe, “Bizim için kongreler hem bir düğün havasında geçer, hem de bir yenilenme sürecidir. Bugünde bütün teşkilatımız burada. Gerçekten bir aydan beri biz kongre için hazırlanıyoruz. Kongremize Sayın Başbakanımızın da geliyor olması bizim için ayrı bir heyecan. Kongre süreçleri 4 Temmuz 2017 tarihinde başlamıştı. Delege seçimleriyle başladık, ardından bütün ilçe teşkilatlanmamız ve başkanlık seçimlerimiz bitti. Son olarak il kongresini inşallah gerçekleştireceğiz. Geçen hafta il başkanları toplantısı için Ankara'daydım. Bu vesileyle kongreyle ilgili de son rötuşları yaptık genel merkezimizde. Bu arada hem Edirne için hem de Türkiye geneli için 2 tane sevindirici gelişme oldu. Taşerona kadro olayı gerçekleşmiş oldu. Bu olaydan sonra Sayın Başbakanımızın ilk toplantısı Edirne'de olacak. Taşerondan kadroya giren arkadaşlarımız bize teşekkür için geldiler ama biz bu teşekkürü cumartesi günü Sayın Başbakanımıza da iletmelerini istiyoruz. Onlar da zaten Başbakanımıza teşekkür için kongremize katılacaklarını söylediler. Bu yasanın tekrar hayırlı olmasını diliyorum. 1 milyon 20 bin kişiye devletimizin eli tekrar değdi.  Ankara'dayken Tarım Bakanlığı'nda da bir görüşmemiz oldu. Çiftçi kardeşlerimiz desteklemelerin ne zaman ödeneceğini sorardı hep bize. Fakat öyle bir şey oldu ki bu tarihi biz onlara söyledik. Türkiye'de ilk defa bu dönem, Edirne'de geçen hafta yapıldı ödemeler bitmek üzere. Çiftçi kardeşlerimize de hayırlı olsun diyorum. Edirne'nin ekonomisi genellikle çiftçiye bağlı. Bu sene de gerçekten bölgemiz çok olumlu gelişmelere sahne oldu.” ifadelerini kullandı. 
    “TEKRAR ADAYIM”
    30 Aralık'ta yapılacak olan kongrede tekrar aday olduğunu belirten Akmeşe, “Ankara'dan dönmeden önce, Teşkilat Başkanımızla en son kongreyle ilgili bir görüşmemiz oldu. Bizde il başkanlarına nasıl görev verildiğini çoğu arkadaşımız biliyor. İstişarelerle karar verilir. Genel Wipbet merkezimiz karar verir. Biz yaklaşık 2 aydır il başkanlığı ve ilçe başkanlıkları için genel merkezimizle istişareler halindeyiz. Ben 2001 yılında bu partinin Kurucu İl Yönetim Kurulu üyesiyim. O günden beri çeşitli arkadaşlarla çeşitli görevlerle bu teşkilata hizmet ettim. En son 13 Ocak 2016'da il başkanlığı görevi verildi. 2 seneden beri bu görevi yürütüyorum. Elimizden geldiği kadar bütün teşkilat mensuplarımızla en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Mutlaka eksiklerimiz var. 2 sene bizim için de önemli bir süreç oldu. Biz eksiklerimizi daha iyi görme ve kapama imkanı inşallah önümüzdeki süreçte bulacağız. Bu 2 sene içerisinde gerçekten çok büyük tecrübe kazandım. Bu tecrübemizi bundan sonraki sürece yaymak istiyoruz. Ben tek başıma bir şey ifade etmem. Bütün teşkilat mensubu arkadaşlarımızla hatta üyelerimizle güçlüyüz. Onlar ve genel merkezimiz bana güvendiği sürece biz bu işi yürüteceğiz. Son olarak genel merkezimizin aldığı kararla, hem merkez karar yürütme kurulumuzun hem de en önemli karar verici Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla bu kongrede Edirne'de tekrar il başkanlığına adayım.” dedi. 
“İLK HEDEFİMİZ, BÜTÜN BELEDİYE BAŞKANLIKLARINI ALMAK”
    Seçime tek listeyle gidileceğini belirten Akmeşe, “Önümüzde 2019 seçimleri var. Bu süreyi çok iyi değerlendirmemiz lazım. Edirne'nin belediyecilik anlayışını burada tekrar anlatmama gerek yok. Yani Edirne şuanda gerçekten şehir olmaktan çıktı, bir köy havasında. Bizim ilk hedefimiz 2019 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde bütün teşkilatımızla beraber var gücümüzle il ve ilçelerde belediye başkanlıklarını almak. Ondan sonra da yapacağımız genel seçimlerde Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde de Edirne'de alabileceğimiz en yüksek oyu alabilmek için bu 1,5 yılı çok iyi değerlendirmemiz lazım. Bunun bilincindeyiz. Çok çalışacağız ama Edirne için biz daha daha çok çalışacağız. Buna da söz veriyoruz. Şuanda listem hazır. Genel merkezimizin tasarrufuyla tek listeyle gideceğiz seçime. İnşallah cumartesi günü coşkulu bir biçimde tek listeyle seçime giriyoruz.” ifadelerini kullandı. 
    Akmeşe konuşmasının sonunda 30 Aralık Cumartesi günü Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak olan il kongresine tüm partilileri davet etti. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.