AKMEŞE'YLE, YOLA DEVAM

AK Parti Edirne 6. Olağan İl Kongresi'nde Mevcut Başkan İlyas Akmeşe'nin tek listesiyle gidilen seçimde, Akmeşe güven tazeleyerek yeniden AK Parti Edirne İl Başkanı oldu.

AKMEŞE'YLE, YOLA DEVAM

AK Parti Edirne 6. Olağan İl Kongresi'nde Mevcut Başkan İlyas Akmeşe'nin tek listesiyle gidilen seçimde, Akmeşe güven tazeleyerek yeniden AK Parti Edirne İl Başkanı oldu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
01 Ocak 2018 Pazartesi 13:39
AKMEŞE'YLE, YOLA DEVAM

    AK Parti Edirne 6. Olağan Kongresi cumartesi günü Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılımıyla Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşti. Tek listeyle gidilen seçimde İlyas Akmeşe ve ekibi 467 oy alarak tekrar il başkanı oldu. 
    AK Parti Edirne 6. Olağan İl Kongresine Başbakan Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Harun Karacan, Hamza Dağ, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Anayasa Komisyon Başkanı Mustafa Şentop, çevre illerde bulunan milletvekilleri, AK Parti Edirne İlçe Başkanları, AK Parti İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda partili ile vatandaş katılım gösterdi. 
    SEZEN: “ÇİFTÇİLERİMİZ SON DERECE MEMNUN”
    Kongrenin açılış konuşmasını yapan AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen salonda bulunan Başbakan'a teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “ Edirne bugün tarihi bir gün yaşıyor. Bugün gerçekleştireceğimiz kongremizin hayırlara vesile olmasını dilerken, Edirne'mizin de 2019 yılında yapılacak olan seçimlere hazır olduğunu ifade etmek istiyorum. Sayın Başbakanım bu hafta içerisinde çiftçimize vermiş olduğunuz buğday ve yağlı tohumlar primlerinden vatandaşlarımız son derece memnunlar. Bu konuda başta Cumhurbaşkanımıza sonra da size teşekkürlerimi çiftçilerimiz adına sunuyorum. Edirne bir tarım kenti. Son bir haftada Edirnelinin eline büyük miktarda buğday ve ayçiçeği primleri girmiş durumda.  Çiftçilerimizin elde ettiği kazançlar ekonomimize de direkt yansıyor.” dedi.
    AKMEŞE: “ONLARCA ESERİ EDİRNE'NİN HİZMETİNE SUNDUK”
    AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, kongrede yapmış olduğu konuşmada,“ Edirne Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapmış, tarih ve kültür zengini, Tunca, Meriç ve Arda Nehirleri'yle, verimli topraklarıyla üreten bir şehir. Biz AK Parti olarak bu şehrin insanına hizmet etmeyi, ibadet kabul eden bir partiyiz. AK Parti olarak 15 yıldır Edirne'mize kazandırdığımız Bahigo başta 400 yataklı hastanemiz, barajlarımız, duble yollar, Karaağaç Köprü ve Viyadüğü, bitmek üzere olan Kanal Edirne Projemiz, burada tek tek sayamayacağım onlarca eseri Edirne'mizin hizmetine sunduk. Biz Edirne Halkı bize ne kadar oy veriyor diye bakmadan, Edirne'nin, Edirne insanının neye ihtiyacı varsa onu yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimler, milletvekilleri ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine partimizi taşıyacak yeni kadroların göreve geldiği ilçe kongrelerimizi tamamladık. Bugün burada il kongremizle bu süreci tamamlıyoruz. Bu vesileyle kuruluşundan bugüne kadar teşkilatlarımızda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı. 
    AKMEŞE: “AK PARTİ'Yİ EDİRNE'DE BİRİNCİ PARTİ YAPACAĞIZ”
    Akmeşe, AK Parti'yi Edirne'de birinci parti yapmak için kapı kapı dolaşacaklarına söz vererek, “Biz ana kadememiz, kadın ve gençlik kollarımız, ilçe teşkilatlarımız, mahalle ve sandık görevlilerimizle, bütün AK sevdalılarla, AK Parti'yi Edirne'de birinci yapmaya, kapı kapı gezmeye söz veriyoruz. Çalışacağız, çok çalışacağız, daha çok çalışacağız. Bütün AK sevdalılara, Recep Tayyip Erdoğan sevdalılarına seslenmek istiyorum. Ülkesini seven, AK Parti'ye inanmış herkese, AK Parti'de yer var. Şimdi sen, ben davası yok. Bizim tek davamız, Büyük Türkiye sevdası, milletimize hizmet davasıdır. Bugün her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Biz, bir ve beraber olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk yok. Bu duygu ve düşüncelerle AK Parti Edirne İl Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
    Başbakan Binali Yıldırım'ın da konuşma yaptığı kongrede, daha sonra faaliyet, gelir gider ve bütçe raporları okunurken tahmini bütçe belirlendi ve yönetim kurulunun ibrası gerçekleşti.
    Sonrasında tek Listeyle gidilen seçimin ardından kazanan İlyas Akmeşe'nin listesi şu isimlerden oluştu:
    Yönetim Kurulu Asil Üyeler: Ahmet Girgin, Ali Soydan, Aydoğan Akıncı, Dilek Yalçın, Enver Necip Yıldız, Edinç Çekik, Erdoğan Yürük, Fahriye Güncel Hintoğlu, Fatma Çekil, Fatma Zeki Ağfal, Feridun Acar, Gökçen Çınar Mutafoğlu, Gökhan Balta, Halil Gümüş, Hasan Pehlivancık, Hüseyin Hilmi Zorlutuna, İbrahim Murat Şarbalkanlı, İnsaf Sinem Çetin Ayaydın, İsmet Özçiftçi, Mecit Erol, Mustafa Çınarkök, Mümine Konuk, Nesim İba, Oktay Topalova, Önder Özcan, Pınar Ersaçmış, Rasim Özgün, Sevda Can, Yüksel Zorlu
    Yönetim Kurulu Yedek Üyeler: Serkan Pala, Mücahit Güney, Ali Canlı, Oğuz Özyurt, Hande Zeynep Turan, Salih Şenol, Cüneyt Ulu, Talat Toprak, Murat Susamişleyen, Fahri Üzün, Ekrem Güler, Kerim Çelik, Turgay Sayan, Gökçem Köybaşı, İrfan Öter

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.